Dünyadan Futbol Mbaye Diagne'den transfer açıklaması! 'Oraya geri döneceğimi düşünüyorum'

Mbaye Diagne'den transfer açıklaması! 'Oraya geri döneceğimi düşünüyorum'

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ten ayrılan Mbaye Diagne suskunluğunu bozdu. Senegalli santrfor, muhtemel yeni adresi hakkında konuştu. Tecrübeli forvet açıklamasında, "Oraya geri döneceğimi düşünüyorum" dedi.

Mbaye Diagneden transfer açıklaması Oraya geri döneceğimi düşünüyorum

Fatih Karagümrük ile sözleşmesi sona eren Mbaye Diagne, henüz herhangi bir takıma imza atmadı. Senegalli futbolcu, takımdan ayrılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'den de takımların talip olduğu Mbaye Diagne, muhtemel yeni adresini açıkladı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Shabab'da da oynamış olan Mbaye Diagne, "Kolay olmadı, o zamanlar çok gençtim. Kız arkadaşımı bile götürmedim. Çünkü yasaları çok katı, resmi olarak evli olmanız gerekiyor. Ve hava çok sıcaktı. Ayrılmadan önce orada altı ay geçirdim. Şimdi işler biraz değişti. Aslında, muhtelemen oraya geri döneceğimi bile düşünüyorum. O zamanlar kadınlar stadyumlara gitmiyor ya da araç kullanmıyordu" diye konuştu.

Mbaye Diagneden transfer açıklaması Oraya geri döneceğimi düşünüyorum

Senegalli futbolcu para kazanmak istediğini dile getirdi. Başarılı santrfor açıklamasına, "Şu anda biraz para kazanmak istiyorum, para asla yeterli değildir. Sadece kendim için olsaydı 3-4 yıl önce futbolu çoktan bırakmıştım. Ama bir noktada arkanızda kalanları da düşünmek zorundasınız. Amacım değişmek ve başka bir şey görmek. Türkiye'de başarmam gerekeni başardım. Türkiye'ye gittiğimde daha az prestijli (Kasımpaşa) bir kulübe imza attım. Bu takımla çok çalıştım ve çalışmalarım takdir gördü. Daha sonra, zorluklarla mücadele etmeyi seven biri olduğum için, Türkiye'nin en büyük kulübüne (Galatasaray) geçtim. Oraya gittiğimde kimse beni tanımasa da izimi bıraktım. Türkiye benim için çok şey yaptı ama şimdi başka bir ülkeye gidip görmek istiyorum, aklım artık Türkiye'de değil" şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Mbaye Diagne son olarak transfer kararına dair, "Değişmek istiyorum ve menajerim bunun üzerinde çalışıyor. Tam olarak nereye gideceğim? Henüz hiçbir şey kesin değil. Ama giyim tarzımı değiştirmek, yüzümü örtmek ve çarşaf giymek istiyorum. Özellikle de Suudi Arabistan, Müslüman bir ülke olduğu için. Annem Mekke'de yaşıyor ve eminim bir kez olsun gelip beni orada ziyaret etmekten çok mutlu olacaktır" diye konuştu.

Mbaye Diagneden transfer açıklaması Oraya geri döneceğimi düşünüyorum

İNANILMAZ PERFORMANS

31 yaşındaki forvet geride kalan sezonda Fatih Karagümrük formasını 35 maçta giydi. Senegalli santrfor bu müsabakalarda 25 gol atma başarısı gösterdi. Mbaye Diagne aynı süreçte 6 asist üretti. Bonservisi elinde bulunan yıldız oyuncunun güncel piyasa değeri 2 milyon 200 bin euro.

Brandizzo altyapısında futbola başlayan Mbaye Diagne daha sonra Juventus, Ajaccio, Lierse SK, Al Shabab, Westerlo, Ujpest, Tianjin Teda, Kasımpaşa, Galatasaray, Club Brugge, West Bromwich Albion ve Fatih Karagümrük formaları giydi. Mbaye Diagne'nin adı PAOK'la da anılıyor.

Haberin Devamı