Şampiyonlar Ligi ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

29.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın 1993 yılındaki unutulmaz Manchester United maçının efsane isimleri bu akşam oynanacak Galatasaray-Manchester United maçını Skorer'e değerlendirdi. Öte yandan unutulmaz kaleci Hayrettin Demirbaş'tan sarı-kırmızılı yönetime Nelsson ve Boey tepkisi geldi.

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

Galatasaray 1993 yılında Şampiyonlar Ligi ikinci turunda İngiliz devi Manchester United ile karşılaşmıştı. Sarı-kırmızılılar ilk maçta Old Trafford'da 3-3 berabere kaldığı rakibiyle ikinci maçta sahasında 0-0 berabere kalarak adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

1993'ün kahramanları Suat Kaya, Hamza Hamzaoğlu, Cihat Arslan ve Hayrettin Demirbaş bu akşam oynanacak Galatasaray-Manchester United maçını Skorer'e değerlendirdi.

SUAT KAYA: GALATASARAY RAHAT BİR GALİBİYET ALIR

Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden Suat Kaya, sarı-kırmızılıların Manchester United karşısında rahat bir galibiyet alacağını söyledi. Suat Kaya, "Galatasaray'ın rahat bir galibiyet alarak gruptan çıkacağını düşünüyorum. Maçın kilit oyuncusu Mauro Icardi olur. O dönem elediğimiz Manchester United şimdiki kadroya nazaran bayağı bir güçlüydü. Onları o dönem çok üzdük, çok yıprattık. Ali Sami Yen'in atmosferi bambaşkaydı. Şimdi de kulakları sağır edecek bir atmosfer olacak. Bayern Münih karşısında iki maçta da Galatasaray rakibinden iyiydi. Ama onlar attı, biz yakaladıklarımızı atamadık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

HAMZA HAMZAOĞLU: MANCHESTER'IN KAZANMASI SÜRPRİZ OLUR

1993 yılında oynanan iki Manchester United maçında da sahada yer alan Hamza Hamzaoğlu, bu akşamki maçta Manchester United'ın kazanmasının sürpriz olacağını ifade etti.

Hamza Hamzaoğlu şunları söyledi:

Galatasaray geçen sene ve bu sene çok güzel bir grafik çizdi. Bunu devam ettireceğini düşünüyorum. Gruplardan da çıkabileceğini düşünüyorum. Manchester yenerse sürpriz olur. Galatasaray bence mutlak favori. Rakiplerin İstanbul'da Galatasaray'a karşı içine girdiği psikolojiyi de göz önüne alırsak Galatasaray'ın kazanabileceğini düşünüyorum.

"GALATASARAY'DA SOL BEK SIKINTISI VAR"

Galatasaray'da oynadığı dönemde sol bekte görev yapan Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılıların sezon başından beri sol bek pozisyonunda problem yaşadığını ifade etti.

Hamzaoğlu, "Bana göre sol bek pozisyonunda bir problem var. Sezon başından beri sol beke kesin bir çözüm bulunamadı. Fakat Galatasaray kim oynarsa oynasın kazanmayı biliyor. Maçına göre Kazımcan'ı maçına göre Angelino'yu maçına göre Abdülkerim'i kullanabilecek olması Okan hocannın elini güçlendiriyor. Yarın maçta eğer bir sakatlığı bulunmuyorsa Abdülkerim'i orada kullanabilir. Maçın ağırlığına ve stratejisine göre Kazımcan da iyi bir alternatif. Bana göre iyi bir sol bek transferi yapılabilirdi. Angelino da oynadığı zaman oradaki görevini çok iyi olmasa yerine getirmeye çalışıyor. Galatasaray takım olarak iyi oynadığı için arada birkaç kötü performansı iyi oyunla kapatabiliyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

CİHAT ARSLAN: ARTIK ŞARTLAR DEĞİŞTİ! FAVORİ GALATASARAY

Galatasaray'ın 1993'teki unutulmaz zaferinde kadroda yer alan isimlerden olan ve sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk golünü kaydeden Cihat Arslan; 1993'teki maç ve bu akşam oynanacak kritik müsabaka'yı Skorer'e değerlendirdi.

Cihat Arslan, 1993'teki unutulmaz zafere ilişkin "O dönem eleme maçları oynadık. Manchester United mutlak favori olarak görülüyordu. Deplasmanda oynamıştık. İki gün önceden gidip otele yerleşmiştik. Hollmann teknik direktördü Ahmet Akcan yardımcısıydı. İlk kez bir analizle karşılaşmıştık. Çok kombine bir takımdı ve genç oyuncuları vardı. Beklenti bizim orada büyük bir sıkıntı yaşayacağımız yönündeydi. Biz analiz bittikten sonra arkadaşlarla oturuyorduk ben espiri yaptım Yusuf sağda Hamza solda oynuyordu. Onlara "Birinizin ismini Londra'da bir köprüye verirler diğeriniz de Manchester'da bir caddeye" diye. Gülüşüyorduk o derece sert bir takımdı. Maç başladığında muhteşem bir atmosfer vardı. 2-0 geriye düşmüştük. Ciddi bir sıkıntıya gidiyordu maç. Sonradan muhteşem bir dönüş oldu. Müthiş bir zafer oldu hatta öne geçmiştik. Maç bitti hemen soyunma odasında sevinirken Adnan Polat içeri girdi ve "Çocuklar bu bir zafer değil bu ilk ayağıydı" demişti. Büyük bir avantaj yakalamıştık ama favori yine de United olarak görülüyordu. İkinci maçın ardından gruplara kaldık ve Şampiyonlar Ligi'nin statüsü bile değişmişti. O gün Ali Sami Yen'den Florya'ya gitmemiz saatler sürmüştü." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

Bu akşam oynanacak kritik maç hakkında da konuşan Arslan, "Şimdi şartlar değişti. Bugüne gelirsek mutlaak favori Galatasaray... Bu iki senede yapılan hamleler Galatasaray'ı bu noktaya getirdi. Unitedın yeni hocası da eleştiriliyor ve eski güçlerinden uzaklar. Daha önce hiçbir zaman böyle şartlar böyle oluşmamıştı. Sürekli Manchester United favori ilan edilirdi." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Davinson Sanchez'in Manchester United'a karşı forma giyemeyecek olmasının problem oluşturmayacağını ifade eden Cihat Arslan, "Davinson'un olmaması Galatasaray'ı çok etkilemez. Çok alışık olan ikili yine oynayacak. Geçtiğimiz sezon Nelsson'la Abdülkerim oynuyordu. Çok büyük farklılık olmayacaktır. Burada önemli olan hücumdaki üretken grubun performansı ve orta sahadaki dinamizm... Nelsson'a biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Çok çabuk vazgeçildi. Oliveira'dan yine aynı şekilde çabuk vazgeçildi. Bu ikili geçen sezon elde edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuşlardı. Buradaki kırgınlıklar performanslarını olumsuz etkiledi." dedi.

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

HAYRETTİN DEMİRBAŞ: ÇOK ZOR MAÇ OLACAK

Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Hayrettin Demirbaş, Galatasaray-Manchester United maçının beklentilerin aksine sarı-kırmızılılar açısından çok zor geçeceğini belirtti.

Demirbaş, "Manchester United bugün okuduğum kadarıyla birçok oyuncusunu İstanbul'a getiremeyecek. Tecrübeli oyuncuları kadroya almamışlar. Genç ve koşan bir takım yarattılar. Son Everton maçını seyrettim çok tempolu oynuyorlar.. Galatasaray için çok zor bir maç olacak. Oradaki maçla bu maç çok farklı. Orada United orada bizi çok küçümsedi. Biz iyi oynadığımızı zannediyoruz aslında oynamadık. Şans yanımızdaydı. Stoperin vurduğu kafa Icardi'nin önüne düştü. Tamamını hiç izlemesem 5 kez izledim." ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

"BOEY VE NELSSON'LA SÖZLEŞME UZATMAMAK HATA"

Galatasaray yönetiminin Sacha Boey ve Nelsson'la sezon başında sözleşme uzatmamasının büyük bir hata olduğunu ifade eden Hayrettin Demirbaş, "Bizde şampiyonluk sonrası eğlenceler çok uzun sürüyor. Yöneticiler de burada oluyor. Esas işlerini biraz ihmal ediyorlar. Geçmişte kalıyor artık şampiyonluk. Ben sezon başında yönetimden bir an evvel Boey ile Nelsson'a yeni bir mukavele yapılmasını isterdim. Başta Okan hocayla imzalanmasını beklerdim. Yeni sezonun bütün programını yapmaları gerekiyordu. En büyük sıkıntı takımdaki maddi manevi adaletsizlik. Önce içerdeki futbolcuların maddi ve manevi gereksinimleri karşılanacaktı sonradan ihtiyaca göre 3-4 futbolcu alınırdı. Ama bizde bu süreç çok uzun sürüyor. Çok para veriliyor ve hazırlık uzun sürüyor" dedi.

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori

"ANGELINO BİRİNCİ SINIF FUTBOLCU"

Henüz beklenen performansı veremeyen Angelino'nun üst düzey bir futbolcu olduğunu belirten Demirbaş, "Angelino bana göre birinci sınıf futbolcu. Zaha onun bölgesine fazla yardım etmiyor. Angelino'ya çok yük biniyor. Ne olursa olsun 5-6 milyon dolarlar çok büyük paralar değil. Angelino'dan daha iyisini alamazlardı. Bana göre Angelino birinci sınıf futbolcu. Kalite akıyor Angelino'dan... Angelino 10 sene oynasın Galatasaray'ın en iyisi olur. Türkiye'de hep günü kurtarmak için konuşuluyor" şeklinde konuştu.

ÖZEL | Efsane isimler Manchester United maçını değerlendirdi: Galatasaray net favori