Voleybol Nefes kesen maçta Eczacıbaşı, Fenerbahçe'yi yendi! Stysiak-Boskovic düellosu damga vurdu

Nefes kesen maçta Eczacıbaşı, Fenerbahçe'yi yendi! Stysiak-Boskovic düellosu damga vurdu

17.10.2023 - 21:09 | Son Güncellenme:

Sultanlar Ligi’nin ikinci haftasında Fenerbahçe ile Eczacıbaşı karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede Eczacıbaşı Fenerbahçe'yi 3-2 yenmeyi başarırken maça Stysiak-Boskovic düellosu damga vurdu.

Nefes kesen maçta Eczacıbaşı, Fenerbahçeyi yendi Stysiak-Boskovic düellosu damga vurdu

Vodafone Sultanlar Ligi’nin ikinci haftası dev bir maça sahne oldu. Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı Dynavit'in kozlarını paylaştığı mücadelede kazananı karar seti belirledi.

Haberin Devamı

Son ana kadar kıyasıya mücadeleye sahne olan maçtan Eczacıbaşı 3-2 galip ayrıldı.

FİLENİN SULTANLARI'NA JEST

Fenerbahçe taraftarları, mücadele öncesi Eczacıbaşı'nın milli voleybolcuları Hande Baladın, Elif Şahin ve Simge Aköz'ü maç öncesinde tribüne çağırarak alkışladı.

İLK SETTE STYSIAK FIRTINASI

Mücadelenin ilk setini Fenerbahçe 25-23 kazanırken sarı-lacivertli ekibin yeni transfer Magdelena Stysiak adeta damgasını vurdu. Polonyalı voleybolcu, ilk sette 10 sayı almayı başardı.

MÜTHİŞ RALLİ

Fenerbahçe ilk seti Arina Fedorovtseva'nın sayısıyla kazanırken müthiş bir ralliye de sahne oldu. Fenerbahçe Opet’in set sayısında 40 saniyeyi bulan bir ralli yaşandı.

Nefes kesen maçta Eczacıbaşı, Fenerbahçeyi yendi Stysiak-Boskovic düellosu damga vurdu

2. SETTE ECZACIBAŞI EŞİTLİĞİ YAKALADI

Heyecan düzeyi yüksek maçın 2. setinde bu kez maça damga vuran taraf Eczacıbaşı oldu. Boskovic yine tecrübesini konuşturarak özellikle işin savunma kısmında takımını öne taşıyan isim oldu. Bir ara farkı 4'e kadar yükselten Eczacıbaşı'nın seti kolay bitirmesi bekleniyordu. Ancak Fenerbahçe maçın başında da olduğu gibi mücadeleci yapısını ortaya koydu. Arina'nın çabası seti almaya yetmedi ve Eczacıbaşı 25-23'lük skorla 2. sete dengeyi getirdi.

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI GERİDEN GELDİ ÖNE GEÇTİ

İlk setin ardından oyunda ağırlığını ortaya koyan Eczacıbaşı maçın 3. setini de kazanarak 2-1 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe'nin hücumlarına iyi karşılık veren ve setin son anlarında Alexa Gray'in sayılarıyla oyunda hakimiyet kuran Ferhat Akbaş'ın öğrencileri maç seti için avantajı böylece yakalamış oldular.

Nefes kesen maçta Eczacıbaşı, Fenerbahçeyi yendi Stysiak-Boskovic düellosu damga vurdu

F.BAHÇE VAZGEÇMEDİ VE KARAR SETİNE KALDI

Stysiak-Boskovic düellosu 4. sete tam anlamıyla damga vurdu. İki yıldız oyuncunun yıldızlaştığı setten galibiyetle çıkan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertli ekip 25-18'lik skorla setlerde durumu 2-2'ye getirdi ve galibi belirleyecek karar setine geçildi.

KAZANAN ECZACIBAŞI

Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı Dynavit, karar setine giden mücadelede Fenerbahçe Opet'i 3-2 mağlup etti ve ikide iki yaptı. Fenerbahçe Opet, ligde ilk yenilgisini aldı.

DÜELLOYA SAHNE OLDU

Karşılaşma iki yıldızın adeta düellosuna sahne oldu. Eczacıbaşı'nda Boskovic 36 sayı ile yıldızlaşırken Fenerbahçe'de ise Stysiak'ın 37 sayısı takımına yetmedi.

Haberin Devamı

Yazarlar