Futbol Olaylı şampiyon Barcelona!

Olaylı şampiyon Barcelona!

16.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

La Liga'da bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ezeli rakibi Espanyol'un evinde ilan eden Barcelona'nın kutlamalarında olaylar çıktı. Maç sonunda sevinmeye kalkan Barça'yı ev sahibi takımın tribün grupları sahaya inerek kovaladı

Olaylı şampiyon Barcelona


La Liga'da 27. kez şampiyonluğunu ilan eden Barcelona'da sevinç gösterileri esnasında yaşanan gerginlik öne çıktı. Ezeli rakibi Espanyol'u sahasında 4-2 yenerek bitime 4 hafta kala şampiyon olan Barça'da maç sonu kutlamalarda sıkıntılar yaşandı. Ev sahibi takımın tribünleri Barcelona futbolcularının kutlama yapmasına tepki gösterdi. Sahaya yabancı maddeler atıldı. Bazı tribün gruplarının sahaya inerek rakip futbolcuları kovaladıkları görüldü.
Gerginlik soyunma odası koridorlarında da sürdü. Barcelona'nın kaptanları Busquets ile Jordi Alba, tribün gruplarıyla konuşarak gerginliği azaltmak istedi. Ancak taraftarlar bu diyaloğa olumlu karşılık vermedi. Barcelona Başkanı Laporta devreye girerek takımını soyunma odasına götürdü.

Haberin Devamı

Maç sonunda Barcelona'nın takım otobüsü yoğun bir polis önlemiyle korudu. Öte yandan Nou Camp'ın önünde kutlamalar vardı. Barcelona taraftarları ısrarlı bir şekilde Lionel Messi tezahüratları yaptı. Barça Başkanı Laporta da, "Messi'yi getirmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Barça'da İlkay sesleri
Şampiyonluğunu ilan eden Barcelona'da transfer çalışmaları erken başladı. Taraftarlar Lionel Messi'yi istese de Barça'da İlkay Gündoğan sesleri arttı.
The Athletic'in haberine göre Katalan devi, İlkay'a 2 yıllık sözleşme önermeyi düşünüyor. Sezon sonunda Manchester City ile sözleşmesi bitecek tecrübeli orta sahanın Barcelona'ya gelmeye sıcak baktığı iddia edildi. 

Orkun'un büyük gururu
Hollanda'da Eredivisie'nin bitimine 2 hafta kala şampiyon olan Feyenoord'da milli futbolcumuz Orkun Kökçü büyük bir gurur yaşadı. Feyenoord'un kaptanı olan 22 yaşındaki yıldız, taraftarlarında da büyük sevgi gördü. Rotterdam'da dün şehir merkezinde yapılan kutlamalarda taraftarlar Orkun'a büyük ilgi gösterdi. Genç orta saha şampiyonluk şildini taraftarlarıyla birlikte kaldırdı. 

Haberin Devamı

Finalistler belli oluyor
Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanşları başlıyor. Devler Ligi'nde İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final öncesi ilk biletin sahibi belli olacak. Inter ile Milan bugün Milano'da karşılaşacak, mücadele TSİ 22.00'da başlayacak. İlk maçı 2-0 kazanan Inter ciddi bir avantaja sahip.

Yazarlar