Galatasaray ÖZEL | Galatasaray, Derrick Köhn'de mutlu sona ulaştı! Kulübüne resti transferi bitirdi

ÖZEL | Galatasaray, Derrick Köhn'de mutlu sona ulaştı! Kulübüne resti transferi bitirdi

08.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağ bekte Serge Aurier’i alarak Sacha Boey’in yerini dolduran Galatasaray, dün de sol bek Derrick Köhn’de mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, 3 milyon 350 bin euro bonservis karşılığında Hannover ile anlaşma sağladı. Oyuncunun resti karşısında Almanlar ikna oldu ve indirim geldi.

ÖZEL | Galatasaray, Derrick Köhnde mutlu sona ulaştı Kulübüne resti transferi bitirdi

Galatasaray sol bek transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, Bundesliga 2’de Hannover 96 forması giyen Derrick Köhn’ü kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, 25 yaşındaki Gana asıllı Alman futbolcu için Hannover’e 3 milyon 350 bin euro bonservis ödeyecek, ayrıca kulübüne 300 bin euro bonus verilecek. Oyuncunun resti sonrası kulübü ikna olup, bonserviste indirime gittiği belirtildi. 3.5+1 senelik anlaşma sağlanan Köhn, yıllık 450 bin euro kazanacak.

Avrupa Ligi listesine yetişmeyen Köhn, ligde ve kupada forma giyebilecek. Alman futbolcu bugün İstanbul’a gelecek ve sağlık kontrolünden geçecek.

Bu arada Galatasaray’ın 5 milyon euro bonservis bedeliyle sattığı, 5 milyon euro bonus beklentisi içinde olduğu Cedric Bakambu’nun detayları konusunda açıklama geldi. Transferi gerçekleştiren Real Betis’in Başkanı Angel Haro, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Oyuncu satan mümkün olduğu kadar pahalıya sattığını, satın alan ise mümkün olduğu kadar ucuza aldığını söylemeye çalışıyor. Rakamlarda herhangi bir yanlış yok. Net bonservis miktarının bir kısmı oyuncunun maaşını da içeriyor. Ayrıca bonus maddeleri var. Eğer bu bonuslar gerçekleşirse, tarihte benzeri görülmemiş başarılar elde ettiğimiz anlamına gelir. Umarım bu ödemeleri yapmak zorunda kalacak başarıya ulaşabiliriz."

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

Galatasaray’daki ilk maçında golle tanışan Carlos Vinicius, kısa sürede etkisi tahmin edilenden daha çok oldu. Brezilyalı forvetin gelişinden olumlu yönde en fazla etkilenen isim, vatandaşı Tete olarak görüldü.

Teksüt Bandırmaspor ile yapılan kupa maçına performansıyla damga vuran Tete’nin, Vinicius ile kısa sürede çok iyi bir diyalog kurduğu bildirildi. Sosyal olmayan ve genelde yalnız olmayı tercih eden Tete’nin aynı dili konuştuğu bir ismin gelmesine çok sevindiği dile getirildi.

Bandırma maçında kendisine aynı zamanda asist yapan Tete ile ilgili konuşan Carlos Vinicius, "Tete ilk günden itibaren bana çok sıcak yaklaştı. Sahanın içi ve dışında bana çok yardımcı oluyor" dedi. Tete ise, "İyi bir arkadaş olacağımıza inanıyorum. Birbirimize karşılıklı yardım edeceğimize inanıyorum" diye konuştu. Galatasaray’da Sambacılar arasındaki bu dayanışma memnuniyet yarattı.

Haberin Devamı

Sezon başında Galatasaray’a katılan Tete, Süper Lig’de 21 karşılaşmada görev alırken, gol atamadı ancak 2 asist gerçekleştirdi. Avrupa’da da 7 müsabakaya çıkan Brezilyalı, 1’er gol ve asist yaptı.