Milli Takım Hidayet Türkoğlu'ndan Cedi Osman çıkışı: Milli Takım'da oynamak istemediğini söyledi

Hidayet Türkoğlu'ndan Cedi Osman çıkışı: Milli Takım'da oynamak istemediğini söyledi

18.10.2023 - 14:20 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takım kadrosuna katılmayan Cedi Osman hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hidayet Türkoğlundan Cedi Osman çıkışı: Milli Takımda oynamak istemediğini söyledi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Larkin ve Wilbekin konusuna değinen Türkoğlu, Cedi Osman hakkında da çok konuşulacak sözler dile getirdi.

Haberin Devamı

'MİLLİ TAKIM'DA OYNAMAMK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ'

Milli Takım kadrosuna katılmayan Cedi Osman hakkında konuşan Türkoğlu, "Cedi Osman yazın ve ekibimizle görüştü. Milli Takım'da oynamak istemediğini söyledi. Kimseyi buraya zorla ya da isteksiz olarak milli takıma gelmesini sağlayamayız. Bu soruyu bizden çok Cedi'ye veya diğer arkadaşlara sormanız gerekir. Hiçbir sakatlığı olmayıp, milli takımda neden oynamak istemediklerini onlar bilir. Bizim sorumluluğumuz en iyi 12 kişiyi belirlemek içindir. Gerek 2 devşirme arkadaşımız, gerek de Cedi'nin olmaması bizi kadro anlamında eksik noktaya getirmiştir ama fırsatlar yeni genç arkadaşlara doğmuştur." dedi.

LARKİN VE WİLBEKİN HAKKINDA

Devşirme statülerini kaybeden Larkin ve Wilbekin'e de değinen Hidayet Türkoğlu, "Hukuksal bir süreç olduğu için açıklama yapmanın doğru olduğunu düşünmüyordum. Tahkim kurulumuzun milli formaya olan duyarlılığını kutlamak istiyorum. Milli forma her şeyin üzerindedir. İki arkadaşımızın bizi rahatsız eden noktalardan bir tanesi milli formaya yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve bu süreci başlattığımızı herkesin bilmesini isteriz. Bundan sonra tekrar bir yabancı devşirme yoluna gidersek sanırım iyi bir emsal teşkil edecektir. Daha fazla konuşmaya gerek yok. Yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yazarlar