Skorer Güreşte Özal ve Kayalp de elendi...

Güreşte Özal ve Kayalp de elendi...

14.08.2008 - 10:05 | Son Güncellenme:

Pekin'de madalya umutlarımız bir bir sönüyor. Mindere çıkan güreşçilerimiz Mehmet Özal ve Rıza Kayaalp de elendi

Güreşte Özal ve Kayalp de elendi...

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, grekoromen güreş 84 kiloda mücadele eden Nazmi Avluca, yarı finalde Mücar rakibine yenilerek final şansını yitirdi.
Avluca, akşam seansında bronz madalya müsabakasına çıkacak. Grekoromen güreş müsabakalarının 3. ve son gününde 3 Türk güreşçi mindere çıktı. 84 kiloda Nazmi Avluca, yarı finalde Macar rakibine yenilirken, 96 kiloda Mehmet Özal ve 120 kiloda Rıza Kayaalp de 2. turda Litvanyalı rakiplerine yenilerek elendiler.
84 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, 2. turda Gürcistan’dan Badri Khasaia karşısında son derece rahat bir müsabaka çıkardı. Rakibini 4-0 ve 1-1’lik periyot skorlarıyla 2-0 yenen Avluca, 3. turda da İranlı Saman Tahmasebi’yi 2-0 (2-2/3-0) yenmeyi başardı.
Avluca, yarı final müsabakasında ise Macar Zoltan Fodor karşısında 2-0
(1-2/1-1) yenilmekten kurtulamadı. Avluca, akşam seansında saat 17.10’da
bronz madalya müsabakasına çıkacak.

Haberin Devamı

-ÖZAL VE KAYAALP ELENDİ-
96 kiloda mücadele eden milli takımın Dünya Şampiyonu sporcusu Mehmet Özal, ilk turda Ukraynalı Oleg Kryoko karşısında 2-1 (4-2/1-2/1-1) galip geldi. Bu müsabakanın 2. periyotunda rakibine tekkol atmak isterken bacağından hafif bir sakatlık geçiren Özal’ın ilk tedavisi minderde yapıldı. Özal, son periyotta sakatlığı nedeniyle zorlanmasına karşın galip gelmeyi bildi.
2. turda Litvanyalı Mindausgas Ezerskis ile mücadele eden Mehmet Özal, ilk periyotu 2-2’lik skora karşın son teknik puanı aldığı için kazandı. 2. periyotta minder dışına çıktığı için puan veren Özal, 2-1’lik skorla bu periyotu yitirdi. Özal, son periyotta da 2-1 yenik durumdayken bitime 12 saniye kala yaptığı oyuna puan verilmeyince periyotu 3-1, müsabakayı da 2-1 kaybetti.
Litvanyalı güreşçinin, 3. turda Rus rakibine yenilmesiyle Özal, oyunlara veda etmiş oldu.
120 kiloda mindere çıkan milli takımın genç sporcusu Rıza Kayaalp de ilk turu maç yapmadan geçti. 2. turda Litvanyalı Mindausgas Mizgaitis ile karşılaşan Kayaalp, 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan ilk periyotu, son teknik puanı rakibi aldığı için yitirdi. 2. periyotta kendi oyunuyla köprü pozisyonunda kalan Kayaalp, bitime 4 saniye kala tuşla yenildi. Litvanyalı güreşçinin 3. turda Rus rakibine yenilmesiyle Kayaalp de oyunlardan elendi.

Haberin Devamı

BAHRAM MUZAFFER, 2. TURDA ELENDİ
Öte yandan 81 kiloda mücadele eden Türk boksör Bahram Muzaffer, 2. turda İrlanda Cumhuriyeti’nden Kenny Egan’a sayıyla yenilerek elendi.
İlk turda Kenyalı Ali Aziz’i sayıyla yenen Bahram Muzaffer, bugün 2. turda İrlandalı rakibi karşısında tutuk bir müsabaka çıkardı. Muzaffer, ilk raundu 2-1, 2. raundu 5-1, 3. raundu da 7-2’lik skorlarla geride tamamladıktan sonra müsabakadan 10-2 yenik ayrıldı. Böylece oyunlara katılan 5 Türk boksöründen 4’ü elenmiş oldu.
Oyunlarda yarın Türk Milli Takımı’ndan 57 kiloda Yakup Kılıç ringe çıkacak. Kılıç, TSİ 08.30’da başlayacak olan müsabakada, Japon Satoshi Shimizu ile mücadele edecek.

Pekin'de altın madalyalar sahiplerini buluyor... İşte günün sonuçları...

Haberin Devamı

Oyunların en genç sporcuları...

Pekin'de atletizm heyecanı başlıyor