Süper Lig Mehmet Büyükekşi uyguladı! IFAB tarafından tüm dünya liglerine önerildi

Mehmet Büyükekşi uyguladı! IFAB tarafından tüm dünya liglerine önerildi

05.03.2023 - 12:22 | Son Güncellenme:

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nın başlamasıyla futbolda yaşanan zaman kaybının önlenmesi için yeni kural getirmişti. TFF Başkanı Büyükekşi tarafından Türkiye liglerinde de uygulatılmaya başlatılan sistem IFAB tarafından tüm Dünya Futbol Federasyonlarına önerildi.

Mehmet Büyükekşi uyguladı IFAB tarafından tüm dünya liglerine önerildi

FIFA, Katar'da gerçekleştirilen son Dünya Kupası'nda radikal bir karar almıştı. Oyunun kayıp süresini geri kazanmayı amaçlayan kuruluş, hakemlere tüm duraklama anlarını tam olarak dikkate almaları konusunda talimat vermişti.

Haberin Devamı

FUTBOL 'UZADI'

2022 Dünya Kupası'nın başlaması ile birlikte uzatma dakikaları ile ilgili yeni bir karar alınmıştı. Efsane hakem ve FIFA hakemler komitesi başkanı Pierluigi Collina, "Herkese topun oyunda olmadığı her anın süreye eklenmesini söyledik. Daha fazla aktif zaman istiyorsanız bu tür fazladan ek sürelere hazır olmalısınız." uyarısı sonrası oynanan maçlar bir hayli uzatıldı. Bunun yanında verilen uzatma süreleri rekor kırdı.

UZATMA DAKİKALARI 5 DAKİKA ARTTI

FIFA'nın bu talimatının ardından Dünya Kupası'nda görevli hakemler topun oyunda kalmadığı anları hesaplayarak devre sonlarına uzun süreler eklemeye başladı. Bu durum, eskiye oranla uzatma dakikalarının 4-5 dakika daha uzamasını sağladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE UYGULANMAYA BAŞLANDI 

Dünya Kupası'nın ardından bu uygulama Türkiye'de de hayata geçirildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından  tarafından Türkiye liglerinde de uygulatılmaya başlatılan uygulama ile maçların uzatma dakikalarında ciddi artışlar yaşandı. 

IFAB TÜM FEDERASYONLARA ÖNERDİ

IFAB’ın Londra’da yaptığı toplantıda; ilk kez Katar’da yapılan Dünya Kupası’nda uygulanan ardından TFF Başkanı Büyükekşi tarafından Türkiye liglerinde de uygulatılmaya başlatılan “duran oyunun daha doğru ek süre hesabıyla maç sonuna eklenmesi” kararı IFAB tarafından tüm Dünya Futbol Federasyonlarına önerildi.