Fenerbahçe Tugay Kerimoğlu'ndan Fred övgüsü: En güzel örneklerden biri

Tugay Kerimoğlu'ndan Fred övgüsü: En güzel örneklerden biri

22.08.2023 - 09:52 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, deplasmanda Samsunspor'u 2-0'lık skorla yenerek 2'de 2 yaptı. Eski milli futbolcu ve yorumcu Tugay Kerimoğlu, TRT Spor'da sarı-lacivertli takımın galibiyetini yorumladı.

Tugay Kerimoğlundan Fred övgüsü: En güzel örneklerden biri

Tugay Kerimoğlu, Fenerbahçe'nin Samsunspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği maçı masaya yatırdı. İşte Kerimoğlu'nun yorumları...

Haberin Devamı

"Fenerbahçe takımında ikinci maç itibarıyla gözle görülür fazla değişiklikler var. Bazı oyuncularda performans, bazı oyuncularda fizik olarak yükseliş düşüş var. İlk yarıda Cengiz-Ferdi kanadı işledi. Sol kanat önde Tadic olmasına rağmen fazla işlemedi. İsmail-Syzmanski-Fred daha güçlü bir orta saha, hem oynama hem baskı olarak.

'FRED HEM SAVUNMADA HEM HÜCUMDA'

Fred şöyle bir karakter; zaman zaman defansa yardım eder zaman zaman hücuma katkı yapar. Ceza sahasına fazla koşu yapar. İptal edilen golde baskı yapıyor, ikinci baskıyı yapıyor, üçüncüsünde defans arkasına koşu atıp golü yapıyor. Orta saha oyuncuları için hep söylüyoruz, zaman zaman topla değil de topsuz oyunu bilmeleri gerek. En güzel örneklerden biri Fred."

Haberin Devamı

Tugay Kerimoğlundan Fred övgüsü: En güzel örneklerden biri

'İSMAİL YÜKSEK SORUMLULUK ALMALI'

Fenerbahçe zaman zaman takım boyunu açıyor zaman zaman daraltıyor. Artılarıyla haftalar sonra karşımıza çıkacak. İsmail Yüksek'in sorumluluk alması lazım. Devamlı alan kapatmak zorunda kalıyor. Mert Hakan kanada gittiğinde onun boşluğunu kapatıyor ama orta alan açıyor. İlk yarıda bu fazlasıyla vardı. Bu düzelir. Birbirini tanıyan iki oyuncu var. Nerede nasıl oynayacaklarını, nerede nasıl buluşturacaklarını bilen Cengiz ve Dzeko var. Bireysel performanslar yukarı çıktığında Fenerbahçe istediği sonuçları almaya başlar."

 

 

 

Yazarlar