Şampiyonlar Ligi Messi, Ronaldo'nun rekorunu ele geçirdi! Devler Ligi'ne Haaland damgası

Messi, Ronaldo'nun rekorunu ele geçirdi! Devler Ligi'ne Haaland damgası

15.09.2022 - 00:47 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde seyir zevki yüksek maçlar oynandı. Gecenin dikkat çeken maçında Manchester City Haaland'ın attığı inanılmaz golle Dortmund karşısında muhteşem bir dönüşe imza attı. Öte yandan PSG'de Messi, Ronaldo'nun elinde bulunan rekoru kırdı

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta maçları 9 karşılaşma ile tamamlandı. Gecenin maçında Manchester City ile Dortmund karşı karşıya gelirken Haaland'ın attığı inanılmaz gol damga vurdu. Messi'nin formasını giydiği PSG şok bir gol yese de Arjintinli yıldızının parladığı mücadeleden galibiyetle ayrıldı. Öte yandan Messi Ronaldo'nun elinde bulunan rekoru kırdı.

Haberin Devamı

REAL 2'DE 2 YAPTI
Real Madrid, sahasında RB Leipzig ile karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu'daki karşılaşmayı İspanyol devi 2-0'lık sonuçla kazandı.

Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri 80. dakikada Federico Valverde ve 90. dakikada Marco Asensio attı. Bu sonucun ardından Real Madrid, grupta 2'de 2 yaptı ve 6 puana yükseldi. Leipzig iki maç sonunda puanla tanışamadı.

Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi'nde 100 maç kazanan 2. teknik direktör oldu.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

MİLAN 3 PUANI 3 GOLLE ALDI
UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu ikinci hafta mücadelesinde İtalyan temsilcisi AC Milan, sahasında Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'i 3-1 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı-siyahlı ekibe 3 puanı getiren golleri 45. dakikada penaltıdan Olivier Giroud, 47. dakikada Alexis Saelemaekers ve 77. dakikada Tommaso Pobega kaydetti.

Haberin Devamı

Deplasman temsilcisinin tek golünü ise 56. dakikada Bruno Petkovic'in asistinde Mislav Orsic attı. Bu sonuçla Milan 4 puanla ilk sırada, Dinamo Zagreb ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

RANGERS YASAĞI DİNLEMEDİ
UEFA, Britanya kulüplerinin Kraliçe'nin ölümü nedeniyle bu hafta maçlarda milli marşlarını çalmalarını yasaklamıştı. Rangers kulübü ve taraftarları Napoli maçından önce her türlü cezaya rağmen saygı duruşunda milli marşlarını söyledi. Öte yandan Kraliçe Elizabeth için dev bir koreografi hazırlandı.

3 GOL, KAÇAN PENALTI VE KIRMIZI KART
Rangers ile Napoli karşı karşıya geldi. Ibrox'ta oynanan karşılaşmayı Napoli, 3-0'lık skorla kazandı.

İtalyan ekibine galibiyeti getiren golleri 68. dakikada penaltıdan Matteo Politano, 85. dakikada Giacomo Raspadori ve 90. dakikada Tanguy Ndombele attı.

Napoli, ayrıca 60. dakikada Piotr Zielinski ile bir penaltıdan yararlanamadı. Rangers'ta James Sands, 53 ve 55. dakikalarda gördüğü kartların ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

RIDVAN OYNAMADI, KIM FORMA GİYDİ
Rangers'ta milli futbolcumuz Rıdvan Yılmaz, karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı. Napoli'de Kim Min Jae 90 dakika sahada kalırken, Eljif Elmas son dakikalarda oyuna girdi.

Bu sonucun ardından Napoli, grupta 2'de 2 yaptı ve puanını 6'ya yükseltti. Rangers 2 maç sonunda henüz puanla tanışamadı.

Haberin Devamı

PSG'DE MESSİ COŞTU
Fransız devi PSG, Makkabi Hayfa ile karşılaştı. Mücadele 3-1 Paris Saint-Germain üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmada goller; 24. dakikada Chery, 37. dakikada Lionel Messi, 69. dakikada Mbappe ve 88. dakikada Neymar'dan geldi. Öte yandan Messi bir de asist yaptı.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

RONALDO'NUN REKORUNU KIRDI
Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde 39 farklı takıma gol atarak bu alanda rekoru eline geçirdi. Bir önceki rekor 38 farklı takıma gol atan Ronaldo'nun elindeydi. Messi öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 18 sezonda gol atan ilk oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.

TARAFTAR MESSI'YE SARILMAYA ÇALIŞTI
Maccabi Haifa - PSG karşılaşmasında bir taraftar sahayı girdi ve Lionel Messi'ye sarılmaya çalıştı.

MBAPPE CAVANI'Yİ YAKALADI
Maçta attığı golle PSG adına Avrupa maçlarında 39. golünü bulan Kylian Mbappe, kulüp tarihinin bu konuda en başarılı ismi Edinson Cavani'yi yakalamış oldu.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

CİTY 4 DAKİKADA GERİ DÖNDÜ
Manchester City ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Yaz transfer dönemde Dortmund'tan City'e transfer olan Erling Haaland, eski takımını yıkan golü kaydetti. Alman ekipte forma giyen milli futbolcu Salih Özcan ise 90 dakika sahada kaldı. City, kendi evinde Dortmund karşısında geriden gelerek 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

56. dakikada Bellingham ile Almanlar'ın öne geçmesini engelleyemeyen Manchester City, 80'de Stones ve 84'te Haaland'ın golleri ile geriye düştüğü maçtan kayıpsız ayrılmayı başardı.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

DORTMUND'U HAALAND YIKTI
Yaz transfer döneminin en çok konuşulan ismi Erling Haaland, 60 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'tan Manchester City'e transfer olduktan sonra ilk kez eski takımına karşı forma giydi. 22 yaşındaki süperstar, maçın 84. dakikasında eski takım arkadaşlarını yıkan gole imza attı.

Norveçli golcü attığı golden sonra sevinmedi. Öte yandan Manchester City ile 9 maça çıkan Haaland 13 gol kaydederek inanılmaz bir istatistik elde etti.  Maç sonunda konuşan yıldız forvet: "Bugün iki müthiş golle kazandık ama sanki benim golüm biraz daha iyiydi" dedi.

Haberin Devamı

JUVENTUS'TA İŞLER İYİ GİTMİYOR
Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Juventus, Benfica'yı konuk etti. Sezona istediği gibi başlayamayan Juventus, Serie A'da üst üste gelen puan kayıplarının yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ne de deplasmanda 2-1'lik PSG yenilgisiyle başlamıştı.

Juventus, ikinci maçta da umduğunu bulamadı ve bu kez sahasında Benfica'ya 2-1 boyun eğdi. Juventus'un 4. dakikada Milik ile 1-0 öne geçtiği maçta Benfica'nın gollerini 43. dakikada penaltıdan Joao Mario ve 55. dakikada David Neres kaydetti.

Benfica hazırlık maçları dahil, bu sezon oynadığı 17 maçın tamamını kazandı. Bu sonucun ardından Juventus ikinci haftayı da puansız geçerken Benfica ise 6 puana yükseldi.

Messi, Ronaldonun rekorunu ele geçirdi Devler Ligine Haaland damgası

POTTER CHELSEA'DE İLK MAÇINDA BERABERE KALDI
UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu ikinci hafta maçında Chelsea, Salzburg'u konuk etti. Yeni menajeri Graham Potter yönetiminde ilk maçına çıkan İngiliz ekibi, 48. dakikada Raheem Sterling'in golüyle 1-0 öne geçse de skoru koruyamadı. Salzburg 75. dakikada Noah Okafor attığı golle skoru eşitledi. Müsabaka 1-1'lik tamamlandı.

SHAKHTAR PUANI KAPTI
Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci hafta maçında Shakhtar Donetsk ile Celtic 1-1 berabere kaldı. Celtic, Shakhtar Donetsk'li Artem Bondarenko 10.dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçerken Ukrayna ekibi 29.dakikada Mykhailo Mudryk ile beraberliği sağladı. Maçta başka gol olmayınca iki takımda birer puan razı oldu. Bu sonucun ardından Shakhtar Donetsk puanını 4'e yükseltirken Celtic ise ilk puanını aldı.

Yazarlar