Süper Lig Hull City'e imza atmıştı, tepki gösterdi: Kırgınlığımız var, Usulsüzlük yok

Hull City'e imza atmıştı, tepki gösterdi: Kırgınlığımız var, Usulsüzlük yok

25.07.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Hull City transfer çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe'den Ozan Tufan ve Allahyar'ı kadrosuna katan İngiliz ekibi Süper Lig'den de Doğukan Sinik ve Tetteh'i kadrosuna katmıştı. Yeni Malatyaspor Genel Kaptanlık görevine gelen Bosnalı eski golcü Damir İbriç, Tetteh ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Hull Citye imza atmıştı, tepki gösterdi: Kırgınlığımız var, Usulsüzlük yok

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, yeni sezona umutla bakıyor. Malatyaspor'da genel kaptanlık görevine getirilen Bosnalı eski golcü Damir İbriç gündeme dair Sporx'e önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"ZOR OLANI BAŞARMAK İÇİN BURADAYIM"
Öncelikle göreve getiriliş süreci hakkında konuşan İbriç, "Ben Zagreb'te oturuyordum. Futbolcular, 'Damir abi gelsin burada işleri halleder' dediler. Ben kulübümüzle ne para konuştum ne de başka bir şey. İnsanlar beni burada çok seviyor. Kulübün içindeki kötü duruma rağmen 1 saniye bile düşünmedim ve Malatyaspor'a koştum. Normalde 2 kulüpten teklif almıştım. Biri teknik direktörlük, diğeri de sportif direktörlük önerdi. Onların durumları iyiydi. Malatyaspor'un durumu kötüydü. İşte ben rahat olan yeri değil, Malatyaspor'u seçtim. Battalgazi ve Yeşilyurt doğumlu iki kızım var. Malatyaspor konusunda biraz duygusalım. Görev gelir ya askere gidersiniz. Ben de öyle yaptım. Zor olanı başarmak güzeldir, tatlıdır. Ben Malatyaspor'a katkı vermekten başka bir şey düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Hull Citye imza atmıştı, tepki gösterdi: Kırgınlığımız var, Usulsüzlük yok

"OLUMLU İZLER BIRAKMAK İSTİYORUM"
6 dili yabancı anadili gibi konuşabilen, Rusça, Ukraynaca, Romence ve Çince de iletişim kurabildiğini anlatan İbric, "Futbolcularımızın tercümana ihtiyacı yok. Kimse bunu saygısızlık olarak algılamasın. Benden daha iyi olanlar da elbette olabilir, itirazım yok. Futbolcularla birebir iletişim kurabiliyorum. Ayrıca eski bir futbolcu olarak onların psikolojisini de gayet iyi anlıyorum. Malatyaspor'da olumlu izler bırakmak istiyorum. Bunun için de gecemi gündüzüme katıyorum" dedi.

"KAN DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VARDI"
Malatyaspor'un hedef ve planlamaları hakkında konuşan İbriç, "Büyük sorunlarımız var. Göreve yeni gelen başkanımız Ahmet Bey, ikinci başkanımız ve tüm yöneticiler ellerini değil, gövdelerini taşın altına koydular. Futbolcuların sorunlarını çözebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu şehir böyle insanları istiyordu. Adil Gevrek ile de çok güzel zamanlarımız geçti. Ama Yeni Malatyaspor'da kan değişikliğine ve taze fikirlere ihtiyaç vardı. Bu oldu. Bahsettiğim insanlar buraya bir şeyleri değiştirmeye geldi. 17 Temmuz'dan itibaren gördüğüm şey budur. Çok yoğun bir çalışma programımız var. Sabah 9'da gidiyorum ve bir sonraki gün sabaha karşı eve geldiğim oluyor. Birçok kez kulüpte kalıyorum. Amacımız Malatyaspor'u hak ettiği yere getirmek" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ESKİ FUTBOLCULARI GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ"
Kulüp yönetimi olarak Yeni Malatyaspor'un eski oyuncularıyla görüşme yaptıklarını açıklayan İbriç, "Karim Hafez, Dicko, Adem Büyük gibi oyuncuları geri getirmeye çalışıyoruz. Elbette kurallar gereği getiremeyeceğimiz oyuncular da olacak. FIFA kurallarına göre sözleşmesini fesheden oyuncunun geri gelmesi problemi var. Berk Yıldız'ı geri getirmek istiyoruz. Donsah, Barış Baştaş gibi isimleri istiyoruz. Dolayısıyla sıfırdan başlayacağız ama başaracağımıza inancımız tam" dedi.

"TETTEH'E KIRGINLIĞIMIZ VAR, USULSÜZLÜK YOK"
Benjamin Tetteh'in Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City ile anlaşması hakkında ise Damir İbric şu ifadeleri kullandı: "Allah onun yolunu açık etsin. İnşallah başarılı olur. Bu konuda çok doluyum. Onun için cümlelerimi seçerek konuşmalıyım. Sakatlıksız, belasız bir sezon geçirsin. Tetteh ile bir sorunumuz yok. Tetteh'in sözleşmesinde bir madde vardı. Parası ödenmezse serbest kalıyordu. Çocuk haklı olarak ayrıldı. Usulsüz bir şekilde gitmedi. Tabii ki kırgınlığımız var. Tetteh de bir gayret gösterdi ama olmadı. Usulsüz bir tarafı yok. Allah yolunu açık etsin demekten başka bir şey diyemiyorum."

Haberin Devamı

"MUSTAFA'NIN SONRAKİ SATIŞINDAN YÜZDE 15 PAY..."
İbriç, Mustafa Eskihellaç'ın Gaziantep FK ile sözleşme imzalamasını da değerlendirdi. İbriç, "Veda mesajı yayınlandığında yanındaydım. Bayağı uğraştık. Gaziantep yöneticileri sıkıntı yaşatmadılar. Oyuncu çok değerli bir karakter olduğu zaman elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Mustafa'ya iki kez veda ettim. Biri futbolculuğuna diğeri adamlığına olan vedaydı. Mustafa çok büyük bir karakter. Ufak yaşta büyük adam diyorum ona! Gaziantep FK'da başarısız olma riski yok. Gaziantep'e damga vurur. Sonrasında da Avrupa'ya açılan bir oyuncu olarak göreceğiz kendisini. Ben 10 ülkede oynadım. Mustafa; karakter, davranış ve disiplin açısından müthiş bir isim. Avrupai bir oyuncu. Sözleşmenin detaylarını açıklamam doğru olmaz. Ama iki tarafı da memnun edecek bir anlaşma oldu. Ayrıca Mustafa Eskihellaç'ın bir sonraki satışından da yüzde 15 pay alacağız" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"BAŞARILI TAKIMLARDA BALKAN ETKİSİ VAR"
Annesi Sırp babası Boşnak olan İbriç, Türkiye'de oynayan Bosnalı oyuncular hakkında da yorumlar yaptı. İbriç, "Adis Jahovic çok iyi bir arkadaşım. Konyaspor takımının örneğin maçlarını zevkle izliyorum. Bakın, Konyaspor'un başarısında Balkan etkisi var. Başarılı takımlara bir bakın, Balkan etkisini göreceksiniz. Amir Hadziahmetovic, Jevtovic... Kosovalı, Arnavut, Boşnak! Beni gururlandırıyorlar" ifadesini kullandı.

"VISCA MÜTHİŞ BİR FUTBOLCU"
Trabzonspor forması giyen Edin Visca'ya ayrı bir parantez açan Yeni Malatyaspor'un genel kaptanı, "Edin Visca'yı saymıyorum. Neden? Seneler boyunca hep aynı seviyede kalabilen müthiş bir futbolcu. Sadece o değil, Sehic ve Amir de Visca gibi kendisini kanıtladı. Ayrıca Aleksic de öyle. Çok düzgün ve karakterli oyunculardan bahsediyoruz. Devamlılık varsa, sorun yoktur. Bir oyuncu seçerken karakterinin iyi olması gerek. Kağıt üstünde çok iyi futbolcu diyorsun ama bir bakıyorsun uyum sağlayamıyor. Oyuncu seçerken bunları göze alacaksınız. Bir de bence Latin bir oyuncu Türkiye'de başarılı oluyorsa bunu büyük başarı olarak gördüğümü söylemeliyim. Çünkü çok duygusal oluyorlar, uyum süreçleri de zaman alıyor. Dolayısıyla oyunculara sabır gösterilmesi gerektiği fikrini taşıyorum" dedi.

"DÜZELTİLMESİ GEREKEN SİSTEMSEL HATALAR VAR"
Teknik direktörlerin genç oyunculara şans verme şansının düşük olduğuna dikkati çeken İbriç, "Biz Türkiye'de sabırlı insanlar değiliz. Teknik adama 3 maç kredi veriliyor. Kaybedince gidiyor. Çünkü Türkiye'de anında sonuç bekliyorlar. Sizin de söylediğiniz gibi koltuğu bırakmak istemeyenler gençlere şans veremiyor. Kredisi olan teknik adamlar belki bunu yapabilir. Ama yeni hocalar yapamıyor. Dolayısıyla düzeltilmesi gereken sistemsel hatalar var. İnşallah bunlar düzelir. Bir hoca geldiğinde 3-4 yıllık sözleşme imzalasın isterim. Doğru insanlara, doğru görevler verilmeli" açıklamasını yaptı.

"ADEM BÜYÜK DÖNSÜN İSTİYORUZ AMA..."
Öte yandan Yeni Malatyaspor'da sembol isimlerden biri olan Adem Büyük'ten övgü dolu sözlerle bahseden İbriç, "Adem Büyük çok büyük bir karakter. Sözünün eridir. Adem ile sözlü olarak konuş, anlaş sana kağıttan bahsetmez. Ona bir şey imzalatman gerekmez. Adem'in sözü senettir. Mert, dürüst ve benim kardeşim olarak gördüğüm biri. Malatyaspor'a dönmesi için hemen hemen her gün görüşüyoruz. Adem'in görüştüğü takımlar olduğunu biliyorum. Her şeyin hayırlısı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarlar