Turkish Airlines Euroleague Nemanja Bjelica yıllar sonra geri döndü! Fenerbahçe Beko'dan inanılmaz performans

Nemanja Bjelica yıllar sonra geri döndü! Fenerbahçe Beko'dan inanılmaz performans

03.03.2023 - 09:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'in 26'ncı haftasında Fenerbahçe Beko, Virtus Bologna ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertlilerde Nemanja Bjelica yıllar sonra yeniden formasına kavuştu. Fenerbahçe Beko ilk yarıda inanılmaz bir performans sergiledi.

Nemanja Bjelica yıllar sonra geri döndü Fenerbahçe Bekodan inanılmaz performans

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines Euroleague'in 26'ncı haftasında Virtus Bologna'yı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmanın ilk iki çeyreğinde Fenerbahçe Beko'nun yıldızlarının gösterdiği üç sayılık isabet performansı dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerin yıldızı Nemanja Bjelica yıllar sonra yeniden taraftarının önünde parkede yer aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'nun düzenlediği organizasyonla maçı izlemeye gelen depremzede çocuklar, karşılaşma öncesi parkede bekledi. Sarı-lacivertli basketbolcular, depremzede çocukları selamlayıp ısınma çalışmalarına başladı.

Nemanja Bjelica yıllar sonra geri döndü Fenerbahçe Bekodan inanılmaz performans

DORSEY TRİBÜNDE, BJELICA KADRODA

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Tyler Dorsey, Virtus Bologna maçını tribünden takip etti. Fenerbahçe taraftarları, yıldız basketbolcuya sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertlilerde Nemanja Bjelica da yaşadığı sakatlık sonrası Fenerbahçe Beko formasına yeniden kavuştu.

ÜÇ SAYILIK İSABETLER ÜST ÜSTE

Fenerbahçe Beko - Virtus Bologna maçının ilk 5 dakikalık bölümü oldukça çekilmeli geçti. Sarı-lacivertliler ilk çeyreğin son dakikalarında rakibi karşısında ev sahibi baskısını hissettirdi. Fenerbahçe Beko, üst üste dört 3 sayılık isabeti buldu. Fenerbahçe Beko'nun yıldızlarının buldukları bu üçlükler tribünleri de maç havasına soktu. Sarı-lacivertliler rakibi karşısında ilk çeyreğin son 1 dakikasına 11 sayı önde girdi. Fenerbahçe Beko ilk çeyrekte muhteşem bir hücum performansı sergiledi. 12'de 7 üçlük isabeti bulan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 31-14 üstün tamamladı. Fenerbahçe Beko'da ilk çeyrekte 6'şar sayı üreten isimler; Johnathan Motley, Marko Guduric, Scottie Wilbekin ve Dyshawn Pierre oldu.

Haberin Devamı

Nemanja Bjelica yıllar sonra geri döndü Fenerbahçe Bekodan inanılmaz performans

BJELICA ALKIŞLARLA OYUNDA

Mücadelenin ikinci çeyreğinin son 1 dakikasında Fenerbahçe Beko'da Nemanja Bjelica oyuna dahil oldu. Yıldız basketbolcu 13 Ağustos'tan sonra ilk kez bir maçta forma şansı buldu. Nemanja Bjelica oyuna girerken tribünlerden büyük bir alkışlı destek verildi.

34 yaşındaki Sırp basketbolcu, Golden State Warriors'tan ayrılmasının ardından Fenerbahçe Beko ile anlaşma sağlamıştı. Dünyaca ünlü basketbolcu, Virtus Bologna maçıyla birlikte 8 yıllık aranın ardından ilk kez Fenerbahçe Beko formasını bir resmi maçta giydi.

Nemanja Bjelica yıllar sonra geri döndü Fenerbahçe Bekodan inanılmaz performans

FENERBAHÇE BEKO'DAN İNANILMAZ PERFORMANS

Fenerbahçe Beko, Virtus Bologna karşısında ilk çeyrekte başladığı üç sayı performansını maçın ikinci çeyreğine de taşıdı. Sarı-lacivertlilerde Scottie Wilbekin, Johnathan Motley ve Marko Guduric ilk yarıda oldukça iyi bir performans sergiledi. Fenerbahçe Beko rakibi karşısında ilk yarıyı 58-29 üstün tamamladı. Fenerbahçe Beko'da ilk yarıda skor dağılımı şu şekilde oldu: Wilbekin 12, Pierre 11, Motley 10, Guduric 8, Hayes-Davis 5, Calathes 4, Booker 3, Edwards 3, Jekiri 2.

Haberin Devamı

BOOKER YERDE KALDI, ITOUDIS SİNİRLENDİ

Mücadelenin 3'üncü çeyreğinde Fenerbahçe Beko'da Devin Booker rakibinin kontrolsüz müdahalesi sonrası yerde kaldı. Maçın hakemi hücum faul kararı verdi. Fenerbahçe Beko başantrenörü Dimitris Itoudis, bu sert faul sonrası Virtus Bologna cephesine tepki gösterdi.

Fenerbahçe Beko'nun yıldızları üç sayılık isabetleriyle rakibinin farkı eritmesine izin vermedi. Sarı-lacivertliler son çeyreğe 85-52 üstün girdi.

F.BAHÇE BEKO REKOR KIRDI

Fenerbahçe Beko maçın 4'üncü çeyreğinin bitmesine 4 dakika 30 saniye kala 18'inci isabetli üçlüğünü buldu. Sarı-lacivertliler, Euroleague tarihinde bir maçta en fazla üç sayılık takım olma başarısını kazandı. Bir önceki rekor Barcelona'ya aitti.

Haberin Devamı

BJELICA İLK SAYILARINI ATTI, F.BAHÇE FARKLI KAZANDI

Fenerbahçe Beko'da Nemanja Bjelica maçın bitimine 1 dakika 34 saniye kala ilk sayılarını buldu. Nemanja Bjelica, Fenerbahçe Beko formasıyla 8 yıl sonra ilk kez sayı atma başarısı gösterdi. Fenerbahçe Beko rakibini 104-72 mağlup etti ve Euroleague'de bu sezon 16'ncı kez kazandı.

Yazarlar