Fenerbahçe Kim Min Jae ve Jin Ho Jo'dan sonra bir Güney Koreli daha! Fenerbahçe'den transfer hamlesi

Kim Min Jae ve Jin Ho Jo'dan sonra bir Güney Koreli daha! Fenerbahçe'den transfer hamlesi

25.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de aldığı seri galibiyetler sonrası şampiyonluk yarışında, Galatasaray ile puan farkını eriten Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarına başladı. Sarı-lacivertlilerin Kim Min Jae ve Jin Ho Jo'dan sonra bir Güney Koreli yıldızı daha transfer etmek için harekete geçtiği iddia edildi.

Kim Min Jae ve Jin Ho Jodan sonra bir Güney Koreli daha Fenerbahçeden transfer hamlesi

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de kurmaylar gelecek sezon adına transfer çalışmalarına hız verdi. Napoli'ye rekor bedelle giden Kim Min Jae'nin referansıyla Jin Ho Jo'yu kadrosuna katan Fenerbahçe'nin bir Güney Koreli yıldızın daha peşine düştüğü öne sürüldü.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin yaklaşık 1 yıldır takip ettiği genç yıldız için harekete geçtiği belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

KIM MIN JAE KASAYI DOLDURDU

Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda Kim Min Jae'yi kadrosuna dahil eden Fenerbahçe, Güney Koreli yıldızdan çılgın bir gelir elde etti. 26 yaşındaki savunmacı gösterdiği performans sonrası Napoli'nin yolunu tuttu. Napoli, Kim Min Jae için Fenerbahçe'ye 18 milyon 50 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Kim Min Jae ve Jin Ho Jodan sonra bir Güney Koreli daha Fenerbahçeden transfer hamlesi

JIN HO JO DİKKAT ÇEKTİ

Fenerbahçe'de Güney Kore'den bir diğer transfer Jin Ho Jo oldu. Genç yetenek, sarı-lacivertli formayla ilk maçına Zenit karşısında çıktı. Altyapıda gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Jin Ho Jo, Zenit karşısında gösterdiği performansla en fazla beğenilen isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Jin Ho Jo, Jeonbuk Hyundai altyapısından bedelsiz olarak kadroya katıldı. Fenerbahçe, Güney Koreli futbolcuyla geçtiğimiz ay profesyonel sözleşme imzaladı. 19 yaşındaki orta saha ile 30 Haziran 2026'ya kadar anlaşma sağlandı.

Kim Min Jae ve Jin Ho Jodan sonra bir Güney Koreli daha Fenerbahçeden transfer hamlesi

GÜNEY KORE'DEN BİR SÜRPRİZ DAHA

Takvim'in haberine göre; Fenerbahçe, Kim Min Jae'nin bıraktığı pozitif etkilerin ardından Güney Kore'de transfer konusundaki araştırmalarını sıklaştırdı. Bu doğrultuda harekete geçen sarı-lacivertliler, Güney Kore'de Gwangju forması giyen 20 yaşındaki futbolcu Ji-Sung Eom'u takibe aldı. Sağ ayağını etkin şekilde kullanabilen Güney Koreli yetenek, birden fazla mevkide forma giyebiliyor.

Sol açık ve sağ açık mevkilerinin dışında 10 numara pozisyonunda da oynayabilen 1.74 boyundaki futbolcuya Transfermarkt verilerine göre 650 bin euro değer biçiliyor. Futbolcuyla ilgili, Kim Min-Jae'nin de Fenerbahçe'ye olumlu referans verdiği öğrenildi.

Kim Min Jae ve Jin Ho Jodan sonra bir Güney Koreli daha Fenerbahçeden transfer hamlesi

JI-SUNG EOM'UN PERFORMANSI

Güney Kore Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde adından söz ettiren ve U17 Dünya Kupası'nda 5 maçta 1 gol 1 asist üreten futbolcu, 2021 yılında K Lig Classic'te Gwangju FC formasıyla 37 maça çıktı. 2289 dakika süre alan Eom, takımına 4 gol 1 asistlik katkı sağladı.

Fenerbahçe'nin yaklaşık 1 yıla yakın süreden beri takibe aldığı futbolcu, 2022 sezonunda Gwangju'da 28 maçta 10 gole etki etti. 9 gol atan Eom, 1 kez de arkadaşlarına asist yaptı. Güney Koreli futbolcu bu sezon da 3 maçta 192 dakika süre aldı ve 1 gol 1 asist kaydetti.

Haberin Devamı

Kim Min Jae ve Jin Ho Jodan sonra bir Güney Koreli daha Fenerbahçeden transfer hamlesi

Öte yandan Fenerbahçe'nin radarındaki Eom'un da Kanarya'yı Avrupa'ya açılan bir kapı olarak gördüğü ve transfere sıcak baktığı gelen haberler arasında. Fenerbahçe, Eom transferini gerçekleştirmesi halinde oyuncuyu önce geliştirmeyi, sonra da iyi bir gelirle Avrupa kulüplerine satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor.