Galatasaray Okan Buruk: Maddiyat her zaman ikinci gelir

Okan Buruk: Maddiyat her zaman ikinci gelir

15.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sözleşmesinin uzatılmasının ve parasal konuların yönetimin işi olduğunu dile getirdi, “Galatasaray’ın başarısı şu an hepimiz için birinci sırada. Maddiyat her zaman ikinci gelir” ifadesini kullandı.

Okan Buruk: Maddiyat her zaman ikinci gelir

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni sözleşmesinin veya şartlarının kendisini çok fazla ilgilendirmediğini, sadece takımının başarısı için çalıştığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Metin Oktay Tesisleri’nde basına açık yapılan antrenman öncesinde medyanın karşısına çıkan Buruk’un konuşmasından satır başları şöyle:

- Florya’da güneşli bir gün. Teknik adam olarak yüzüm gülüyor. Bütün oyuncularım antrenmana çıkıyor.

- Hem lige hem de Şampiyonlar Ligi’ndeki yüksek tempolu maçlara hazırız. Oyuncularıma bu anlamda inanan bir teknik adamım.

- Geçen seneden başlayan şampiyonluk yolumuz bu sene hem şampiyonluk hem Şampiyonlar Ligi ile birleşti. Galatasaray taraftarının sokakta ne kadar mutlu olduğunu, motive olduğunu görüyoruz. Dolu tribünleri görüyoruz.

- (Sözleşmesiyle alakalı soruya) Benim için Galatasaray Teknik Direktörü olmak her şeyin üstünde gelir. O yüzden diğer konular başkanımız, yönetim kurulumuz ne kadar verirse onların kararına saygı duyacak ve ona kabul edecek bir insanım.

Haberin Devamı

- Hayalim Galatasaray’ın teknik direktörü olmaktı. Bunu da devam ettirmek istiyorum.

- Burada önemli olan güçlü olmamız, dik durmamız. Dik bir şekilde, işimizi doğru bir şekilde yapacağız. Maddiyat her zaman ikinci sırada gelir. Bizim için, hepimiz için Galatasaray’ın başarısı birinci sırada. 

- Transfer süreci bitiyor. Ondan sonra oturur konuşuruz.

- Geçen seneye göre daha öndeyiz. Bu sene çıkışımızı erken yakaladık. Oyuncularımızı daha erken sahaya sürebiliyoruz.

- Yaklaşık 15 sene sonra bir Türk takımı elemelerden Şampiyonlar Ligi’ne girdi. Çok önemli bir başarıya imza attık. Bu çizgimiz devam edecek. 

- Benim için ana hedef şampiyonluktu. Şampiyonluğa giderken Galatasaray olarak birçok rekor kırdık. Okan Buruk olarak değil, Galatasaray olarak kırdığımızı söyledim.

- Ulaştığım galibiyet sayısı da benim için önemli. Hızlı bir şekilde 30 galibiyet sayısına ulaştık. Bu bir teknik adam için önemli ve değerli. 

- Rekorların hiçbir önemi yok, önemli olan Galatasaray’ın başarısı.

- İlk hedefim, Samsunspor maçını düşünüyorum. Bir yandan da Kopenhag’ın maçlarını seyrederek de bir sonraki maça da hazırlanıyoruz.

- Şampiyonlar Ligi’nde her çekeceğimiz kura zorlu, çok iyi takımlar var. Kimin geleceğinden çok, biz ne yaparız, biz ne oynarız önemli.

Haberin Devamı

- İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Şu anda puan hedefim yok. Kazanarak başlamamız önemli. 

HAKIM VE NDOMBELE SÜRE ALACAK

Yeni transferlerin durumu hakkında bilgi veren Okan Buruk, “Hakim 2 gün önce antrenmanlara başladı. Bu hafta kadroda da bizle beraber olacak. Ndombele kadroda bizle beraber olacak. Bunlara belli süreler verebiliriz” dedi.

7 maçlık periyoda girdiklerine dikkat çeken Buruk, “Bu süreç, kadromuzun tamamlanması, oyuncularımızın gerçek performanslarını bulmaları için geçirecekleri süre... Milli takımdan dönecek 2 tane arkadaşımız var. Davinson da milli takımda oynadı. İngiltere’deki eşyalarını alacak ve yarınki (bugün) antrenmanda bizimle beraber olacak” ifadesini kullandı.

"KARIŞTIRMALARINA İZİN VERMEYİN"

Buruk, sokaktaki taraftarın yüzünü daha fazla güldürmek istediklerini söyledi, “Dışarıdan da Galatasaray’ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Yalanlar, uydurmalar. En doğru iş, sahada cevap vermek” dedi.

Haberin Devamı

İçeriden-dışarıdan bazı kimselerin Galatasaray’ı karıştırmak için çaba gösterdiğine vurgu yapan Teknik Direktör Okan Buruk, bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

Bu süreçte daha çok birlikte olunması gerektiğine vurgu yapan Buruk, “Galatasaray’ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Yalanlar, uydurmalar... Futbolcularımız için, bizim için. Bunlara hazırız. Bunlara da göğüs gerecek güçteyiz” ifadesini kullandı.

Sadece futbola odaklanacaklarını, en doğru işin sahada cevap vermek olduğunu anlatan Okan Buruk şöyle devam etti:

“Lige ve Şampiyonlar Ligi’ne hazırız. Bundan sonra daha güçlü bir Galatasaray hem sahada hem dışarıda olacak. Hedefimiz 24. şampiyonluk. Onun yanında da Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak. Orada da yine Galatasaray’ın genlerinde olan Avrupa’daki başarıyı tekrar ortaya çıkarmak.”

Taraftar, başkan, yönetim, herkesin birbirine inandığını anlatan sarı-kırmızılıların teknik patronu, “Galatasaray’ın önü açık. Çok başarılı olacak. Burada kimseye Galatasaray’ı karıştıracak gücü vermememiz gerekiyor. Çünkü içeriden, dışarıdan her yerden Galatasaray’ı karıştırmaya çalışacaklar. Geçen sene bunu yaşadık. Bire bir aynısını yaşıyoruz. Galatasaray’ın başarılı ve güçlü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Daha da başarılı olacağız. Kimse merak etmesin” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı