Voleybol Mazzanti, Egonu krizinde her şeyi açıkladı! 'Benden özür diledi'

Mazzanti, Egonu krizinde her şeyi açıkladı! 'Benden özür diledi'

12.11.2023 - 18:58 | Son Güncellenme:

İtalya Kadın Voleybol Takımı'nın eski başanrenörü Davide Mazzanti, Paola Egonu krizinin perde arkasını basına açıkladı. Yaptığı seçimlerden dolayı pişman olmadığını söyleyen Mazzanti, Egonu'ya uyguladığı stratejiyi açıkladı.

Mazzanti, Egonu krizinde her şeyi açıkladı Benden özür diledi

İtalya Kadın Voleybol Milli Takımı’nın başantrenörü Davide Mazzanti ile yolları ayrılan İtalya Voleybol Federasyonu, boşalan başantrenörlük görevi için Julio Velasco ile anlaştı.

Haberin Devamı

EGONU BENİMLE ÇALIŞMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Davide Mazzanti, milli takımda yaşanan Egonu kriziyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Mazzanti; "2022 Dünya şampiyonası Bronz madalya maçından sonra Paola bana benimle artık çalışmak istemediğini söyledi. 2023 yazından önce onunla bir tartışmamız oldu benden özür diledi, Floransa'daki kampta çalışmaya devam ettik ama kamp süresince zorluk yaşadı. Pek dinlenemiyordu bu onun bazen antrenmana başlamasına veya bitirmesine engel oluyordu."

YEDEK BIRAKMAK STRATEJİYDİ
"Psikoloğumuz ile görüştük ve federasyon ile anlaşarak 2 yol bulduk; Ya Avrupa Şampiyonası kadrosundan çıkaracaktık ya da progresif bir yol ile yeniden takıma ekleyecektik. İlk 6'dan kesmek, onun takımın liderliğini tekrar alma duygusunu harekete geçirmeye yönelik bir stratejiydi."

Haberin Devamı

FEDARASYON DEĞİŞİKLİK İÇİN CESARETLENDİRDİ
"2022 Dünya Şampiyonası'nda 3. olduktan sonra, Federasyon benden cesaretli olmamı, VNL'de genç bir jenerasyonla tekrar başlamamı, zamanla daha deneyimli oyuncuları takıma dahil etmemi istedi. Önleyici bir dışlama olmadı. İlk sonuçlara bakıldığında, Fipav ile birlikte mümkün olduğunca az değişiklik yapma fikri olgunlaştı; böylece Avrupa Şampiyonası'nda takıma sadece 4 yeni oyuncu eklendi."

PİŞMAN DEĞİLİM
"Yaptığım seçimlerden dolayı pişmanlık duymuyorum. Pişmanlığım başka yerde."

Mazzanti, Egonu krizinde her şeyi açıkladı Benden özür diledi

Yazarlar