Galatasaray Galatasaray'dan iç transfer hamlesi! Yeni sözleşme an meselesi

Galatasaray'dan iç transfer hamlesi! Yeni sözleşme an meselesi

01.03.2023 - 19:20 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı yıldız futbolcuyla yeni sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesinde yer alan opsiyon maddesinin kullanılacağı belirtildi.

Galatasaraydan iç transfer hamlesi Yeni sözleşme an meselesi

Süper Lig devlerinden Galatasaray bu sezon yaptığı transferlerle Avrupa'da adından söz ettirdi. Sarı-kırmızılılar; sezon başında Dries Mertens, Mauro Icardi, Juan Mata, Leo Dubois, Sergio Oliveira ve Lucas Torreira gibi yıldızları kadrosuna katmıştı. Süper Lig devinin sezon başında transfer ettiği yıldız futbolcunun sözleşmesinde yer alan opsiyon maddesini kullanacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de zirve yarışında liderliğini sürdüren Galatasaray'da kurmaylar iç transfer çalışmalarına hız verdi. Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katarak ara transfer döneminde de kadrosuna bir yıldızı dahil eden sarı-kırmızılıların, tecrübeli futbolcuyla yeni sözleşme imzalamaya hazırlandığı belirtildi.

Galatasaraydan iç transfer hamlesi Yeni sözleşme an meselesi

Galatasaray bu sezon transfer döneminde bambaşka bir politika izledi. Sarı-kırmızılılar, sezon başında Avrupa'nın en önemli oyuncuları arasında gösterilen yıldızları kadrosuna kattı. Süper Lig devinin kadrosuna kattığı oyuncular arasında; Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Leo Dubois, Haris Seferovic, Dries Mertens, Juan Mata ve Mauro Icardi yer aldı. Galatasaray bu yıldızların transferleriyle Avrupa'da büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un transfer raporu doğrultusunda hareket eden Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen oyuncularla yollar ayrıldı. Metehan Baltacı tecrübe kazanması için Manisa FK'ya kiralandı. Benfica'dan kiralanan Haris Seferovic'in sözleşmesi feshedildi. Patrick van Aanholt, PSV Einhoven'a geçici olarak transfer oldu. İsmail Çipe ise Boluspor ile anlaşma sağladı.

ZANIOLO BOMBASI

Süper Lig devi Galatasaray sezon başının ardından ara transfer döneminde de yıldız transferi yaptı. Sarı-kırmızılılar, Sassuolo'dan Kaan Ayhan'ı kiraladıktan sonra büyük oynadı ve Nicolo Zaniolo ile anlaşma sağladı. Nicolo Zaniolo için Roma'ya 15 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Deprem faciasının ardından Süper Lig'den çekilme kararı alan Hatayspor'dan Sam Adekugbe satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı.

Galatasaraydan iç transfer hamlesi Yeni sözleşme an meselesi

MERTENS'LE YENİ SÖZLEŞME

Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray sezon başında 1 artı 1 yıllığına anlaşma sağladığı Dries Mertenes'le yeni sözleşme imzalama kararı aldı. Sarı-kırmızılıların, Belçikalı yıldızın sözleşmesinde yer alan sözleşme uzatma opsiyonu maddesini kullanma kararı aldığı vurgulandı.

Galatasaray kurmaylarının, Okan Buruk'un olumlu raporu doğrultusunda sezon sonunu beklemeden Dries Mertens'in sözleşmesinde yer alan opsiyonu kullanacağı aktarıldı.

Galatasaraydan iç transfer hamlesi Yeni sözleşme an meselesi

6 GOL VE 3 ASİST ÜRETTİ

35 yaşındaki on numara sezon başında bonservis bedeli olmadan Galatasaray'a imza attı. Belçikalı yıldız, sarı-kırmızılılarda 22 maçta forma şansı buldu. Dries Mertnes bu müsabakalarda rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Başarılı on numara takım arkadaşlarına da 3 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Dries Mertens'in güncel piyasa değeri 3 milyon 400 bin euro. Anderlecht altyapısında yetişen Belçikalı on numara daha sonra Eendracht Aalst, Gent, AGOVV, Utrecht, PSV Eindhoven ve Napoli formaları giydi.

Yazarlar