Galatasaray Galatasaray'ın Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngiltere'de ses getirdi

Galatasaray'ın Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngiltere'de ses getirdi

05.09.2023 - 10:51 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA'ya liste bildirilen son günde Tottenham'dan Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez'i renklerine bağladı. Sarı-kırmızılıların iki transferi İngiltere'de büyük ses getirdi.

Galatasarayın Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngilterede ses getirdi

Galatasaray'da orta ve stoper transferleri resmiyet kazandı. Sarı-kırmızılılar, UEFA'ya son listelerin verildiği gün Tottenham'dan Tanguy Ndombele'yi satın alma opsiyonuyla, Davinson Sanchez'i ise bonservisiyle kadrosuna kattığını duyurdu. Galatasaray'ın Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngiltere'de büyük ses getirdi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

GÖZLER AYRILACAK İSİMLERE ÇEVRİLDİ

Sarı-kırmızılılarda yabancı kontenjanında Ndombele ve Sanchez’e yer açabilmek için en az iki isimle yolların ayrılması gerekiyor. Teknik direktör Okan Buruk'un gözden çıkardığı iki futbolcu için Midtsjö ve Dubouis.

Fredrik Midtsjö ve Leo Dubois’in topun ağzında olduğu bildirildi. Avrupa’daki büyük liglerde transferin sona ermesi nedeniyle iki futbolcunun da Trendyol Süper Lig’de mücadele eden kulüplere kiralanmasının planlandığı ifade edildi. Norveçli futbolcuyu Pendikspor istemiş, ancak transfer gerçekleşmemişti. Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü yaptığı açıklamada "Midtsjö’de son dakikada farklı bir gelişme oldu. Son 2 gün antrenmana bekliyorduk. Tesislerde odası bile hazırlandı. Çok net bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Galatasarayın Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngilterede ses getirdi

2 TRANSFERDE DE MUTLU SON

Galatasaray iki transferde mutlu sona ulaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi listesini gece yarısına kadar vermek zorunda olan Sarı-Kırmızılılar, Tottenham'ın iki yıldızı Davinson Sanchez ile Tanguy Ndombele'yi kadrosuna kattı. İki oyuncu için de TFF'den lisans kaydı açıldı. Ndombele İstanbul'a iniş yaparken iki oyuncunun da maliyeti duyuruldu.

Bonservisiyle Sarı-Kırmızı renklere bağlanan 27 yaşındaki Davinson Sanchez için Tottenham'a 9.5 milyon Euro ödenecek ve bu rakam 5 taksitte İngilizler'e sunulacak. Kolombiyalı savunmacı ise 4+1 yıllık sözleşmeye imza attığında yıllık 3.2 milyon Euro kazanacak.

Galatasarayın Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngilterede ses getirdi

ADA’DA SES GETİRDİ

Bu sezonki flaş transferleriyle Avrupa’da ses getiren Galatasaray’ın Tottenham’dan hem Ndombele hem de Sanchez’le anlaşması, İngiliz medyasında da geniş yankı uyandırdı. TV kanalları Sarı-Kırmızılı kulübün İngiltere’deki transfer hamlelerini son dakika etiketiyle izleyicileriyle paylaştı ve transferlerle ilgili son dakika geçti. Galatasaray, yaptığı bu transferlerle İngiltere'nin spor gündeminde yer aldı.

DAVİNSON'U SPARTAK VE NOTTINGHAM DA İSTEDİ'

İngiltere'nin ünlü gazetelerinden Daily Mail, Galatasaray'ın Tottenham'dan yaptığı çifte transferle alakalı haberde şu ifadeleri kullandı, '27 yaşındaki Sanchez, 2017 yılında 42 milyon sterlinlik bir ücret karşılığında Tottenham'a geldi ancak Kuzey Londra'da kendini kabul ettirmekte zorlandı. Kolombiyalı defans oyuncusu bu yaz Spartak Moskova ve Nottingham Forest gibi kulüplerin ilgisini çektikten sonra 12,8 milyon Sterlin değerinde kalıcı bir anlaşmayla takımdan ayrılıyor.

Haberin Devamı

Galatasarayın Ndombele ve Davinson Sanchez transferleri İngilterede ses getirdi

'REKOR BEDELLE GELDİ, G.SARAY'A GİTTİ'

'Ayrıca, 2019'da Lyon'dan 55 milyon sterline gelerek Spurs'ün rekor transferine imza atan Ndombele, son iki sezonda Lyon ve Napoli'de benzer geçici süreler geçirdikten sonra Galatasaray'da sezonluk kiralık olarak forma giyecek. Her iki oyuncu da Ange Postecoglou'nun bu yılki planlarının bir parçası değildi, ancak Sanchez iki kez forma giydi, ancak Ndombele hiçbir maç günü kadrosuna bile giremedi.' ifadeleri kullanıldı.