Skorer Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin açılışı yapıldı!

01.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği Spor Lisesi’nin resmi açılışı, kulüp başkanı ve bakanların katılımıyla yapıldı. Türkiye’deki ilk futbol temalı okul için iş birliği protokolü imzalandı, açılış kurdelesi kesildi.

Gençlerbirliği Spor Lisesinin açılışı yapıldı

Akademik eğitimini tamamlamış sporcular yetiştirmek için kurulan Gençlerbirliği Spor Lisesi’nin resmi açılışı yapıldı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, kulüp yöneticileri ve taraftarlar katıldı. Tören kapsamında, bu eğitim öğretim yılında 25 öğrenci ile eğitime başlayan Gençlerbirliği Spor Lisesi’ne ilişkin, Bakan Tekin ile Gençlerbirliği Başkanı Aktaş arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye’de sporla ilgili en büyük eleştirilerden birisi; ‘Ya sportif başarı ya da akademik eğitim.’ Bu, aslında çocuklarımızı bu ikilemden de kurtaracak çok yararlı bir proje” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları söyledi: “Gençlerbirliği 100 yıllık bir çınar. Türk sporuna, Türk futboluna büyük hizmetler yapmış çok önemli bir kulüp. Böylesine güzel bir fikrin Milli Eğitim Bakanlığı ile oluşturulması son derece önemli. Yeni sporcuların, yeni Arda Güler’lerin buradan yetişeceğine inanıyoruz.”

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş şöyle konuştu: “Cumhuriyetimiz’in 100’üncü yılında sürekli değişen, modern futbolun tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere akademik, kültürel, sosyal, teknoloji alanında en yüksek seviyede sporcu yetiştirme hedefine bir yenisini daha ekledik. Türkiye’de ilk futbol temalı okulu açıyoruz.”

Yazarlar