İtalya Serie A Juventus'un başı yine belada! 15 puanın ardından 20 puan daha silinebilir

Juventus'un başı yine belada! 15 puanın ardından 20 puan daha silinebilir

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serie A devi Juventus'a kısa süre önce kesilen 15 puan silme cezasına 20 puanlık bir cezanın daha eklenebileceği iddia edildi. İtalyan basınında yer alan haberde; Juventus'un dibi görebileceği vurgulandı.

Juventusun başı yine belada 15 puanın ardından 20 puan daha silinebilir

İtalya Futbol Federasyonu'nun kısa bir süre önce Juventus'a 15 puan silme cezası vermesinin ardından Serie A devinde yeni bir soruşturma dalgası başladı. İtalyan basını, Juventus'a 20 puan silme cezasının verilebileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Serie A devi Juventus, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle 15 puan silme cezasına çarptırıldı. 18'inci hafta sonunda 37 puan toplayan Juventus, 22 puana düşürüldü. Serie A devinde yaşanan bu skandal aynı zamanda men cezalarıyla takip edildi.

Juventusun başı yine belada 15 puanın ardından 20 puan daha silinebilir

İtalya Futbol Federasyonu'nun mali yolsuzluk soruşturması başlattığı Juventus'ta eski sportif direkt Fabio Paratici'ye 2,5 yıl, Andrea Agnelli ve CEO Maurizio Arrivabene'ye 2 yıl, sportif direktör Pavel Nedved'e 8 ay men cezası verildi.

Torino temsilcisi 21 oyuncusu için toplam 90 milyon euro transfer harcaması yaptığını bildirdi ancak teftiş komisyonunun raporuna göre el değiştiren para gerçekte 3 milyon euronun biraz üzerindeydi.

SORUŞTURMADA YENİ PERDE

Haberin Devamı

NTV Spor'un İtalyan basınına dayandırdığı habere göre; Mali usulsüzlüklere karıştığı için İtalya Ligi Serie A'da 15 puan silme cezası alan Juventus ile ilgili soruşturmanın ayrıntılı şekilde devam ettiği öğrenildi. Serie A'da şu an 23 puanı bulunan siyah-beyazlılara, pandemi döneminde personele maaş ödemesindeki usulsüzlükler nedeniyle de 20 puan cezası daha gelebileceği konuşuluyor.

Juventusun başı yine belada 15 puanın ardından 20 puan daha silinebilir

Bu ceza gerçekleşirse sadece 3 puanı kalacak olan Juventus, ligin dibine demirleyecek. 2006'da Calciopoli skandalı ile Serie B'ye düşürülen Juventus, yine şok bir kararla karşı karşıya kaldı. Sermaye kazançlarının kullanımına ilişkin dava sonucunda İtalyan devi, 15 puan silme cezası almıştı. İtalyan Futbol Federasyonu savcısı, Juventus'u oyuncu maaşlarında ve transfer bütçelerinde bir dizi mali ihlalden suçlu buldu.

Yazarlar