Galatasaray Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

12.10.2023 - 13:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Mertens, Zaniolo ve Icardi gibi dünyaca ünlü yıldızları transfer etmesinde büyük pay sahibi olan menajer George Gardi, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Gardi, Galatasaray için görüşmelerde bulunduğu üç dünya yıldızını duyurdu.

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Galatasaray, Erden Timur önderliğinde 2 sezondur önemli yıldızları kadrosuna katıyor. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Dries Mertens, Mauro Icardi, Zaha, Tete, Torreira ve Zaniolo gibi önemli dünya yıldızlarını kadrosuna dahil etti. Galatasaray'ın bu transferlerinde menajer George Gardi de büyük pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

Gardi, İtalya'dan Tuttomercatoweb'e özel röportaj verdi. Gardi, Mauro Icardi'nin Galatasaray'a transfer olma sebebini duyururken Suudi Arabistan'dan Arjantinli yıldıza giden teklifi de duyurdu. Menajer Gardi ayrıca Galatasaray için görüşmelerde bulunduğu üç dünya yıldızını duyurdu.

Gardi'nin İtalyan basınına verdiği röportaj şu şekilde:

Lazio'dan Vecino son birkaç gün içinde bir teklif aldığını itiraf etti. Aynı eksende Uruguaylı Torreira da Roma'ya gelebilirdi?

Piyasanın son günlerinde tüm mantıklı ve uygulanabilir yollardan gidersiniz. Vecino, Galatasaray için potansiyel olarak değerlendirilebilir bir oyuncuydu.  Torreira'ya gelince, Temmuz ayında Lazio'dan bir teklif vardı ama oyuncu her zaman takımın önemli oyuncularından biriydi.

Haberin Devamı

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Vecino bir fikirdi ve sonra Ndombele seçildi. Pazarlık sırasında bu tür başka fikirler de var mıydı?

Bu normal çünkü bir görüşmenin sonucunu o görüşme bitene kadar bilemezsiniz. Görüştüğüm ve pazarlığa dahil olan isimler arasında Sadio Mané, Dybala, Amrabat'ı sayabilirim, bunlar farklı nedenlerle gelişmedi.

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

İtalya ve Türkiye arasındaki eksenin uluslararası pazar tarihindeki önemli bir figürü olarak, bu iki ülkeye verilen 2032 Avrupa Şampiyonası'ndan ne bekliyorsunuz?

Neredeyse tüm kulüpler devlete ait olmasına rağmen, Türkiye'deki spor tesislerinin durumu İtalya'dakinden çok daha ileri. Neredeyse tamamı modernize edilmiş ya da yeni inşa edilmiş durumda. İtalya'ya da bu durumun gelmesini ve böylece bu etkinliğin dünyanın en futbolsever iki halkının beklentilerini karşılamasını umuyoruz.

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Bu yaz piyasasının kilit oyuncularından biri Mauro Icardi oldu. Icardi ve onun Galatasaray'da kalma tercihiyle başlayalım.

Mauro geçen sezon bitmeden önce Galatasaray'ı geleceği için ilk tercihi olarak göstermişti. Bu yaz yaşanan her şey onun ilkeli bir insan olduğu gerçeğiyle uyumluydu. Galatasaray'ın teklifinden beş kat daha fazla, Suudi Arabistan'dan gelen tekliflerle karşı karşıya kaldı. Suudi Arabistan ekipleri, Galatasaray'ın PSG'ye teklif ettiğinin iki katı bonservis teklif ediyordu. Sorun sadece oyuncunun maaşı değildi. Oyuncunun iradesi belirleyici bir rol oynadı. Mauro taraftarlara olan sevgisi ve kulübün rekabetçilik ve hırs vaatleriyle bu içten seçimi yaptı. Bu koşullar var olduğu sürece, bu güzel hikayeyi sorgulamak için hiçbir neden olmayacaktır.

Haberin Devamı

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Ndombele, Sanchez ve son olarak Hakim Ziyech transferleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gelen bu oyuncular uzun zaman önce başlayan çalışmaların sonucudur. Ziyech iki yıl önce konuşmaya başladığım bir oyuncuydu, Sanchez ve Ndombele ise piyasa başlamadan önce bile benim teklifimdi. Bu tür durumlarda dinamikler her şeydir, Ziyech aylar önce bir PSG oyuncusu olabilirdi ya da Arabistan'da büyük bir yıldız olabilirdi. Premier takımlardan elit üç oyuncuyu Türkiye'ye getirmek bir dağa tırmanmak gibidir. Galatasaray'ın tekliflerimi kabul etmesinden gurur duyuyorum.

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Zaniolo'nun Aston Villa'ya transferine katkıda bulundunuz. Bu pazarlık hakkında bize neler söyleyebilirsiniz?

Zaniolo Türkiye'de kalmak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için geldi. Onun da hayali Premier Lig'de oynamaktı. Değerli bir oyuncu olduğu için, İtalya'dan gelen ve yeterince iyi olmadığı düşünülen bir teklif de dahil olmak üzere, bonservisi için çeşitli teklifler alındı. Oyuncu ve kulüp, Türk futbol tarihinin en büyük satışı olması muhtemel olan ve kulübün kasasına birkaç ay içinde iki kat değer katabilecek en iyi çözüme birlikte karar verdiler.

Haberin Devamı

Menajer Gardi, Galatasaray için görüştüğü üç dünya yıldızını açıkladı

Galatasaray'ın ilk 11'inin 7/11'i onun çalışmalarından geliyor. Taraftarların ona ne kadar minnettar olduğunu gösteren bir rakam

Yaklaşık 15 yıldır bu piyasada çalışıyorum. En son gelenler her zaman en kolay hatırladıklarınızdır ama ben en başından, bana güven veren ve bugün belli terimlerle konuşmama izin veren birçok şampiyondan başlamak istiyorum. Mario Gomez, Eto'o, Hamsik, Bruno Pères, Nasri, Menez, Leonardo... Torreira, Mertens, Icardi'nin öncüleridir. Sadece satın alma değil: Elmas Fenerbahçe'nin en önemli gelirlerinden biriydi. Üç yıl önce, bugün Galatasaray'da sahip olduğum ortaklığa benzer bir ortaklığı Beşiktaş'la kurmuştum ve bu ortaklık şampiyonluğu kazanmamızla aynı zamana denk gelmişti. İki yıl önce ekibimden ve benden vizyonumuzu Trabzonspor'a taşımamız istendi ve tarihi bir başarı geldi. Galatasaray kötü bir dönemden geçiyordu. Ligde on üçüncü sırada, 3-4 maçtır galibiyet alamıyordu, Campos'un dehasının bile yeniden canlandırmayı başaramadığı bir zihniyet vardı. Bu durumdan 12 ay içinde Old Trafford'da Şampiyonlar Ligi'nde galibiyete ulaştık. Söyleyebileceğim şey, bunun arkasında çok fazla çalışma olduğu ve bu ilişki devam edebilirse memnun olacağım.

Haberin Devamı

Yazarlar