Galatasaray Galatasaray'a 15 milyon euroya transfer olmuştu! Avrupa devinin çılgın Zaniolo planı

Galatasaray'a 15 milyon euroya transfer olmuştu! Avrupa devinin çılgın Zaniolo planı

19.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde Roma'dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo hakkında sürpriz bir gelişme ortaya çıktı. 15 milyon euroya sarı-kırmızılı ekibe transfer olan yıldız isme Avrupa devi kancayı taktı ve çılgın planı ortaya çıktı.

Galatasaraya 15 milyon euroya transfer olmuştu Avrupa devinin çılgın Zaniolo planı

Okan Buruk yönetimdeki Galatasaray, Serie A ekiplerinden Roma'nın yıldızı Nicolo Zaniolo'yu ara transfer döneminde transfer etti. Zaniolo'nun Türkiye'ye gelişi büyük yankı uyandırırken, Avrupa devinin Zaniolo için çılgın planı ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

Haberin Devamı

Galatasaray, Nicolo Zaniolo ve kulübü Roma ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi. Açıklamada, Profesyonel Futbolcu Nicolo Zaniolo ve kulübü A.S.Roma S.r.l.ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne 15 Kasım 2023 tarihinden başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitte, 15.000.000 EUR kesin transfer bedeli ödenecektir. Futbolcunun ileride bir başka kulübe satılması durumunda, elde edilecek kesin transfer bedeli karının %20'si A.S. Roma S.r.l.'ye ödenecektir. Futbolcu ile 2022-2023 sezonundan başlayarak 4.5 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, Futbolcumuza 2022-2023 sezonu için net 900.000 EUR, diğer sezonlar için net 2.750.000 EUR sezonluk maaş ödenecektir. Ayrıca A.S. Roma S.r.l. ile tüm gelirleri depremzedelere bağışlanmak üzere 2023 yılı içerisinde hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Galatasaraya 15 milyon euroya transfer olmuştu Avrupa devinin çılgın Zaniolo planı

İTALYA'NIN SON YILDIZI

1.90 boyundaki solak yetenek Zaniolo, forvet arkasında, kanatta ve ileri uçta görev yapabiliyor. İtalya futbolunun yeni büyük starı olmaya adayken iki önemli sakatlık yaşadı. Ancak genç yetenek, bu sakatlıklardan güçlü dönmeyi başardı. Yine de özellikle bu sezon inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyan Zaniolo, taraftarların protestosuyla karşılaşınca Roma'dan ayrılmak istediğini açıkladı. Satışa çıkarılan Zaniolo'ya Bournemouth talip oldu ve son olarak 30 milyon Euro'luk teklif yaptı. Ancak İtalyan futbolcu bu kulüpte oynamak istemediğini söyledi ve ortalık karıştı.

BU SEZON GÖSTERDİĞİ PERFORMANS

Galatasaray'ın Roma'dan transfer ettiği İtalyan oyuncu Zaniolo, bu sezon 17 resmi karşılaşmaya çıktı. 23 yaşındaki futbolcu, söz konusu maçlarda 2 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken takım arkadaşlarına 3 kez gol pası verdi.

MİLAN'IN ÇILGIN PLANI

Nicolo Zaniolo, kulüp arayışına girmiş ve kendisiyle ilgilenen Milan'ı beklemeye başlamıştı. Milan'ın bu transfer için ara dönemi tercih etmemesi ve Roma ile istenen bonservis bedeli üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine oyuncu Milano'ya gidemedi.

Haberin Devamı

Galatasaray'a gelen genç yıldızın Milan transferinin hale gündemde olduğu belirtildi. CalcioMercato'nun haberine göre Nicolo Zaniolo için Serie A macerası bitmedi. Milan Teknik Heyet Sorumlusu olarak görev alan kulübün efsanesi Paolo Maldini, futbolcu ile bir görüşme yaptı. Maldini, Zaniolo'ya ara transfer döneminin sonuna kadar Milan'ı beklediği için teşekkür etti.

Galatasaraya 15 milyon euroya transfer olmuştu Avrupa devinin çılgın Zaniolo planı

MALDİNİ İLE ZANİOLO TEKRAR BİR ARAYA GELECEK  

İtalyan futbolcuyu yaz transfer döneminde kadrosuna katmaya sıcak bakan Milan, Zaniolo'nun sözleşmesindeki 35 milyon euroluk serbest kalma maddesini ödemeyi düşünüyor. Maldini ile Zaniolo arasında yapılan toplantıda Haziran ayında tekrar bir araya gelerek transfer konusunda anlaşmanın yapılması görüşüldü.

35 MİLYON EUROLUK SERBEST KALMA MADDESİ

Galatasaray, Zaniolo transferinde Roma'ya 5 sezona yayılmış şekilde toplam 15 milyon Euro bonservis bedeli ve genç oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 20'lik pay verecek. sarı-kırmızılıların Zaniolo ile imzaladığı sözleşmede ise 35 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunuyor.

Haberin Devamı

 

Galatasaraya 15 milyon euroya transfer olmuştu Avrupa devinin çılgın Zaniolo planı

Yazarlar