Galatasaray Galatasaray'da kritik Molde maçı öncesi Okan Buruk'tan Tete kararı! Torreira geri dönüyor

Galatasaray'da kritik Molde maçı öncesi Okan Buruk'tan Tete kararı! Torreira geri dönüyor

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray bu gece 25 milyon euro değerinde maça çıkacak. Sarı-kırmızılı takım Molde karşısında 3-2'lik skorun avantajını kullanıp Şampiyonlar Ligi'ne adını yazdırmak istiyor. Teknik direktör Okan Buruk kritik karşılaşma öncesi kafasındaki 11'i belirlerken, yeni transfer Tete ile ilgili kararını verdi.

Galatasarayda kritik Molde maçı öncesi Okan Buruktan Tete kararı Torreira geri dönüyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turunda bu gece Molde'yi konuk edecek. İlk maçı Norveç'te 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, turu geçerek Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeyi hedefliyor. Temsilcimiz gruplara katılma hakkı kazanırsa dev bir gelirin de sahibi olacak. Devler Ligi’nin kapısına dayanan sarı-kırmızılı kulübün kasasına en az 25 milyon euro (yaklaşık 718 milyon lira) girecek.

Haberin Devamı

Minimum gelir 30 milyon euro

Cim-Bom’un UEFA’dan elde edeceği minimum gelir 30 milyon euroya kadar ulaşabilecek. G.Saray’ın gruplarda alacağı sonuçlarla bu geliri daha da artırma şansı bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım her galibiyet için 2 milyon 800 bin euro, beraberlik için ise 900 bin euro kazanacak.

Galatasarayda kritik Molde maçı öncesi Okan Buruktan Tete kararı Torreira geri dönüyor

THY sponsor oldu

Molde rövanşı öncesi Galatasaray’ın sponsorlarına bir yenisi daha eklendi. Sarı-kırmızılı takımın Avrupa kupası maçlarında omzunda Türk Hava Yolları markası yer alacak. THY ile yapılan bu anlaşma kapsamında belli bir nakit sponsorluk desteği ve uçuşlarda indirim alınacağı öğrenildi. Bu anlaşmanın indirimlerle beraber Galatasaray’a 2.5 milyon dolarlık getirisi olacağı belirtildi.

Lucas Torreira dönüyor

Haberin Devamı

Galatasaray, Molde maçının son hazırlığını dün akşam Florya’da yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcuların 15 dakikalık bölümü basına açık olan antrenmanda ısınma ve pas programından sonra taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdiği bildirildi. Teknik Direktör Okan Buruk’un medyaya kapalı olan bölümde maçın taktik provası üzerinde durduğu aktarıldı.

Galatasarayda kritik Molde maçı öncesi Okan Buruktan Tete kararı Torreira geri dönüyor

Olimpija ile İstanbul’da oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören ve aldığı bir maçlık ceza nedeniyle Molde deplasmanında görev yapamayan Lucas Torreira bugün takımdaki yerini alabilecek. Teknik Direktör Okan Buruk, orta sahadaki en önemli isimlerden olan Uruguaylı oyuncuya ilk 11’de forma verecek.

Sahne sırası Tete'de

Cim-Bom’da sahne sırası Tete’ye geldi. Sarı-kırmızılı takımda, Molde rövanşı öncesinde Tete rüzgarı esiyor. FIFA’dan çıkarılan geçici lisans ile Norveç’teki maçta son dakikalarda şans bulan Brezilyalı futbolcunun bugün ilk 11’de görev yapması bekleniyor.

Antrenmanlarda hazır bir görüntü çizen ve son derece istekli olduğu belirtilen 23 yaşındaki oyuncunun, Teknik Direktör Okan Buruk’un gözüne girdiği öğrenildi. Molde deplasmanında sürpriz şekilde Yunus Akgün’ü ilk 11’de sahaya süren Buruk’un, genç oyuncunun Leicester City’ye gitmesinden sonra sağ kanatta kimi görevlendireceği merak ediliyordu. Barış Alper Yılmaz ile Tete arasında tercih yapacak olan Okan Buruk’un Brezilyalı oyuncuda karar kıldığı öğrenildi. Tete, Molde deplasmanında son bölümlerde Yunus Akgün’ün yerine oyuna dahil olurken etkili bir performans ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

Diğer taraftan UEFA listesine yazılmayan ve henüz hazır olmayan yeni transfer Hakim Ziyech’in 2 hafta içinde oynayabilecek duruma geleceği bildirildi. Faslı futbolcu bireysel çalışmalarını sürdürüyor.

Galatasarayda kritik Molde maçı öncesi Okan Buruktan Tete kararı Torreira geri dönüyor