Fenerbahçe Jorge Jesus tarihe geçti! Christoph Daum'dan sonra bir ilki başardı

Jorge Jesus tarihe geçti! Christoph Daum'dan sonra bir ilki başardı

03.01.2023 - 23:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sarı-lacivertli takımın başında Christoph Daum'un ardından bir ilki başardı.

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçta Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Christoph Daum'un ardından bir ilki başardı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

 

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

FENERBAHÇE DERBİ ÖNCESİ HATA YAPMADI

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe, Corendon Airlines Park'ta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini Michy Batshuayi'nin golleriyle 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Antalyaspor karşılaşmaya daha hızlı başladı. Kırmızı-beyazlı ekip Wright'ın 14. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının geride kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe daha hızlı başladı. Sarı-lacivertliler 55. dakikada Batshuayi ile 1-1'lik eşitliği sağladı. Bu golden 6 dakika sonra VAR incelemesi sonucu Fenerbajçe penaltı kazandı. Topun başına geçen Batshuayi kendisinin ve Fenerbahçe'nin ikinci golünü kaydederek takımını zorlu deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının geride kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe, Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Galataasaray'ı Kadıköy'de konuk edecek. Antalyaspor ise Hatayspor'a konuk olacak.

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

ANTALYASPOR-FENERBAHÇE MAÇINDA TARTIŞMALI POZİSYONLAR

Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında VAR kararları tartışıldı. Fenerbahçe'nin Rossi ile bulduğu golde Batshuayi'nin Bünyamin'e faul yaptığını belirleyen hakem Kadir Sağlam golü iptal etti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Antalyaspor'un Fernando ile bulduğu gol ise Wright'ın ofsayt pozisyonunda Osayi Samuel'i engellediği gerekçesiyle VAR'dan döndü. Fernando'nun golü ofsayt sebebiyle geçersiz sayıldı.

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

BATSHUAYI DAMGA VURDU

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmaya Michy Batshuayi damga vurdu. Opta verilerine göre Süper Lig'e geldiği 2021/22 sezonundan bu yana altıncı kez bir maçta ikiden fazla gol atan Michy Batshuayi, son iki sezonda bunu en fazla başaran oyuncu oldu. 

Ayrıca Batshuayi Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de çektiği 18 şutun sekizini gole çevirdi. Batshuayi, Beşiktaş'ta oynadığı dönemde her yedi şutunda bir gol bulabilmişti.

Haberin Devamı

Michy Batshuayi, Fenerbahçe'de 10 lig maçında 8 gole ulaştı.

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

JESUS'TAN MAÇ SONU ZEMİN ELEŞTİRİSİ: UTANÇ VERİCİYDİ

Antalyaspor galibiyetiyle ilgili olarak Jorge Jesus, "Maçtan önce de maçın zor olacağını söylemiştik. Rakibimiz iyi bir takım. İyi oyuncuları var. İlk golü bulduklarında işler Fenerbahçe için zorlaştı" dedi.

Zeminin kötülüğünü eleştiren Portekizli teknik adam, "Bu saha utanç verici bir sahaydı. Kimse böyle bir sahada futbol oynayamaz. İkinci yarıda maçı çevirmeyi başardık. Üçüncü golümüzün neden iptal edildiğini anlayamadık. Rossi'ninattığı gol iptal edildi. O golün neden iptal edildiğini anlayamadık. Maçı zaten orada koparacaktık. Antalyaspor'un son dakika golünde VAR doğru bir karar verdi. Rakip forvet golden önce Osayi'yi bloke ediyordu. Bu karardan dolayı VAR'ı tebrik ediyorum. Ancak dediğim gibi Rossi'nin temiz golünü neden iptal ettiklerini anlamadım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray derbisiyle ilgili olarak ise Jesus, "Bizim için diğer maçlarla aynı. Normal bir maç. Üç puan değerinde. Bütün rakiplere saygı duyuyorum, Galatasaray'a da saygı duyuyorum. Ancak Real Madrid ve Barcelona ile de oynasak aynı şeyi düşünürüm. Çünkü o maçlarda da 3 puan veriyorlar" diye konuştu.

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

JORGE JESUS TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Antalyaspor galibiyeti sonrası 12 yıllık aranın ardından bir ilki başardı. Opta verilerine göre Jorge Jesus, Eylül 2009'dan beri Antalyaspor'u deplasmanda mağlup eden ilk yabancı teknik direktör oldu. 

2009'dan sonra Fenerbahçe'de Vitor Pereira iki kez, Dick Advocaat, Phillip Cocu ve Erwin Koeman gibi yabancı teknik direktörler görev aldı. 

Jorge Jesus tarihe geçti Christoph Daumdan sonra bir ilki başardı

Yazarlar