İspanya La Liga Gerard Pique futbolu bırakıyor! Dikkat çeken Shakira detayı

Gerard Pique futbolu bırakıyor! Dikkat çeken Shakira detayı

04.11.2022 - 11:10 | Son Güncellenme:

Shakira ile ayrıldıktan sonra adı son dönemde sık sık özel hayatıyla gündeme gelen Barcelona'nın yıldızı Gerard Pique, kariyeri hakkında beklenmedik bir karara imza attı. İşte detaylar...

Gerard Pique futbolu bırakıyor Dikkat çeken Shakira detayı

Son dönemde ismi futbol yerine özel hayatı ile sık sık gündeme gelen Barcelona'nın yıldız futbolcusu Gerard Pique, futbolseverleri şoke eden bir karar aldı.

Haberin Devamı

Barcelona ile 2024 yılında sona erecek olan sözleşmesini yenilemek konusunda anlaşmaya varamayan Pique'nin takımdaki geleceği belirsizdi. 

YÜKSEK MAAŞI SORUN YARATMIŞTI

Uzun yıllardır Barcelona forması giyen Pique'nin yüksek maaşı ekonomik olarak zor günler geçiren Barcelona'da sorun yaratmıştı. Barcelona, yüksek maaşlı futbolcularıyla yollarını ayırıp hem genç hem de düşük maliyetli futbolcu grubundan oluşacak bir yapılanmaya gitmeyi planlıyordu. 

Takımın maaş limitlerinde iyileştirmeye gitmek isteyen Barcelona'nın, anlaşma sağlayamadığı futbolcuların ise sözleşmelerini feshedeceği iddia ediliyordu.

"İSTERSENİZ GİDERİM" DEMİŞTİ

Barcelona’nın geleceği için bir engel teşkil etmeyeceğini ve kulüp isterse takımdan ayrılacağını daha önce söyleyen Gerard Pique, geçtiğimiz yaz Katalan ekibi ile maaşında indirim konusu için oturduğu pazarlık masasından anlaşma sağlamadan kalmıştı.

Haberin Devamı

Gerard Pique futbolu bırakıyor Dikkat çeken Shakira detayı

Barcelona'nın altyapısından yetişen 35 yaşındaki futbolcu, 2008 yılından bu yana Katalan devinin formasını giyiyordu. Pique, Barcelona kariyerinde toplam 30 kupa kazandı.

KARARINI RESMEN DUYURDU

Yaşanan gelişmeler sonrası Pique, beklenmedik bir şekilde emeklilik kararı aldı. Sosyal medya hesabından paylaştığı video ile emeklilik kararını duyuran Pique, Cumartesi günü oynanacak olan Barcelona-Almeria maçının ardından futbolu bırakacağını açıkladı.

SON MAÇINA ÇIKACAK

Tecrübeli stoper paylaşımında, şu ifadeleri kullandı: "Cumartesi günü Barcelona - Almeira maçı, Camp Nou'daki son maçım olacak. Barcelona, bana her şeyi verdi. Culers, siz, bana her şeyi verdiniz. Her zaman, Barcelona'dan sonra kariyerimde başka bir takımın olmayacağını söyledim. Ve bu böyle de olacak. Cumartesi günü, Camp Nou'daki son maçıma çıkacağım."

SHAKİRA'YLA SORUNLAR YAŞADI

Futbol dünyasının Barcelonalı yıldız ismi Gerard Pique, 12 yıllık beraberliğin ardından geçtiğimiz haziran ayında ünlü şarkıcı Shakira'yla ayrılmıştı. Boşanma sürecine giren çiftle ilgili son olarak bir iddia daha ortaya atılmıştı. Bazı kaynaklara göre; Pique, Shakira'nın mesleki kariyeri boyunca kazandığı 12 tane Grammy'yi elinde rehin tutuyor. Nedeniyse çocuklarının velayeti... Kolombiyalı ünlü şarkıcı, bu ödüllerin kendisine geri verilmesini istediği halde Pique'nin bu talebi görmezden geldiği biliniyor.

Haberin Devamı

Gerard Pique futbolu bırakıyor Dikkat çeken Shakira detayı

FORMASINDA İSMİ YAZABİLİRDİ

Forma göğüs sponsorluğu için Spotify ile anlaşmaya varan Barcelona, dünyaca ünlü şarkıcılarla bir defalık forma sponsorluğu anlaşmaları yaparken, bu durum sürpriz bir gelişmeyi beraberinde getirmiş, Katalan ekibi El Clasico'da ünlü şarkıcı Drake'nin logosunu kullanmıştı.

Bu gelişmenini ardından Barcelona'nın Pique'nin ayrılık yaşadığı eski hayat arkadaşı Shakira ile de benzer bir anlaşmaya varabileceği iddiası gündemi sarsmıştı. Bu karar ile bu ihtimal gerçekleşsse bile Pique, üzerinde Shakira yazan Barcelona formasını giymeyecek.

DEV FEDAKARLIK

Fabrizio Romano'nun aktardığı demeçlere göre Barcelona Başkanı Joan Laporta, kısa süre içerisinde Pique'nin sözleşmesini feshedeceklerini şu sözlerle dile getirdi: Gerard Pique her zaman Barcelona'nın bir simgesi olacak. Sözleşmesini feshetmek için finansal anlaşma sürecindeyiz, kulübe yardım etmek istiyor. Mali durumumuzu anlıyor."

Haberin Devamı

İspanyol basınında yer alan iddialara göre ise tecrübeli stoper sözleşmesini feshetmek için pazarlık yapmayacak. Yıldız ismin 52 milyon euroya yakın bir alacağını kulübe bırakması bekleniyor.

BİR DEVİR SONA ERİYOR

Barcelona ile bugüne kadar 615 maça çıkan ve 53 gol katkısı sağlayan Pique bu dönemde takımıyla birlikte; 3 Şampiyonlar Ligi, 3 Kulüpler Dünya Kupası, 8 LaLiga, 3 UEFA Süper Kupa, 7 Copa Del Rey ve 6 İspanya Süper Kupası kazanmayı başarmıştı.