Galatasaray ÖZEL | G.Saray'da Boey'dan rekor kazanç! Anlaşmanın detayları ortaya çıktı, yerine 3 aday

ÖZEL | G.Saray'da Boey'dan rekor kazanç! Anlaşmanın detayları ortaya çıktı, yerine 3 aday

27.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Alman devi Bayern Münih, Erden Timur’un yürüttüğü müthiş pazarlık sonucu yıldız sağ bek için 30+5 milyon euroluk öneriyi kabul etti. Sarı-kırmızılılar transferi sonuçlanan Sacha Boey’u 1 milyon 150 bin euroya Fransa’nın Rennes takımından renklerine bağlamıştı.

ÖZEL | G.Sarayda Boeydan rekor kazanç Anlaşmanın detayları ortaya çıktı, yerine 3 aday

Sacha Boey için G.Saray ile B.Münih arasındaki kıran kırana süren pazarlıklar mutlu sonuçlandı. Alman devi, yönetici Erden Timur’un yürüttüğü müthiş pazarlık sonucu 30+5 milyon euroluk öneriyi kabul etti, transfere nokta kondu.

Haberin Devamı

Boey ile yıllık 3 milyon eurodan 4.5 yıllık anlaşma sağlayan Bayern Münih’in yetki verdiği Stellar Şirketi önceki gece 23.30’da Timur’la masaya oturdu. İlk olarak 15 milyon euro öneri geldi. 05.00’e kadar süren görüşmede Timur geri adım atmayınca uyku arası verildi.

Taraflar saat 09.00’da tekrar biraraya geldi. Erden Timur tok satıcı rolünü üstlenirken pazarlıklar yaklaşık 11 saat devam etti. Sonunda rakam inanılmaz noktalara ulaştı.

Bayern Münih 30 milyon euro bonservis ücreti ödemeyi kabul ederken özel maçlar ve organizasyonlarla Galatasaray’ın kasasına 35 milyon euro gireceği öğrenildi.

Sarı-kırmızılılar transferi sonuçlanan Sacha Boey’u 1 milyon 150 milyon liraya Fransa’nın Rennes Kulübü’nden almış satışından yüzde 15 pay vermeyi kabul etmişti.

Haberin Devamı

TUCHEL BÜYÜLENDİ

Boey’un Bayern Münih’e transferinde, Şampiyonlar Ligi’nde Almanlar’a karşı 2 maçta sergilediği performans etkili oldu. Fransız oyuncu, gerek İstanbul gerekse Münih’teki maçlarda oynadığı futbolla Bayern’in hocası Thomas Tuchel’im dikkatini çekti. Tuchel’in çok beğendiği Boey için Bayern uzun süredir takipteydi.

TORRENT "FUTBOLCU DEĞİL" DEMİŞTİ

Galatasaray formasıyla 1.5 sezondur müthiş bir çıkış sergileyen genç bek için, Cim-Bom’un eski Teknik Direktörü Domenec Torrent, Burak Elmas yönetimine, “Boey futbolcu değil” demişti.

Geçen sezon başında yaz kampına götürülmeyen ve takımda düşünülmeyen Boey, yerine transfer edilen Dubois’in sakatlığı ile yeni bir şans bulmuş ve bunu iyi değerlendirmişti. Adeta küllerinden doğan Boey bu sezon toplamda 31 maça çıkarken, 2 gol attı.

HEM GOLÜ VAR HEM DE ASİSTİ

Cim-Bom’da Kerem Aktürkoğlu performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı takıma 3 sene önce 3. Lig’den gelen ve büyük bir gelişim gösteren 23 yaşındaki futbolcu, istikrarlı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Yetenekli futbolcu bu sezon şimdiden 12 gol, 7 asistlik bir performansa ulaştı.

Geçen sezonu 10 gol, 12 asistle tamamlayan Kerem, 2021-2022 sezonunda ise 13 gol, 9 asistlik bir istatistiğe ulaşmıştı. Kerem Aktürkoğlu ligde bu sezon 9 gol atıp, 6 asist yaparken skor katkısı verdiği 9 maçın tamamını da sarı-kırmızılı takım kazandı.

Haberin Devamı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin grup ve sonrası aşamalarında en fazla ikili mücadele kazanan savunma oyuncusu G.Saraylı Sacha Boey oldu.

BOEY'UN YERİNE 3 ADAY

Galatasaray’da Boey’un alternatifleri belirlendi. Fransız futbolcunun yokluğunda Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz ile çare bulmaya çalışan sarı-kırmızılıların transfer listesinde 3 isim bulunuyor.

Aslan, Roma’dan Zeki Çelik’i listenin ilk sırasına yazdı. Milli futbolcunun Türk statüsünde oynayacak olması da bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Galatasaray ikinci ihtimal olarak ise Başakşehir’de kiralık oynayan eski futbolcusu Dubois’i geri çağırmayı planlıyor. Ancak Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, bunun belli bir bedel karşılığında olabileceğini açıkladı.

Gümüşdağ, Cim-Bom’un henüz başvuru yapmadığını anlattı. Sarı-kırmızılılar, yine Rennes forması giyen sağ bek Lorenz Assignon’la da ilgileniyor.

Yazarlar