Galatasaray Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma ihtimali belli oldu! Bayern Münih ağır favori

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma ihtimali belli oldu! Bayern Münih ağır favori

27.10.2023 - 20:10 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag'la aynı grupta yer alan Galatasaray'ın son 16 turuna adını yazdırma ihtimali yüzdelik oranda netlik kazandı.

Galatasarayın Şampiyonlar Liginde gruptan çıkma ihtimali belli oldu Bayern Münih ağır favori

Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag'la birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda son 16 mücadelesi veren Galatasaray'ın gruptan çıkma ihtimali belli oldu.

Haberin Devamı

Analiz şirketi Opta; UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3'üncü hafta maçlarının tamamlanmasının ardından takımların gruptan çıkma ihtimalini derledi. Opta'nın verilerine göre; A Grubu'nda zirvede yer alan ve kayıpsız devam eden Bayern Münih'in gruptan çıkma ihtimali yüzde 99.88 olarak açıklandı.

Opta'nın yaptığı araştırmada; Kopenhag'la berabere kalıp, Manchester United'ı mağlup eden, Bayern Münih'i sallamasına rağmen yenilen ve 4 puan toplayan Galatasaray'ın da gruptan çıkma ihtimali netlik kazandı. Sarı-kırmızılıların, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselme ihtimalinin yüzde 47.41 olduğu belirtildi.

Galatasaray'ın Bayern Münih'in ardından grupta ikinci sırada yer almasının ve son 16 turuna yükselmesinin beklendiği vurgulandı. Bayern Münih'in kayıpsız devam ettiği grupta, Galatasaray 4 puanla ikinci sırada. Galatasaray'ı 3 puanlı Manchester United ile 1 puanla Kopenhag takip ediyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN DEVLER LİGİ PERFORMANSI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 1'inci maçında Kopenhag ile karşı karşıya gelmişti. Sarı-kırmızılılar, Rams Park'ta oynanan maçta rakibi karşısında 2-0 geriye düşmüş ancak son dakikalarda bulduğu gollerle 2-2'lik dengeyi yakalamıştı. Galatasaray bu beraberlikle grup aşamasına 1 puanla başlamıştı.

Sarı-kırmızılılar, A Grubu'nun 2'nci haftasında Manchester United'a konuk olmuştu. Old Trafford'da oynanan maçta 2 kez geriye düşen Aslan, Manchester United'ı yıkmıştı. Galatasaray, Old Trafford'da 3-2'lik skorla kazanmış ve puanını 4'e yükseltmişti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3'üncü haftada Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, 1-0 geriye düştüğü maçta dengeyi sağlamış ancak daha sonra rakibi karşısında bulduğu pozisyonları değerlendirememişti. Sarı-kırmızılılar rakibine 3-1 mağlup olmuş ve grubunda 4 puanla 2'nci sırada kalmıştı.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçları şu şekilde:

Bayern Münih (Deplasman)
Manchester United (İç saha)
Kopenhag (Deplasman)