Şampiyonlar Ligi Olivier Giroud'dan yıllar sonra bir ilk! Milan'dan Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz başarı

Olivier Giroud'dan yıllar sonra bir ilk! Milan'dan Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz başarı

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçları oynanan Napoli-Milan ve Chelsea-Real Madrid müsabakaları ile son buldu. Yıldız futbolcu Olivier Giroud yıllar sonra bir ilki yaşarken, Milan'ın unutulmaz başarısı geceye damga vurdu.

Olivier Girouddan yıllar sonra bir ilk Milandan Şampiyonlar Liginde unutulmaz başarı

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Çeyrek Final rövanş maçları sona erdi. Bir yandan Napoli-Milan maçı oynanırken, diğer yandan Chelsea-Real Madrid maçı oynandı. Geceye Milan'ın aldığı unutulmaz başarı damga vururken, Olivier Giroud yıllar sonra bir ilki yaşadı.

Haberin Devamı

KAÇAN PENALTILAR DİKKAT ÇEKTİ

Milan, 22. dakikada Olivier Giroud ile bir penaltı vuruşundan faydalanamadı. Buna rağmen konuk ekip, 43. dakikada Rafael Leao'nun asistinde Olivier Giroud'nun golü sonucu 1-0 öne geçti.

82. dakikada bu kez Napoli, penaltı vuruşundan faydalanamadı. Ev sahibi ekipte Khvicha Kvaratskhelia, kullandığı penaltıda Mike Maignan'a takıldı. 90+3. dakikada Victor Osimhen, Napoli'ye beraberliği getirse de bu gol, tur için yeterli olmadı.

OLİVİER GİROUD'DAN SENELER SONRA BİR İLK

Karşılaşmanın 22. dakikasında penaltı vuruşundan yararlanamayan Olivier Giroud, 2012'den bu yana bir ilki yaşadı. Fransız yıldız, söz konusu tarihten bu yana ilk kez penaltı atışını kaçırdı.

Olivier Girouddan yıllar sonra bir ilk Milandan Şampiyonlar Liginde unutulmaz başarı

2007'DEN SONRA İLK YARI FİNAL

Haberin Devamı

Milan, Şampiyonlar Ligi'nde özlenen görüntüsüne geri dönmüş oldu. İlk maçta Napoli'yi iç sahada 1-0 mağlup eden Milan, ikinci maçta gelen 1-1'lik sonuç ile adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Milan, son olarak 2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamayı başarmıştı. O sezon çeyrek finalde Bayern Münih'i geçen Milan; yarı finalde Manchester United ve finalde Liverpool'u devirerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Olivier Girouddan yıllar sonra bir ilk Milandan Şampiyonlar Liginde unutulmaz başarı

BENZEMA 150. MAÇINA ÇIKTI

Real Madrid’in Fransız forveti Karim Benzema, Şampiyonlar Ligi’nde 150 maç barajına ulaşan 5. oyuncu oldu. Eflatun-beyazlılarla 5 Şampiyonlar Ligi kupası kazanan Benzema’nın bu kulvarda toplam 90 golü bulunuyor. 35 yaşındaki yıldız bu sezon son Şampiyonlar Ligi’nde 4 gol atarken, tüm kulvarlarda 35 maçta 26 golü bulunuyor.

REAL MADRİD YARI FİNALE YÜKSELDİ

Son şampiyon Real Madrid, evinde aldığı 2-0’lık avantajla Chelsea deplasmanına çıktı. Stamford Bridge Stadyumu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken, gol sesi çıkmadı. 58. dakikada hızla sağ kanattan ceza sahasına giren Rodrygo, içeriye gönderdiği top Vinicius Junior’un önünde kaldı. Vinicius’tan pasını alan Rodrygo topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Brezilyalı oyuncu 80. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Vinicius’un pasında ceza sahasında topla buluşan Valverde bekletmeden pasını Rodrygo’ya aktardı. Bu oyuncu da topu filelere gönderdi. Londra ekibinin girdiği pozisyonlardan gol çıkmayınca, İspanyol ekibi iki maçın sonunda kalesinde gol görmezken, yarı final bileti almayı başardı.

Haberin Devamı

Olivier Girouddan yıllar sonra bir ilk Milandan Şampiyonlar Liginde unutulmaz başarı