İtalya Serie A Napoli başkanı De Laurentiis'den olay sözler! 'Beni yaşlı ve zavallı gördüler'

Napoli başkanı De Laurentiis'den olay sözler! 'Beni yaşlı ve zavallı gördüler'

03.05.2023 - 13:03 | Son Güncellenme:

33 yıllık şampiyonluk hasretini bitirmeye çok yakın olan Napoli'de başkan Aurelio De Laurentiis, verdikleri şampiyonluk mücadelesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Napoli başkanı De Laurentiisden olay sözler Beni yaşlı ve zavallı gördüler

İtalya Serie A ekiplerinden lider Napoli, 33 yıl sonra beklediği şampiyonluğa ulşamak üzere. Ligin 32. haftasında evinde Salernitana ile karşılaşan Maviler, 62. dakikada Mathias Olivera’nın kafa golüyle 1-0 öne geçerken, tribünlerde büyük coşku yaşandı. Mücadelede son anlara girilirken, Salernitana'nın 84. dakikada Boulaye Dia ile attığı gol Napoli'nin şampiyonluğunu ilan edememesine neden oldu. Şampiyonluğu ilan etme fırsatını kaçıran Napoli'nin şampiyonluğu ilan etmesi için sadece iki puana ihtiyacı var.

Haberin Devamı

'BU İNSANLAR SADECE HAYDUTLAR'
Salernitana ile 1-1 berabere kaldıkları maçın son düdüğünden sonra Napoli taraftarları ve yerel bir politikacı, Salernitana taraftarlarının saldırısına uğradı. Yaşanılan olayın Salernitana taraftarlarının bulunduğu tribünün balkonundan Napoli bayrağının kaldırılmasının istenmesiyle başlandığı söylendi. Yaşanan olayı kınayan yerel belediye başkanı Giuseppe Lanzara şu sözleri söyledi: "Rakip takım bayraklarının balkondan kaldırılmasını istemeye başlıyorsunuz ve hasta bir taraftar gibi davranarak insanları dövüyorsunuz. Bu insanlar sadece haydutlar. Bunu yüksek sesle, korkmadan söylemek gerekiyor. Belediye başkanı olarak bu olayları şiddetle kınıyorum. Kanun ve emniyet güçleri bu adamları adalete teslim etmek için mümkün olan en kısa sürede harekete geçecektir."

Haberin Devamı

'YAŞANAN SKANDALLAR UNUTULMAMALI'
Napoli başkanı De Laurentiis, son şampiyonluklarından bu yana geçen zamanda İtalyan futbolunda yaşanan olayların unutulmaması gerektiğini söyledi. De Laurentiis şu ifadeleri kullandı "Son şampiyonluktan bu yana geçen zamanda İtalyan futbolunda yaşanan skandallar unutulmamalı. Tüm bu olanları düşündüğümüzde elde edeceğimiz şampiyonluk çok daha keyif verici olacak. Önemli oyuncularımızı kaybettikten sonra benim şampiyon olmayı istemediğim şeklinde aptalca eleştiriler duydum. Şampiyon olacağımızı söylediğimde ise beni yaşlı ve zavallı bir adam olarak gördüler. Şimdi Napoli sokaklarındaki neşeden gurur duyuyorum çünkü bu başarıda pay sahibiyim."

Yazarlar