1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Göztepe'de doğru futbol aklıyla, Süper Lig'e doğru!

90+3 Ege'de Futbol | Göztepe'de doğru futbol aklıyla, Süper Lig'e doğru!

04.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de mücadele eden İzmir ve Ege takımlarının ilk yarı analizlerini yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer ve Mehmet Demirtaş siz değerli okuyucularımız için yaptı. İlk durağımız Süper Lig’i hedefleyen Göztepe...

90+3 Egede Futbol | Göztepede doğru futbol aklıyla, Süper Lige doğru

- Göztepe’nin Trendyol 1. Lig’in ilk yarısında gösterdiği performansı değerlendirir misiniz?

Haberin Devamı

Bülent Buda: 5 yenilgi, 2 beraberlik. Kayıp ise 19 puan... Böyle seçenekli oyuncu grubu için çok fazla. Attığı ile yediği gol sayısında bir çelişki var. Hem az atmış hem de az yemiş. Teknik birim değişimi, alınan sonuçlar muhteşem. Bir de 3 farklı Bodrum yenilgisi olmasaydı! Ek olarak son 5 maçında oyun alanı seçimi ve yapılan değişimler. Hem oyun kalitesine hem de özellikle ileri uçlarda üretilen gol pozisyonu sayısıyla gol sayısına olumlu yansıdı.

Fatih Tanfer: Göztepe sezona şampiyonluk umuduyla başladı. İlk 3 hafta istediği sonuçları alamadı. Sakaryaspor mağlubiyetiyle başladı. Ardından deplasmanda Ümraniyespor beraberliği, evinde üçüncü maçında Çorumspor’a yine mağlup oldu. İlk galibiyetini ise Altay karşısında dördüncü haftada aldı. 4 puanla 11. sıradaydı. Lider Eyüpspor’un 12 puanı vardı. Yani liderin 8 puan gerisinde kalmıştı. Bu sürecin kötü geçmesinin sebebi orta alanda yapılan pas hataları, top kayıpları, rakip baskı yapınca oyun kuramaması ve dönen ikinci topları kazanamamısıydı. En önemlisi ise bitiricilik açısından final paslarındaki hatalardı. Daha sonra 5 maçlık harika bir performans sergiledi. Toplam 15 puan. Taraftarının desteği artmış, güven duygusu en üst seviyeye çıkmıştı. 11 ve 12. haftalarda Kocaelispor ve Erzurumspor mağlubiyetleri ardından yaşanan hayal kırıklıkları. 13. haftada Kokovic’in yerine Stanimir Stoilov göreve geldi. Göztepe 4 maçlık harika bir galibiyet serisi başlattı. Oyun anlamında ne değişmişti? Enerjik oyunla rakibin pas oyununu bozdular. Sahanın her yerinde pres yaptılar. Tempoyu yükselttiler. Özellikle lider Eyüpspor’a karşı kazanılan 5-1’lik galibiyet Göztepe taraftarını inanılmaz mutlu etti. An itibariyle 32 puanla üçüncü sırada. Süper Lig’e direkt iki takımın çıktığı düşünülürse, Kocaelispor’la puan farkı sadece bir. Umutlar, elbette zirvede..

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Ülkemize yabancı yatırımcı getiren ilk kulüp unvanını elinde bulunduran Göztepe’nin bu anlaşma sonrası Trendyol 1. Lig’de gelecek adına atacağı ciddi ve de doğru adımlarla damga vuracağını düşünmüştük. Lakin öyle olmadı. Takımın başına getirilen Kokovic’e taraftarın isyanına kulaklarını tıkayan yönetim, 12 hafta dayanabildi. Kokovic idaresinde sarı kırmızılılar 20 puanla 6. sırada yer aldı. Ardından yine teknik direktörlük görevine son olarak Levski Sofya’yı çalıştıran Stanimir Stoilov getirildi. Her ne kadar çatlak sesler çıksa da zaman içinde gördük ki Stoilov çok yerinde bir tercih olmuştu. Kokoviç’ten sonra dümene geçen Stoilov da eldeki oyuncu grubuyla yeni bir Göztepe izlettirdi bizlere. Özellikle oyun disiplininden taviz vermeyen, dikine oynayan, agresif ve kazanma hırsı çok yüksek bir Göztepe izledik. Muhteşem ve de bol gollü Eyüpspor galibiyeti ise hepimize Süper Lig hayalleri kurdurmayı başarmıştı. Ancak son Bodrumspor yenilgisi adeta uyarı niteliğindeydi. Stoilov hatalardan ders çıkarmasını bilen bir hoca. Gerekli önlemleri alacaktır.

Haberin Devamı

- Sizce Göztepe’nin takviye yapması gerekli midir? Eğer gerekiyorsa bu takviyeler hangi bölgelere yapılmalıdır?

Haberin Devamı

Bülent Buda: Nitelik ve nicelik olarak seçenekli bir oyuncu grubu var. Belki gidenler olabilir ama görünen o ki bu oyuncu grubu bu ligi taşıyabilecek güçte ve de yetenekte. O nedenle yeni transferlere ayrılacak fon var olan oyuncu grubu için kullanılırsa ve de futbolcuların içinde oldukları ortamı, koşulları doğru ve de akılcı değerlendirmesi ile bu zorlu yolculukta amaçlanan sona ulaşılmasını gerçekleştirecektir.

Fatih Tanfer: Göztepe’nin son olarak Bodrumspor mağlubiyeti gösterdi ki takımın Süper Lig’e çıkması adına net olarak takviyelere ihtiyacı var. Bir stoper, bir orta saha, bir kanat oyuncusu ve santrfora takımın çok ihtiyacı olduğu bir gerçek.

Mehmet Demirtaş: Sezon başında da belirtmiştik. Göztepe’nin hedefi Süper Lig ise takıma takviye yapması kaçınılmaz. Sarı kırmızılı yönetim kesenin ağzını sonuna kadar açmalı. İlk öncelik ise en iyisinden bir golcü oyuncu almak olmalı. Göztepe gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor. Orta sahayı daha derleyip, toparlayacak oyuncuya ve hücum gücünü artıracak kilit oyunculara ihtiyaçları var.

Haberin Devamı

- Ligin ikinci yarısında Göztepe’den beklentileriniz nedir?

Bülent Buda: Beklentilerimiz açık ve de net. Ligin en iyi koşulları içinde olan bir oyuncu grubu, harika bir stat Gürsel Aksel. Tribünleri dolduran muhteşem tutkulu taraftar büyüklüğü ile ne beklersiniz ki? Elbette Süper Lig... Daha azına ne bu büyük taraftar ne de var olan koşullar izin vermez. Hayatı bir şampiyon gibi yaşamak isteyenler ve de şampiyonluktan başka bir sonuç düşünmeyenler için çok uygun bir süreç ile var olan koşullar. Değerini bilmek lazım.

Fatih Tanfer: Göreve geldiğinden itibaren Stoilov’ın oyun anlayışı öncelikle takım disiplini topu ikinci bölgeden 3. bölgeye daha hızlı taşımak.Topu kaybettiği yerden itibaren yaptığı presle en hızlı sürede geri kazanmak. Yapılacak transferlerle takım içinde rekabet artacak, bu da başarının önemli nedenlerinden biri olacaktır. Sonuç olarak Göztepe’nin Süper Lig hayalinin gerçekleşmesinde önemli rol alacaktır.

Mehmet Demirtaş: Öncelikle 8 takımlı Süper Lig’de İzmir kulübünün olmayışı hepimizin içini acıtıyor. Coşkulu taraftarı, camiası ve muhteşem stadıyla Süper Lig’i sonuna kadar hak eden ve en yakın kulüp Göztepe. Bunu kimse inkar edemez. İşte o yüzdendir ki bana göre rüştünü ispatlamış Stoilov ve öğrencileri ligin ikinci yarısında fırtınalar koparıp öyle Play Off falan da değil direkt ilk ikiden Süper Lig biletini almalı ve de alacaktır. Göztepe bunu hem İzmir futbolu hem de şanlı tarihi için başarmalıdır! NOKTA.

Yazarlar