Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni kralı Enner Valencia! Kulüp tarihine geçti

Fenerbahçe'nin yeni kralı Enner Valencia! Kulüp tarihine geçti

27.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enner Valencia, Konyaspor maçında duble yaparak hem takımını sırtlamaya devam etti hem de gol krallığındaki gücünü gösterdi. Ekvadorlu yıldız, sarı-lacivertli kulübün tarihinde de şimdiden özel bir yer edindi.

Fenerbahçenin yeni kralı Enner Valencia Kulüp tarihine geçti

Süper Lig’de erteleme maçında Konyaspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla deviren Fenerbahçe’de Enner Valencia yine başroldeydi. Bu sezon takımını ciddi anlamda sırtlayan Ekvadorlu futbolcu bir kez daha farkını hissettirdi.

Haberin Devamı

Attığı 2 golle galibiyetin alınmasında öne çıkan Valencia, gol krallığı yarışında da ne kwadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Valencia aynı zamanda kulüp tarihinde de kendisine şimdiden özel bir yer kazandı. Alex de Souza, Pierre Van Hooijdonk ve Elvir Bolic’ten sonra ligde bir sezonda 20 barajını geçen 4. oyuncu olan 33 yaşındaki yıldız, tarihi bir başarı elde etti. Başarılı forvet aynı zamanda kulüp tarihinde Alex de Souza, Moussa Sow ve Elvir Bolic’ten sonra en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.

Fenerbahçenin yeni kralı Enner Valencia Kulüp tarihine geçti

Ağustos 2020’de Fenerbahçe’ye bedelsiz transfer olan Valencia, 3 sezonda 99 maçta 51 gol attı, 14 asist yaptı. Deneyimli futbolcu kariyerinin en iyi dönemini sarı-lacivertli forma altında yaşıyor.

Haberin Devamı

2022-23 sezonunda da Valencia kariyerinde ve Fenerbahçe’de rekor üstüne rekor kırıyor. Bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde Manchester City’nin yıldızı Erling Haaland ile birlikte en fazla lig maçında 2 ve daha fazla gol atan oyuncu Enner Valencia oldu. Haaland ve Valencia bu başarıyı 7 maçta gösterdi.

Valencia takımının son 9 golünün 7’sine de imza atarken bu sezon Fenerbahçe’de toplamda 31 maçta 25 gol 4 asistle, 29 gole direkt katkı verdi.77 dakikada bir gol atma ortalaması olan Valencia’nın skor katkısı yaptığı maçlarda Fenerbahçe sadece Giresunspor’a yenildi.

Fenerbahçenin yeni kralı Enner Valencia Kulüp tarihine geçti

DESTEK MESAJI

Enner Valencia, Konyaspor maçından sonra sosyal medya hesaplarından depremzedeler için bir mesaj yayınladı. Malatya şehrinin yazdığı formasının fotoğrafını paylaşayan Valencia, “Kalbimiz Türkiye ile beraber. Bu galibiyeti deprem bölgesindeki insanlara armağan ediyoruz, Tanrı sizi korusun” mesajını yazdı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Sezon sonunda Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erecek Enner Valencia ile görüşmeler sürüyor. Şu anda Fenerbahçe dışında hiçbir kulüple resmi temasta bulunmayan Valencia, sarı-lacivertli takımda kalmak istiyor.

Valencia 3 yıllık sözleşme talep ediyor. 33 yaşında olan tecrübeli forvet 2026 Dünya Kupası’nı da düşünerek böyle bir kontrat süresi düşünüyor. Valencia, 2026’daki Dünya Kupası’nda da yer almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Yazarlar