Turkish Airlines Euroleague ÖZEL | EuroLeague tarihine geçen Emma Meesseman'ın Türkçe imtihanı! 'Hayalimiz gerçek oldu'

ÖZEL | EuroLeague tarihine geçen Emma Meesseman'ın Türkçe imtihanı! 'Hayalimiz gerçek oldu'

20.04.2023 - 13:49 | Son Güncellenme:

EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding'de Emma Meesseman, Alperi Onar, Satou Sabally ve Kiah Stokes açıklamalarda bulundu. Şampiyonlukta önemli katkı sağlayan ve tarihe geçen Emma Meesseman'ın Türkçe konuşması dikkat çekti.

ÖZEL | EuroLeague tarihine geçen Emma Meessemanın Türkçe imtihanı Hayalimiz gerçek oldu

EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding'in yıldızları Emma Meesseman, Alperi Onar, Satou Sabally ve Kiah Stokes Skorer TV'ye açıklamalarda bulundu. Bu kupayı 5. kez kazanarak tarihe geçen Emma Meesseman, koç Marina Maljkovic hakkında konuştu. Satou Sabally şampiyonluktaki kırılma anından bahsederken Alperi Onar yarı finaldeki 1.98'lik Egle Sventoraite ile olan mücadelesini anlattı. Kiah Stokes ise Fenerbahçe dair hislerini anlattı.

Haberin Devamı

EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz'de Emma Meesseman bu başarıyı 5. kez tekrarlayarak tarihe geçti. Bu başarı için yıldız isim, 'Gerçekten harika bir duygu. Her sezona her yıla kazanmayı isteyerek başlıyoruz zaten. Bu sezon da aynı şekilde başladık. Kadınlar EuroLeague çok iyi bir lig ve çok iyi oyuncular boy gösteriyor. Herkes kazanmayı istiyor. Bu şampiyonluğun bir parçası olmak gerçekten mutluluk verici ve çok özel bir an." dedi.

EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali'nin en değerli oyuncusu seçilen ve finalde 35 sayı kaydederek hem rekor kıran hem de takımının kupayı kazanmasında büyük pay sahibi olan Breanna Stewart için Emma, "Dünya standartlarında bir oyuncu. Bunu başardı ve hala bitmedi devam ediyor. Birçok yılı var önünde. Yaptıkları inanılmaz. Ona büyük derecede saygı duyuyorum ve seviyorum.

Haberin Devamı

Şampiyonluktaki kırılma anı hangisiydi?
Hiçbir maçın başında net bir şey söyleyemeyiz. 40 dakika boyunca oynamalıyız. Fakat finalde birinci çeyrekten itibaren enerjimiz çok yüksekti, eğeleniyorduk. Yüzümüzde gülümsemeler vardı. Bu maç bizim ve buna devam etmeliyiz diye düşündük. Kimse bizi yenemezdi. O mantalite başladık ve devam ettik.

Koç Marina Maljkovic bir kez daha kazandı. Onu nasıl tanımlar?
Genelde şöyle yanlış bir düşünce vardır; 'Kadınlar daha yumuşaktır' diye. Kesinlikle öyle bir şey yok (Gülerek) Çok kararlı, çok istekli, daha fazla çalışmamızı bekliyor. İster maç günü olsun ister maçtan bir gün önce olsun. Her idmana yüzde 100 ile çıktık. Yüzde 100 enerjiyle istedik, çok çalıştık ve onun liderliğinde finalde şampiyonluk geldi. Çok güzel bir duygu.

Taraftarlar için Türkçe bir şey söylemek ister misin?
Seni seviyorum, evet, güle güle

ALPERİ ONAR: GURUR VERİCİ
5 kez EuroLeague finali oynama başarısı gösteren sarı-lacivertli kulübün Türk yıldızı Alperi Onar gelen şampiyonluğu 'Çok mutlyum, ben sadece kulüp tarihinin 2 finalinde buradaydım. Geçen yıl İstanbul'da kaybettiğimiz Final-Four ve bu sene kazandığımız EuroLeague şampiyonluğu. Geçen yılın ardından böyle bir büyük kupada tekrar Final-Four'a kalıp tekrar final kalıp bu sefer kazanmak gerçekten gurur verici. Herkes adına çok mutluyum.

Haberin Devamı

"ONLARIN BENİ ÜÇLÜK ÇİZGİSİNDE TUTMASI ZOR"
Yarı finalde karşı takımdan 1,98'lik Egle Sventoraite eşleştin bir ara. Senin boyun biraz küçük kaldı ona göre. Nasıl bir eşleşmeydi?
Switch müdafaası yapıyorduk. Ben genelde switch-switch yapmaya çalışıyorum. Bazen öyle pozisyonla oluyor tabiki. Benim onları pota altında tutmam zor onların da beni üçlük dışında tutması zor. (Gülerek)

ÖZEL | EuroLeague tarihine geçen Emma Meessemanın Türkçe imtihanı Hayalimiz gerçek oldu

'KENDİMİZİ KÖTÜ HİSSETTİK'
Kırılma anı hangisiydi?
Belki de Final-Four yarı finaldeki devre arası konuşmamızdı. O maçın ilk yarısının öyle geçmesi belki bizi kendi aramızda daha çok konuşmaya daha çok mücadelemizi artırma şansı tanıdı. Devreye öyle girince, orada kendimizi kötü hissettik. Bence kırılma anı o diyebilirim.

STOKES: BİZ DAHA ÇOK İSTEDİK BUNU
Fenerbahçe'nin bir diğer yıldızı Kiah Stokes, şampiyonluk için, "İnanılmaz bir duygu. Final-Four'u bu takımla ilk defa kazandık. Bu takımla oynayabilmek gerçekten mutluluk verici.

Haberin Devamı

ÖZEL | EuroLeague tarihine geçen Emma Meessemanın Türkçe imtihanı Hayalimiz gerçek oldu

'Çok yetenekli bir takım. 9 kez Final-Four ve 5 kez final yaptı bu kulüp bildiğiniz gibi. Biz daha çok istedik bunu. Takımın bir parçası olduğum için çok gururluyum. Koç Maljkovic çok odaklı bir kişi. Ne istediğini biliyor. O yüzden onun yolundan ilerledik ve kazandık'

SABALLY: HAYALİMİZ GERÇEK OLDU
Bir başka yıldız isim Satou Sabally ise 'Bu büyük bir onur. Büyük bir tarihe sahip kulübün bir parçası olmak inanılmaz. Çok çalıştık bu sezon için. Her şeyimizi verdik. Karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Hayalimiz gerçek oldu." ifadelerini kullandı.

'HAYDİ OYNAMAYA BAŞLAMAMIZ LAZIM'
'Final maçıyla ilgili kırılma anı noktası en başıydı. Kazanmayı gerçekten istiyorduk. Bu maçı kaybetmeyecektik ve o mantelitede çıktık. Yarı finalde sanırım kırılma anı ikinci çeyrekti. O zaman 'Haydi, oynamaya başlamamız lazım' diye düşündük. Dördüncü çeyrekte her şey kırıldı. Sonunda finale yükseldik."

ÖZEL | EuroLeague tarihine geçen Emma Meessemanın Türkçe imtihanı Hayalimiz gerçek oldu

'MALKOVIC'İN İSTEDİĞİ TARZDA OYNADIK'
"Koç Maljkovic çok deneyimli ve ciddi bir koç. Ne istediğini gerçekten biliyor. İdmanlarımızda bunun üzerine çalıştık. Çok fiziksel, bire bir çalışmalar yaptık. Gerçekten çok çalıştık ve finalde de onun istediği tarzda oynadık. Sonunda amacımıza ulaştık.

Haberin Devamı