Milli Takım Jorge Jesus baştan yarattı! İsmail Yüksek fırtınası

Jorge Jesus baştan yarattı! İsmail Yüksek fırtınası

24.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeli İsmail Yüksek’in ilk milli takım sınavı büyük beğeni topladı. Sezon başı Jorge Jesus’un dikkatini çeken ve takımın önemli isimlerinden biri olan genç futbolcu ilk maçında kalitesini ve potansiyelini gösterdi.

Jorge Jesus baştan yarattı İsmail Yüksek fırtınası

2020-21 sezonunda 3.lig ekiplerinden Gölcükspor’dan transfer edilen genç oyuncu kulübün geleceğine yatırım yaptığı isimlerden biriydi. Ancak o dönem şampiyonluk baskısı sebebiyle göreve gelen teknik adamlar futbolcuya şans vermedi ya da veremedi. İlk Topuk Yaylası kampları sonrası elenen isimlerden biri oldu. Kiralık olarak Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor’da forma giydikten sonra bu sezon şans yüzüne güldü.

Haberin Devamı

‘Milli takımın geleceği’

Teknik Direktör Jorge Jesus, idman öncesi açıklamalarda bulundu. Milli takımlara giden oyuncuların sergilediği performansa dair kısa bir değerlendirme yapan Portekizli hoca, “Onlar gol attıkça hepimiz mutlu oluyoruz. Oyuncularımızın milli takımlarında yüksek performans sergilediklerini gördüğümüzde hem teknik direktör olarak ben mutlu oluyorum hem de taraftarlarımız mutlu oluyorlar. Özellikle İsmail’in ilk milli maçında çok iyi bir performans göstermiş olmasından dolayı çok memnunum. Bence milli takımın geleceğindeki önemli oyunculardan biri olacak” dedi.

Jorge Jesus baştan yarattı İsmail Yüksek fırtınası

İçindeki cevheri çıkarttı

Bu sezon da takımda şampiyonluk baskısı olsa da Jesus futbolcuya şans verdi. Portekizli teknik adamın en büyük özelliği oyuncuların geçmişleri ya da kariyerlerine bakmadan o günlük ve dönemlik performansa göre karar alması... İsmail de ön yargısız, eşit şartlarda kendini gösterdi. Fizik kapasitesi, oyunu çabuk, iki yönlü oynaması, şutları, pas kalitesi ve hızlı düşünmesi Portekizli teknik adamın aradığı orta saha kriterlerini karşılıyordu. İsmail’in elinden tuttu ve üç ayda bambaşka bir oyuncu haline getirdi. İçindeki cevheri çıkarttı. Futbolcu özellikleri sayesinde kimi zaman antremanlarda sahte 9 pozisyonunda bile denendi.

Haberin Devamı

Yazarlar