Fransa Ligue 1 Igor Tudor'dan Bartuğ Elmaz açıklaması! 'Dikkat çekici bir profil'

Igor Tudor'dan Bartuğ Elmaz açıklaması! 'Dikkat çekici bir profil'

08.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir dönem Galatasaray'da teknik direktörlük görevin yapan Igor Tudor, sarı-kırmızılı ekipten ayrıldıktan sonra Marsilya'nın yolunu tutan milli futbolcu Bartuğ Elmaz hakkında açıklamalarda bulundu.

Igor Tudordan Bartuğ Elmaz açıklaması Dikkat çekici bir profil

Eski Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, genç futbolcu Bartuğ Elmaz hakkında konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, milli futbolcunun potansiyeli ve neden süre alamadığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"YENİ BİR MACERA"

Galatasaray'ın yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Bartuğ Elmaz, Marsilya ile anlaşma sağladı. Fransız ekibine transfer olan genç futbolcu sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı.

Bartuğ Elmaz paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: "Yeni bir başlangıç, yeni bir macera. Hadi başlayalım!"

Igor Tudordan Bartuğ Elmaz açıklaması Dikkat çekici bir profil

5. LİG'E GİTTİ

Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya, 20 yaşındaki oyuncuyla 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzaladı. Bartuğ Elmaz daha sonra Marsilya B takımına gönderildi. Genç oyuncu, Marsilya B takımının mücadele ettiği Fransa 5. Ligi'nde 5 maçta forma şansı buldu. 20 yaşındaki oyuncu bu karşılaşmalarda rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

"TEKNİK OLARAK ÇOK GÜÇLÜ"

Fransa Ligue 1 ekibinde A takım düzeyinde şans bulamayan Bartuğ Elmaz hakkında ilk açıklama Marsilya altyapı yetkilisinden geldi. Bartuğ Elmaz'ı değerlendiren yetkili, "A Takım'ın hocalarını eleştiriyoruz çünkü genç oyunculara hiç şans vermiyorlar. Yetenekli olanları parlatmak onların işi. Örneğin Bartuğ Elmaz, teknik olarak çok güçlü" dedi.

Haberin Devamı

Bartuğ Elmaz'ın Marsilya'nın mevcut orta saha oyuncuları kadar güçlü olduğunu söyleyen çalıştırıcı, "Tudor'un kadrosundaki mevcut orta sahalar kadar güçlü bir oyuncu. Etkileyici bir ayağı ve aynı tempoda oynuyor. Onu test etmemiz gerekecek. Daha fazla şans verilirse çok potansiyelli biri olduğunu görebilirsiniz" diye konuştu.

Igor Tudordan Bartuğ Elmaz açıklaması Dikkat çekici bir profil

BARTUĞ'UN KARNESİ

U-15 Milli Takımı'ndan itibaren Ay-Yıldızlı formayı giyen Bartuğ Elmaz, U-16 Milli Takımı, U-17 Milli Takımı ve U-19 Milli Takımı'nda oynadı. Başarılı oyuncunun güncel piyasa değeri 300 bin euro.

Bu sezon Marsilya takımı ile 7 resmi müsabakaya çıkan Bartuğ Elmaz, söz konusu maçlarda 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

İşte Igor Tudor'un Bartuğ Elmaz hakkında sözleri...

Dikkat çekici bir profil olduğunu dile getiren Igor Tudor, "Bu ara eksiklerimiz olduğu için Bartuğ Elmaz şans bulacak. Biraz tempo sorunu var fakat dikkat çekici bir profil. İlerde çok iyi bir oyuncu olabilir" dedi.

Igor Tudordan Bartuğ Elmaz açıklaması Dikkat çekici bir profil