Dünyadan Futbol Lionel Messi, MLS kariyerine şovla başladı!

Lionel Messi, MLS kariyerine şovla başladı!

23.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lionel Messi, yeni takımı Inter Miami’deki ilk maçında uzatmalarda attığı nefis frikik golüyle takımına galibiyeti getirdi

Lionel Messi, MLS kariyerine şovla başladı

Paris Saint Germain ile yollarını ayırdıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin Inter Miami takımına transfer olan Lionel Messi, ilk maçında yeri göğü inletti. CONCACAF Ligler Kupası’nda Inter Miami, Meksika ekibi Cruz Azul’u 2-1 mağlup etti. Messi yeni takımının formasını ilk kez bu maçta giydi ve attığı golle galibiyeti getiren isim oldu. Karşılaşma Florida’daki DRV PNK Stadı’nda oynandı. Maçta 90 dakika geride kaldığında durum 1-1’di ve herkes mücadelenin bu skorla biteceğini düşünmeye başlamıştı. 36 yaşındaki Messi, 90+4. dakikada frikikte topun başına geçti ve uzak mesafeden attığı golle takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağladı. Bu golün ardından yıldız futbolcu, takım arkadaşlarıyla sarmaş dolaş olurken, büyük bir sevinç yaşadı.

Arjantinli yıldız frikikten attığı gollerin sayısını 63’e çıkardı ve şu an patronu olan David Beckham’ın bu istatistikteki 65 golüne yaklaştı. Kulübün sahibi Beckham ise “Serbest vuruş verildiğini görür görmez neler olacağını anladım. Stada gelenler, kaydettiği frikik golü bir yana sadece Leo’nun sahaya adım attığını görmeye gelmişti” dedi.

Haberin Devamı

SERENA ŞAŞTI KALDI

Yıldız basketbolcu LeBron James, tenisin efsane isimlerinden Serena Williams ve tv yıldızı Kim Kardashian gibi ünlü isimler, karşılaşmayı tribünden takip etti. Serena bol bol Messi’nin fotoğraflarını çekerken, attığı golde ise şaşkınlığını gizleyemedi. LeBron James de Messi ile sarılarak kendisine hoş geldin dedi.

INSTAGRAM’DA REKOR BEĞENİ GELDİ

Lionel Messi 479 milyon takipçisi olan Instagram hesabından paylaşımda bulundu. Inter Miami formasıyla olan ilk maçından kendisine ait bir dizi fotoğrafı paylaşan yıldız futbolcunun bu postu, 12 saat içinde 12 milyon beğeni aldı.

Yazarlar