İspanya La Liga Nihat Kahveci'den Arda Güler sözleri! İspanyol basınına konuştu: Ona şans verirlerse istekleri karşılar!

Nihat Kahveci'den Arda Güler sözleri! İspanyol basınına konuştu: Ona şans verirlerse istekleri karşılar!

04.07.2023 - 18:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Türk futbolunun altın çocuğu Arda Güler, son dönemde Avrupa basınının en fazla konuştuğu isimler arasında yer alıyor. Özellikle İspanyol basını her gün Arda Güler'in Real Madrid veya Barcelona'ya transfer olacağını iddia ediyor. Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden futbol yorumcusu Nihat Kahveci, Arda Güler hakkında İspanyol basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nihat Kahveciden Arda Güler sözleri İspanyol basınına konuştu: Ona şans verirlerse istekleri karşılar

Türk futbolunun en büyük yeteneklerinden biri olarak gösterilen Arda Güler, Avrupa basınının da manşetlerini süslemeye devam ediyor. Özellikle İspanyol basını, genç yıldız için Real Madrid ve Barcelona'nın devrede olduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı

BARCELONA İDDİASI

Son olarak Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen Sport Gazetesi, Arda Güler'in Barcelona'yı tercih ettiğini iddia etti. 

Sport manşetine Arda'yı taşırken "Arda Güler, Barça'yı istiyor." başlığı ile haberi okurlarına taşıdı. Haberin detaylarına göre ise Katalan kulübü, Türk oyuncunun transferi için son onayı kısa süre içinde almayı bekliyor.

Real Madrid yerine Barcelona'yı tercih eden Arda Güler'in sözleşmesinde ise özel bir madde yer alacak. Buna göre genç yetenek, Fenerbahçe'de 1 yıl daha kalacak amaBarcelona'nın ocak ayında Arda'yı kadrosuna katmak için sözleşmede bir madde bulunacak.

Nihat Kahveciden Arda Güler sözleri İspanyol basınına konuştu: Ona şans verirlerse istekleri karşılar

ÇILGIN SERBEST KALMA BEDELİ: 1 MİLYAR EURO

Sport'un geçtiğimiz gün verdiği haberde ise Barcelona'nın bonservis için 23 milyon euroyu gözden çıkardığı ayrıca serbest kalma bedelinin de 1 milyar euro olacağını iddia edildi. Ayrıca genç oyuncunun bonservisinde 23 milyon euronun yanı sıra 10 milyon euro bonusların da olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

NİHAT KAHVECİ, İSPANYOL BASININA KONUŞTU

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Nihat Kahveci, Arda Güler hakkında Mundo Deportivo'ya açıklamalarda bulundu. Kahveci, Real Madrid ve Barcelona'nın transfer etmek istediği Arda Güler'in hangi takımı tercih ederse etsin büyük fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Nihat kahveci'nin mundo deportivo'ya verdiği röportajdan satırbaşları şu şekilde:

- Deco, Arda Güler transferi için Türkiye'ye gitti

Kahveci: Deco, ne kadar büyük. Birçok kez karşılaştığım harika bir oyuncuydu. Anladığım kadarıyla çok iyi olduğu için onu transfer etmek için geliyor. Şimdi asıl soru Barcelona dışında Real Madrid de Arda'yı istiyor mu?

Nihat Kahveciden Arda Güler sözleri İspanyol basınına konuştu: Ona şans verirlerse istekleri karşılar

- Evet, ikisi de onu transfer etmek istiyor. Arda Güler, La Liga'nın iki büyüğünün onu transfer etmek istediği kadar iyi mi?

Kahveci: Benim için öncelikle Arda çok iyi bir insan çünkü o bir yıldız ve ayakları yere basıyor. Fenerbahçe'de yedek kulübesinde Jorge Jesus ile daha fazla oynayabiliyordu ancak koç fiziksel düzeyde daha fazla gelişmesi gerektiğini söyledi. Ama benim için artık gelişmeye ihtiyacı yoktu, hiçbir şeye ihtiyacı yok. 18 yaşında olsun, 36 yaşında olsun, Güler'in zaten çok oynayıp gol atacak kadar sorumluluğu var.

Haberin Devamı

- Yani Arda oynamaya hazır mı?

Kahveci: Bence çok yetenekli ve çok fazla sorumluluğu olan bir oyuncu. Bunun en güzel kanıtı da milli takıma gidip sol ayağıyla harika bir gol atması. Tüm Avrupa onun hakkında konuşuyor ve bu onun üzerinde çok fazla baskı oluşturuyor ama benim için o zaten bunu üstlenmeye hazır. İyi ve sahada çok sakin bir çocuk, kendisinden ne beklendiğini biliyor.

- 18 yaşında olgunlaşması gerektiğini düşünmüyor musun?

Kahveci: Benim için olgun bir oyuncu olduğunu söylemek için 25 yaşına gelmesi şart değil, benim için o zaten olgun çünkü ben bunu sahada gördüm. Kaptanlık bandını takmamasına rağmen kendini buna hazırlıyor, takımına kaptan olarak liderlik ediyor, takım arkadaşlarıyla ne yapmaları gerektiğini, ne yapabileceklerini, oyunu nasıl kazanabileceklerini konuşuyor. Birçok kez sorumlulu alıyor. Bayıldım. Ben bir yorumcuyum ve onu gördüğümde… Bir oyuncunun top taşıdığını görüyorsunuz ve bu iyi diyorsunuz. Ama Güler… bu başka bir şey. Kişisel düzeyde onun karakterini seviyorum ve teknik olarak çok iyi. Türkiye dışında Avrupa'da oynayacağını düşünüyorum. Barcelona'nın onu beğendiğini mi söylüyorsunuz? Barcelona'ya mı yoksa Madrid'e mi gideceğini bilmiyorum, iki takımı da seviyorum ve onların dünyanın en iyi iki takımı olduğunu zaten biliyoruz.. Ben Türk'üm ve ikisinden birine gitmesini çok isterim. Hangisi bilmiyorum ama eminim ona bir şans verirlerse orada oynayabilir ve ondan ne isterlerse Arda istediklerini karşılar.

Haberin Devamı

Nihat Kahveciden Arda Güler sözleri İspanyol basınına konuştu: Ona şans verirlerse istekleri karşılar

- Arda Güler'in sahada oynadığı mevkii nedir?

Kahveci: Fenerbahçe'de sağ kanatta oynadı ve ikinci forvet olarak, bir santrafor arkasında veya her iki kanattan girerek de oynayabiliyor.

- Barça veya Madrid gibi büyük bir takımın B takımında ilk 11'de oynamanın Arda için daha iyi olacağını düşünüyor musun? 

Kahveci: Artık B takımında oynayacak bir oyuncu değil. Aslında kabul ettiğini sanmıyorum. Bence bir yıl daha Fenerbahçe'de oynayabilir.

Haberin Devamı

- Taraftarlar için onu hangi oyuncuya benzetiyorsunuz. Referans kim?

Kahveci: Guti 8 veya 9 oynamak yerine daha çok 6 gibi oynamasına rağmen sol ayağıyla oyununda Guti'ye benziyor. Kaleye çok iyi şut atıyor. Guti hiçbir zaman hızlı olmadı ama çok iyiydi ve Güler de çok iyi, büyük işler başarabilen bir oyuncu.

Yazarlar