Galatasaray Galatasaray'da galibiyetin gizli kahramanını açıkladı! 'En iyi performansı'

Galatasaray'da galibiyetin gizli kahramanını açıkladı! 'En iyi performansı'

02.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında Galatasaray, Adana Demirspor'u 86 ve 90+8'de bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk'un hamleleri 3 puanı getirirken, genç yetenek performansıyla galibiyetin gizli kahramanı oldu. Usta kalem, genç futbolcuyla ilgili 'En iyi performansı' ifadelerine yer verdi.

Galatasarayda galibiyetin gizli kahramanını açıkladı En iyi performansı

Süper Lig'in lideri Galatasaray, 27'nci haftada Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, heyecan dolu maçı 86'ncı dakikada bulduğu gollerin ardından kazandı. Okan Buruk'un sonradan oyuna dahil ettiği oyuncular, attıkları gollerle 3 puanı Galatasaray'a getiren isimler oldu. Spor yazarları, Galatasaray - Adana Demirspor maçını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher, genç oyuncuyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan genç futbolcunun performansı için övgü dolu ifadeler kullanan Osman Şenher'in yazısı dikkat çekti.

İşte Galatasaray - Adana Demirspor maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

ZANIOLO VE MIDTSJO MAÇI KOPARDI / OSMAN ŞENHER

Süper Lig’e verilen ara Galatasaray’dan çok şey götürmüş. Futbolcuların mücadelesine, hırsına söyleyecek bir lafım yok. Ama beceri olarak bilhassa kilit oyuncular epey geriye gitmiş.
En büyük sıkıntı orta sahada. Torreira, büyük karakter koyup savaşıyor ama tek başına bir yere kadar. Oliveira, daha aktif olması lazım. Üstelik tekniği çok iyi bir futbolcu ama yeteneklerini sahaya koyamıyor. Kerem iyi niyetli, bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yapamıyor. Yaptığı ortalar, verdiği pasların çoğu yerini bulmuyor. Ayağına aldığı topların bir çoğunu rakibe kaptırıyor.

Haberin Devamı

Rashica çoğu maçta gol atar, attırır, rakibi eksiltir ancak ne var ki o da çok geri gitmiş. Mertens sakatlıktan çıktı. Buna rağmen sahaya kalitesini koyuyor. Uzun zamandır oynamadığı için güç sorunu var. Bu şartlar altında Icardi ne yapabilir? Kanatlardan kaliteli orta gelmeyince, bir de final paslarının hiç biri Icardi ile buluşamayınca gol yollarında sorun yaşanıyor.
Bunları söylerken Adana Demirsporlu futbolcuların sahaya koyduğu mücadeleyi de unutmayalım. İki stoper Morel ve Semih, iki bek Svensson ve Rodrigues, önlerinde oynayan Stambouli, Badou Ndiaye defansıyla bütünleşip sarı-kırmızılıların tüm gol yollarını kapadılar. Onyekuru, Akintola, Emre Akbaba ve Cherif Ndiaye kontrataklara çıkarak rakip kalede çok etkili oldular. İki topları direkten döndü.

Adana Demirspor gerçekten çok kaliteli iyi bir takım. Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Oliveira ve Mertens’in yerine Midtsjö ve Zaniolo’yu oyuna alarak bilhassa takımın hücum yönünü ve mücadele gücünü yukarıya çıkardı. Ve sonuçta Midtsjö’nün mükemmel topa vuruşuyla golü bularak altın değerindeki üç puana giden yolu açtı.

Galatasarayda galibiyetin gizli kahramanını açıkladı En iyi performansı

Haberin Devamı

Galatasaray’ın eski Galatasaray olmadığını kabul ediyoruz ama unutmamak lazım bu Adana Demirspor Süper Lig’in en iyi takımlarından bir tanesi. Her takımın canını, ister içerde ister dışarda yakabilir. Bunun için Galatasaray’ın aldığı üç puanı hiç kimse küçümsemesin!

Her şeyi bir kenara bırakın iki takım da sahada olağanüstü mücadele etti. Resmen savaştılar. Maç berabere de bitebilirdi, rakip takım da galip gelebilirdi. Zaniolo gibi çok büyük bir yıldız maçın kaderini değiştirdi, penaltıdan maçın sonucunu belirleyen golü attı. Yunus sonradan oyuna girmesine rağmen şimdiye kadarki en iyi performansını gösterdi, penaltıyı kazandırdı.
Son sözüm de maçın hakemi Ali Şansalan’a ve VAR hakemi Bahattin Şimşek’e... Elinizi vicdanınıza koyun; Emre Akbaba’nın Mertens’in ayak bileğine basışı dünyanın her tarafında kırmızı kart. Sizler herhalde futbolcuların ayağı kırılmadan kırmızı kartınızı çıkarmayacaksınız.

SKORU ALDI, ARKASINA YASLANDI / BURCU KAPU

Galibiyet zincirini Konya deplasmanında kıran Galatasaray, bu sezon lige verilen dördüncü aradan sonra Adana Demirspor karşısında üç puan alarak kaldığı yerden devam ediyor.
Derbiden önce oynayacak olmanın verdiği ekstra iştahla maça başladılar. Daha ilk dakikasında tehlikeli bir duran top ve kontratakla başlayan maç, “Arkanıza yaslanın ceza sahalarında geçecek bir maça hazır olun.” mesajı vermiş olsa da, ilk yarının golsüz bitmesi her iki takım adına da hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Deprem nedeniyle lige verilen aradan pek de formda dönmeyen Galatasaray, seyircisinin önünde yine ivme kazanma coşkusuyla yüksek bir ön alan baskısıyla başladı maça. Özellikle Mertens’in yokluğundaki maçlarda ataklarını hep kanatlara yönlendiren Galatasaray, dün maestrosu sahadayken oyun özüne, güçlü merkezine de dönmüş gibi gözüküyordu. Takımın beyni gibi oynayan yıldız oyuncu, özellikle ilk 30 dakika nefes kesici bir oyun sergiledi. E o zaman ne oldu da sarı-kırmızılılar bu baskılı oyun ve Mertens’in etkinliğine rağmen gol bulamadı?

Galatasarayda galibiyetin gizli kahramanını açıkladı En iyi performansı

Bu sefer olağan şüpheli Icardi oldu. Haftalardır Icardi’nin etkisiz oyununu Mertens’in yokluğuna bağlıyorduk. Bu ikili bal ve kaymak, tahin ve pekmez gibi birbirine bağlı. Mertens’in dönüp iyi de oynadığı karşılaşmada, Icardi’nin formsuzluğu devam edince Galatasaray gol bulmakta zorlandı. Tüm takım rakip yarı sahaya girdiği anda pas vermek için Icardi’yi ararken, bir türlü o istenilen pas bağlantısını kuramadılar. Kurduklarında ise Icardi’nin final pasları yanlış yönlere gitti ve yıldız santrfor ilk yarıyı sadece bir isabetli pas ile bitirdi. 
Olabilir, zaman zaman golcülerin performansı dalgalanabilir, gol orucu diye bir laf boşa çıkmamıştır. Misal öyle dönemlerde skor yükünü kanat forvetler taşıyabilir. Ancak özellikle sol tarafta Adekugbe-Kerem uyumu bir türlü istenen düzeyi yakalayamadı. Kerem hep içe kaçmaya meyilli ama geriden gelen bekini bulamayınca ters bölgeye oynamak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Okan Buruk’un sol bek pozisyonu için hala kafasındaki ilk isim belli değil. Görünen o ki, eldeki alternatiflerin hiç biri de istenen seviyede değil. 
O zaman gözlerimizi sağ kanada çeviriyoruz. Orada da tam tersi bir durum söz konusu. Sağ bek Boey maç içinde bazı anlarda bindirmelerde eksik kalmış olsa da, genel olarak tamamdır. Ancak sağ açıkta oynayan oyuncular bir türlü istenen hücum katkısını sağlayamıyor. Yani Galatasaray’da arabanın sol arka ve sağ ön tekeri randımanlı gitmiyor.

Hal böyle olunca da üretemeyen bir görüntü çiziyor sarı-kırmızılılar. İkinci yarı kulübeden gelen hamleler olumlu sonuç verince son dakikalarda önce nefis bir gol, ardından penaltı ile skoru bulan sarı-kırmızılılar rahat bir nefes aldı.

Belli ki lig kalan haftalarda iyice kızışacak. Bu kaliteli kadrosuyla Galatasaray her maç daha sabırla pas yapmaya dikkat etmeli. Çünkü dün akşamki oyun gösterdi ki, sarı-kırmızılılar gol bulma aceleciliği içinde oynadığı için son vuruşlarda, pas tercihlerinde hata yapabiliyorlar.
Aklıma Galatasaray camiasının pankart yaptığı bir söz geldi, “Mayıslar Bizimdir.” Neden inanır sarı-kırmızılılar bu söze? Çünkü geriden gelip şampiyon oldukları çok sezon olmuştur. Liderle puan farkını önemsemez, 8 de kapanır 18 de diye inanırlar. Ve çoğu zaman işe de yaramıştır bu düşünce. Bu fikri en iyi bilen isimlerden biri Okan Buruk. Şimdi takımını sakin, özgüvenli, mekanın sahibi oyununa ikna etmeli. Aksi halde bu telaşlı oyun, puan toplamakta her hafta daha da güçlük yaratacaktır.

Galatasarayda galibiyetin gizli kahramanını açıkladı En iyi performansı

Yazarlar