Süper Lig Mehmet Yozgatlı'dan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri! Şampiyonluk favorisini açıkladı

Mehmet Yozgatlı'dan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri! Şampiyonluk favorisini açıkladı

22.08.2023 - 16:26 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Mehmet Yozgatlı, Skorer TV canlı yayınında Trendyol Süper Lig'de geride kalan haftayı masaya yatırdı.

Bir dönem Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen şu sıralar teknik direktörlük yapan Mehmet Yozgatlı, Skorer TV canlı yayınında Trendyol Süper Lig'de 2. haftayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Mehmet Yozgatlı'nın yorumları: "Süper Lig'de ilk haftalar çok zorlu geçer. Maç içerde, dışarıda, nerede olursa olsun. Hem Beşiktaş hem Galatasaray bunu yaşadı. Galatasaray Kayserispor deplasmanında, Beşiktaş, Pendikspor karşısında puan kaybetti. Başakşehir puan dahi alamadı. İlk haftalarda rakipler birbirlerini analiz etmekte çok zorlanıyor. Çünkü birbirlerini tanımıyorlar. İlk 4 hafta daima zor geçer. Bunu yaşadı bazı kulüpler. İki haftalık periyotta puan kaybetmeyen, en avantajlı takım Fenerbahçe. Gaziantep FK karşısında rakip 10 kişi kaldı, Tadic penaltı kaçırdı ama 3 puanı aldılar. Samsunspor deplasmanında da galip geldiler. 

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

'ARDA, REAL MADRID'E GİDEREK DOĞRU KARAR VERDİ'

Arda Güler bizim dönemimizde o zaman 15 yaşındaydı. Abilerinin altında eziliyordu. Şu anda İspanya'da bizi temsil ediyor. Maşallah var, iyi çıkış yakaladı.  Tüm Türkiye'nin sevilen oyuncusu oldu. Real Madrid'de çok güzel şeyler yapacağını düşünüyorum. Sakatlık yaşadı. Bu maalesef futbolda var. Giderek doğru karar verdi. Burada kalsaydı 3-4 maç burada kalıp kötü oynasaydı, biz onu yuhalardık. Onu biraz futboldan soğuturduk tabiri caizse. O yüzden gitmesi en doğru karardı. Hem kendisi hem de Fenerbahçe için Sonuçta para da kazandırdı bu çocuk. O yüzden kendisine başarılar diliyorum, Real Madrid'de iyi şeyler yapacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

'FUTBOLCULAR HAZIR OLMADIĞI İÇİN ADALE SAKATLIKLARI OLUYOR'

Fenerbahçe'de şu anda adale sakatlığı çok var. Transferler yeni geldi. Futbolcular hazır değil. Fred, Samsunspor maçında oyundan çıkarken, arka adalesini gösterdi. Becao da Gaziantep FK maçında arka adalesinden sakatlık yaşadı, oyundan çıktı. Bunlar hazır olmadığından dolayı olabilir. Fenerbahçe profesyonel bir kulüp. Değerli hocalar çalışıyor. Antrenmandan dolayı olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Teknoloji ilerledi, futbolcular artık eskisi gibi çekingen değiller. Ağrıları olduğu zaman söyleyebilen oyuncular var. Belki Samandıra'daki zeminden olabilir. Son zamanlarda hava sıcak, toprak kuru olabilir. Ciddi olmadığı sürece sorun yok.

Haberin Devamı

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

'AHMET BAŞKANIN SAMİMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Beşiktaş'ın dün gece yaptığı transfer açıklamasını iyi niyetle düşünürsek, Ahmet Başkanın samimi olduğunu düşünüyorum. "Biz bu futbolcularla ilgilendik ama maliyetten dolayı transfer olmadı" açıklamasını yaptılar. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Ramos ve Talisca büyük oyuncular. Kötü niyetle bakmıyorum. Taraftar bastırınca yönetim açıklama yapmak zorunda kalmış.

'3 BÜYÜKLER ARASINDA EN HAZIRI BEŞİKTAŞ'

Pendikspor maçına gittim. Beşiktaş iyi bir takım. 3 büyükler arasında en hazır olarak Beşiktaş'ı gördüm. Kaçan pozisyonlar oldu. Pendikspor kalecisi Erdem'in çıkardığı toplar oldu. Beşiktaş zevk verdi. Tempolu oynuyorlar. Masuaku, Rosier bindiriyor, keyif veriyor Beşiktaş. Yapılan transferler Chamberlain, Onana, ve Rebic hazır değil. Beşiktaş şampiyonluğun önemli adaylarından.

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

'BEŞİKTAŞ TARAFTARI SABIRLI OLMALI'

Beşiktaş yönetiminin iyi niyetle çalıştığını biliyorum, uğraşıyorlar. Transfer gerçekten kolay süreç değil. Gelini 10 kişi ister, 1 kişi alır. Beşiktaş da alabileceğinin en iyisini almaya çalışıyor. Biraz sabır gerek. Beşiktaş taraftarı rahat olsun. İllaki 1-2 transfer daha yapılacaktır. Şenol hoca eksikleri daha da görecek. Talisca gelirse kimi keseceksiniz? Salih, Amir ve Gedson iyi oyuncular. Transferin son dakikasına kadar herkes sabırlı olmalı.

Haberin Devamı

'BURAK YILMAZ İLERİDE BÜYÜK BİR TEKNİK DİREKTÖR OLACAK'

Burak Yılmaz da artık bizim tarafa geçti. Hala fit durumda. Sahaya çıksa oynayacak. Burak istese futbol oynayabilirdi. Süper Lig maçında inanılmaz heyecanlandı. Saygı duyulacak bir hoca. Burak Yılmaz inanıyorum ileride büyük teknik direktör olacak. Oyuncular diyalog kuran hocaları çok sever.

'OSCAR ROMERO'NUN ÇOK İYİ SOL AYAĞI VAR'

Oscar Romero'yu Gaziantep FK'da görev yaptığım dönemde izlemiştik. Çok iyi sol ayağı var, kıvrak bir 10 numara. İkinci yarıda oyuna girdi, Beşiktaş'ın orta sahasını allak bullak etti. Pendikspor'a büyük katkı sağlayacaktır. Biraz daha zamana bırakmak lazım. Kaliteli oyuncu olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

'CENGİZ ÜNDER BÜYÜK YETENEK'

Cengiz Ünder çok büyük bir yetenek. Bizi yıllardır Avrupa'da başarıyla temsil etti. Avrupa'da oynayabilirdi, yaşı genç. Kimse alınmasın ama bana göre Türkiye'ye dönmesi yanlıştı. Çok yetenekli oyuncu. Keşke genç yaşta Türkiye'ye gelmeseydi. Çok karakterli bir oyuncu, sahada duruşu bile insanı korkutuyor.

'İSMAİL KARTAL'IN 'KALECİ ALACAĞIZ' DEMESİNİ DOĞRU BULMADIM'

Livakovic'in Türkiye'ye geleceği konuşuluyor. Altay çok takdir edilmesi gereken, çalışkan ve antrenmandan kaçmayan bir insan. Ama insanlarımız Türkiye'de sabırsız. Hatayspor karşılaşmasında yaptığı kurtarışlarla tek başına bize maçı kazandırmıştı. Maalesef bu sene iyi bir başlangıç yapamadı. Kalecinin kafasına su şişesi atılmasını doğru bulmuyorum. O yüzden en mantıklı olan gitmesidir. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın da "Kaleci alacağız" demesini doğru bulmuyorum. Talihsiz bir açıklama oldu. Çünkü kaleciler yalnız insanlardır. Oyuncular ile kalecileri kıyaslamamak gerekir. Altay bunu yaşadı. Açıkçası çok üzüldüm. Artık kalması doğru olmaz. Yerine iyi yerli veya yabancı kaleci alınması gerekir. Başka takıma giderse mental olarak düzelecektir. Manchester United ve Ajax konuşuluyor. Oynayabileceği takıma giderse tekrar A Milli Takım'ın kalesini koruyacaktır.

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

AYKUT KOCAMAN'IN SÖZÜNÜ PAYLAŞTI

Aykut Kocaman bana "Futbolcu olmak kolay, ama karakterli olmaz zordur" derdi. Ben de hayatımda bunu yaşadım. Yurt dışından teklif gelirse tabii ki gitmek isterim. Erol Bulut hocanın keyfi şu anda yerinde değil. Maalesef iyi sonuçlar alamadı. Premier Lig'den düşen takımlara karşı oynadı. İnşallah galibiyetler alarak yoluna devam eder.

'F.BAHÇE ARTIK KESENİN AĞZINI AÇTI'

Fenerbahçe'nin böyle yıldız oyuncular alması gerekir. Dzeko, Tadic, Fred ve Cengiz gibi. Fenerbahçe artık kesenin ağzını açtı. Artık hedef şampiyonluk. Fred ve Cengiz'in iyi performansları vardı. Tadic takımı inanılmaz yönetiyor. Saha içinde Mert Hakan'a fırça atıyor, Dzeko'ya bir şeyler söylüyor. Tam bir lider. Fenerbahçe bu sezon çok keyif verecek. Fred duruşuyla ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi.

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

'LİDER KARAKTERLİ OYUNCU SAYISI ÇOK'

Takımda lider karakterli çok oyuncu oldu. İsmail Kartal da da abi, arkadaş ve antrenör gibi. Tadic, 'Mert git şunu yap' diyor, Mert de onu yapıyor. Hagi de öyleydi mesela. Fatih hoca sert bir teknik direktördü. Saha içinde Bülent Korkmaz ve Hagi gibi isimler vardı. İsmail hoca da abi, arkadaş gibi olacak. Futbolcularla iletişimi çok önemli.

'YABANCI SINIRI OLMAMALI'

Yabancı sınırı olmamalı. Yabancı oyuncu serbest olmalı. Kerem Aktürkoğlu, Mert Günok ve Uğurcan Çakır'ı yabancı oyuncu kesebilir mi? Yerli oyuncu iyiyse zaten oynayacaktır.

'G.SARAY'A ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMIYORUM'

Galatasaray'a attığım golü unutamıyorum. Golden ziyade o dönem puan durumu çok önemliydi. Beşiktaş liderdi. Puan farkını kapatarak şampiyon olduk. Rebrov pası attığımda 'Topa vururum, Nobre, Hooijdonk ve Alex tamamlar' diye düşündüm. Ancak top ayağıma oturdu, köşeye gitti ve gol oldu. O dönem Tuncay, Lugano, Aurelio, Volkan ve Hooijdonk gibi çok iyi jenerasyonumuz vardı. 4 senede 3 şampiyonluk yaşadım. Şu anki takımda Osayi Samuel'i belki yerdim. O da çok süratli, iyi oyuncu. Ancak şu anda bu Fenerbahçe ilk 11'de oynayamam. Ben daha çok asist yapmayı seven bir oyuncuyum. Çok golcü değildim. Ryan Kent ve Cengiz Ünder gol de atabilen oyuncu.

'ICARDI'NIN GOLÜ İNANILMAZDI'

Trabzonspor maçında Mauro Icardi'nin kafa golü inanılmazdı. Mario Jardel de böyle goller atardı. Rashica'nın yerined Zaha oynayacak. Solda Kerem Aktürkoğlu var. Galatasaray'da yerliler de çok kaliteli. Yabancılar da yerliler de şampiyonluğa oynar. Kaan Ayhan, Barış Alper, Halil Dervişoğlu, Berkan Kutlu ve Kerem Aktürkoğlu var. Galatasaray şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi. Alternatifli kadro kurdular. Galatasaray'da hedef her zaman Avrupa'dır. Şampiyonlar Ligi için iyi bir kadro yaptılar.

Mehmet Yozgatlıdan çok konuşulacak Cengiz Ünder ve Altay Bayındır sözleri Şampiyonluk favorisini açıkladı

'KAĞIT ÜSTÜNDE FENERBAHÇE FAVORİ AMA HENÜZ ERKEN'

Şampiyonluk yarışı için konuşmak için çok çok erken. Galatasaray hazır takımı. Bu yönden rakiplerine göre avantajlı. Ancak kağıt üstünde baktığımızda Fenerbahçe favori.

Umut Bozok Trabzonspor'un santrforu değil. Maxi Gomez takımla uyuşmadı. Trabzonspor'un transfere ve zamana ihtiyacı var.

'EKİBİMİZ HAZIR'

Teknik direktörlük, futbolculuktan daha zor. Futbolcu kendinle ilgileniyor. Hocalıkta ekiple, başkanla, oyuncularla ve tesis çalışanlarıyla uğraşıyorsun. En keyifli şey teknik direktörlük. Biz ekip olarak takım çalıştırmaya hazırız." 

Yazarlar