Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan transfer raporu: Devre arasını bekleyebiliriz!

ÖZEL | Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan transfer raporu: Devre arasını bekleyebiliriz!

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önce Krunic, ardından da Al Musrati’de istediği sonucu alamayan Fenerbahçe, son dakikada Andre Gomes’e yöneldi. Sarı-lacivertliler, kararı yarın akşama kadar verecek. Kartal’ın, “Kaliteli bir oyuncu için devre arasını bekleyebiliriz” dediği öğrenildi.

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartaldan transfer raporu: Devre arasını bekleyebiliriz

Yaz döneminde lig, kupa ve Avrupa için geniş bir kadro kuran Fenerbahçe’de 6 numara transferi adeta yılan hikayesine dönerken, yönetimin önünde yarın akşama kadar zaman kaldı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlileri bu bölge için yapılacak transferde en çok zorlayan konu, kaliteli isimlere kulüplerinden vize çıkmaması. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın çok istediği Krunic için Milan ile masaya oturan yönetim, elinden gelen her şeyi yapsa da Serie A ekibi yıldız ismini vermemişti. İdareciler ardından Braga’dan Al Musrati’ye yöneldi. Portekiz temsilcisi de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği için tecrübeli oyuncusunu satmamıştı.

Fenerbahçe’ye son olarak ise menajerler tarafından Andre Gomes önerildi. 2019’da Barcelona’dan, İngiltere Premier Lig ekibi Everton’a transfer olan tecrübeli futbolcu, geçen sezonu Fransız ekibi Lille’de geçirirken, bu sezon ise geri döndüğü İngiltere’de hiç süre almadı. Önünde az bir süre kalan yönetimin, acele karar verip yararsız bir transfer yapmak istemediği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartaldan transfer raporu: Devre arasını bekleyebiliriz

Teknik Direktör İsmail Kartal ise, “Transferin birçok yerde bitmesiyle kaliteli oyuncular takımlarında kaldı. Şu anda o bölge için elimizde Crespo var. Transfer yapmış olmak için yapmamıza gerek yok. Bu kadro bana yeter. Ara transfer döneminde kaliteli isimler için daha kapsamlı bir çalışma yapıp kadromuza katabiliriz” dediği öğrenildi.

Tecrübeli teknik adamın bu sözleri, sarı-lacivertli idarecilerin elini rahatlattı.

AVANTAJI GENİŞ KADRO

Trendyol Süper ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yoluna kayıpsız devam etmek isteyen Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, elindeki geniş kadroya çok güveniyor. Tecrübeli çalıştırıcı her oyuncusuna süre vermeyi düşünürken, bir sonraki milli araya kadar sarı-lacivertliler 7 maça çıkacak. Söz konusu müsabakalarda Kartal, alternatifli kadronun avantajını kullanacağı öğrenildi.

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartaldan transfer raporu: Devre arasını bekleyebiliriz

F.BAHÇE'DE YILDIZLAR ÇABUK UYUM SAĞLADI

Sarı-lacivertlilerin bu sezonki avantajı yapılan transferlerin hemen takıma uyum sağlaması... Özellikle Edin Dzeko, Dusan Tadic, Fred, Becao gibi tecrübeli ve geldikleri kulübün vazgeçilmez oyuncuları olan isimler, sanki uzun zamandır Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alıyormuş hissi yarattı.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın ideal ilk 11’deki değişilmez isimler olan futbolcular için yönetimin, “Yaz döneminde önemli isimleri kadroya katmamızın yanında bu isimlerin katkı sağlaması çok önemliydi” yorumunda bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

"SAÇMALIKLARLA İŞİMİZ OLMAZ"

Tadic’in uçaktaki çetnik işaretinin sosyal medyada geniş yankı uyandırmasının ardından, Edin Dzeko’nun bu konu hakkında konuştuğunun iddia edilmesi, iki yıldızı rahatsız etti. Milli takımdan önceki gece dönmelerinin ardından dünkü idman öncesinde tesislere beraber gelen Tadic-Dzeko ikilisi, olay için, “Böyle saçmalıklarla işimiz olmaz. 3 gün sonra maçımız ve devam ettirilecek liderliğimiz var. Kötü niyetli insanlara ayrılacak saniyemiz yok” ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartaldan transfer raporu: Devre arasını bekleyebiliriz

Öte yandan dün Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde yapılan idman; koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle başladı. 5’e 2 ve pas çalışmasıyla devam eden antrenman, dar alanda oynanan çift kale maçla sona erdi.