Futbol Hollanda'dan sürpriz Burak Yılmaz iddiası! Emre Belözoğlu vakası

Hollanda'dan sürpriz Burak Yılmaz iddiası! Emre Belözoğlu vakası

23.08.2022 - 18:59 | Son Güncellenme:

Fortuna Sittard'da teknik direktör Sjors Ultee ile yollar ayrıldı. Hollanda basının iddiasına göre Sittard, Burak Yılmaz'ın yönetiminde bugün antrenmana çıktı. Yılmaz ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

Hollandadan sürpriz Burak Yılmaz iddiası Emre Belözoğlu vakası

Fortuna Sittard'ın Ajax, FC Twente ve SC Cambuur maçlarından beklenen sonucu alamaması sonrasında dün Teknik direktör Sjors Ultee görevden ayrıldı. Bu haberin açıklanmasından bir gün sonra antrenmana çıkan Fortuna'da Burak Yılmaz fırtınası yaşanıyor. Hollanda basınından sürpriz iddialar geldi.

Haberin Devamı

5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI
Lille'le sözleşmesi sona eren Burak Yılmaz, sezon başında kariyerinde yeni bir sayfa açtı. 37 yaşındaki santrfor, Hollanda Eredivise ekiplerinden Fortuna Sittard'la 5 yıllık anlaşma sağladı. Tecrübeli golcünün 2 yılı oyuncu olarak tamamladıktan sonra, 3 yıl boyunca teknik heyette görev yapacağı belirtildi.

HENÜZ PUANI YOK
Hollanda Ligi'nin ilk haftasında Ajax ile karşılaşan Sittard, kendi sahasında 3-2 mağlup oldu. İkinic hafta Twente'ye konuk olan Fortuna sahadan 3-0'lık yenilgi ile ayrıldı. Son olarak SC Cambuur'u evinde konuk eden Hollanda ekibi 4-1'lik ağır bir yenilgi aldı.

AJAX MAÇINDA FRİKİKTEN ATTI
Burak Yılmaz, Fortuna Sittard'ın Hollanda Eredivise'ın ilk haftasında oynadığı Ajax maçında sonradan oyuna dahil olmuştu. Tecrübeli santrfor, 87'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta fileleri havalandırmış ve Hollanda'da gündem olmuştu. Opta'nın verilerine göre Burak Yılmaz, Fortuna Sittard tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu unvanın sahibi olmuştu. Son maçta ilk 11'de sahaya çıkan Yılmaz takımının tek golünü kaydetti.

Haberin Devamı

Hollandadan sürpriz Burak Yılmaz iddiası Emre Belözoğlu vakası

Burak Yılmaz'ın Ajax maçındaki performansı Hollanda'da gündem olmuştu. 37 yaşındaki eski milli futbolcu hakkında Algemen Daglbad'da yer alan haberde; "Burak Yılmaz, son şampiyon Ajax’ı titretti ve küme düşme adayı Fortuna Sittard’a hayal kurdurdu" ifadeleri kullanılmıştı.

İDMANI BURAK YILMAZ YÖNETTİ
Son maçta alınan 4-1'lik yenilgi sonrası Fortuna Teknik direktör Sjors Ultee ile yollarını ayırdı. Hollanda basının iddiasına göre sorumluluk alan Burak Yılmaz, teknik direktörsüz takımı antrenmanda kendi yönetti. Yılmaz'ın atrenör diploması olmadığının altı çizilirken takımın başında antrenör olarak yer alamayacak.

EMRE BELÖZOĞLU AKILLARA GELDİ
Fenerbahçe'de 2020 yılında Ersun Yanal'ın ayrılığı sonrasında o dönem futbolcu olan Emre Belözoğlu, Yukatel Denizlispor ile oynanacak mücadele öncesinde idmanı yönetmişti. O sezon sonuna kadar maçların yedek kulübesinde ise Zeki Murat Göle ve Tahir Karapınar yer almıştı

YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ SEÇECEK
Milli futbolcuya çok güvenen Sittard yönetimi yeni teknik direktör konusunda Burak Yılmaz'ı dinleyecek. Yeni hocayı Yılmaz'ın seçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

HOLLANDA'YI TERCİH ETME SEBEBİ
Milli kariyerini noktaladıktan sonra Hollanda'dan bir takıma transfer olması hakkında açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, sitemde bulundu. Tecrübeli futbolcu, Radyospor'a yaptığı konuşmada, "Fortuna benim tecrübelerime, futbolculuğuma, kişiliğime, karakterime güvenip futbol sonrası için de bir harita çizdi. O yüzden bu projeyi kabul etmemdeki gerekçe buydu" ifadelerini kullanmıştı.

MİLLİ TAKIMI BIRAKTI
2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz'e kaybeden Milli Takım'da Burak Yılmaz maçın ardından veda ettiğini açıklamıştı. İşte Burak Yılmaz'ın sözleri; Penaltıyı atamadım... Nasıl atamadım hala şoktayım. Penaltı olduğunda 'Kesin gol, 2-2' dedim ve ondan sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırınca hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım herhalde... Bugün benim son maçımdı. Milli Takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Benden bu kadar. Böyle üzüntülü bir maçtan sonra bırakmak istemezdim. Böylesi doğru. Herkesten özür diliyorum. Bu formayı şerefle, namusla, güzel bir şekilde taşıdım. Duyguyla bırakmadım. Ekstrem, inanılmaz durumlar olursa o zaman yardımcı olurum. Artık bir bayrak değişimi olması gerekiyor.

Haberin Devamı

LİLLE'İ ŞAMPİYON YAPTI
Tecrübeli oyuncu, 2020 yılında Beşiktaş ile sözleşmesi sona erdikten sonra Lille'e transfer oldu.

Ligue 1 ekibiyle 73 maça çıkan Yılmaz, bu karşılaşmalarda 25 gol atıp 10 asist yaptı.

Eski millî golcü, Lille'in 2020-21 sezonunda elde ettiği unutulmaz şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.