Voleybol ÖZEL | Vakıfbank'tan milli damga! Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka

ÖZEL | Vakıfbank'tan milli damga! Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka

24.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ferkan Merdan milli takımın başarısına vurgu yaparken, “Bizim mutluluğumuz herkesten fazla. Çünkü 100’ün üzerinde sporcu altyapımızdan yetişip milli takım formasını giydi” dedi.

ÖZEL | Vakıfbanktan milli damga Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ferkan Merdan Nergis Aşkın’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Öncelikle Filenin Sultanları’nın başarına değinen ve onları kutlayan Merdan, “Bu sene Türk milletinin gurur duyduğu çok güzel bir kadın voleybol sezonu geçti milli takımlar açısından. Tarihte ilk kez altın madalyaya ulaşıldı. Milletler Ligi’nde de şampiyon olup, dünya sıralamasında 1. sıraya geldik. Bu bildiğim kadarıyla takım sporlarındaki ilk başarımız oldu. Tabii herkes mutlu oluyor ama biz Vakıfbank olarak biraz daha fazla mutlu olduk. Çünkü uzun yıllardır alt yapımızdan çok sayıda voleybolcuyu camiaya kazandırdık. Tahmin ediyorum 100’ün üzerinde sporcu Vakıfbank alt yapısından yetişip voleybol milli takım formasını giyme fırsatını buldu. Bu turnuvada da geçen sene kadromuzda olan 5 sporcumuz başarı gösterdi. Bulundukları mevkilerde ödüller aldı. Şu anda da Japonya’da Olimpiyat elemeleri devam ediyor. Orada da 4 oyuncumuz kadroda. Bu başarıda emeği geçen oyuncularımıza, teknik heyete, federasyona canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Vakıfbanktan milli damga Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka

"HER OYUNCUMUZU TAKİP EDİYORUZ"

‘Diğer milli takımlardaki oyuncularımızı da yakından izliyoruz’ diyen Ferkan Merdan, “Kaptan Gabi, Brezilya Milli Takımı’nda kıta şampiyonu oldu. ABD’den oyuncularımız var. Sırbistan’dan, Hollanda’dan milli oyuncularımız var. Sporcularımızın oradaki başarılarını da izliyoruz. Aslında tüm bunlar seçtiğimiz oyuncuların, kendi ülkelerinin milli takımlarında olması, hocalarımızın mutlaka bir milli takım çalıştırıyor olması, Türk oyuncularımızın da milli takımda kolaylıkla forma bulması doğru bir yolda ilerlediğimizi, çizdiğimiz kadro kalitesi ve çıtanın yüksekliğini de gösterdiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"10 TANE SPOR OKULUMUZ VAR"

Altyapıya verdikleri önemi ise şu sözlerle anlattı Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı: “Biz alt yapının güçlü olmasına önem veriyoruz. Sadece A takım seviyesinde spor yapmıyoruz. Aşağıdan yetiştirerek gelmek istiyoruz. 10 tane spor okulumuz var. 7 yaşından itibaren çocukları alıyoruz, tüm gelişimlerini, yeteneklerini takip ediyoruz ve seçmelerimizi yapıyoruz. Ciddi bir talep var. Orada da para kazanmaktan ziyade kız çocuklarına bir gelecek sunmak adına makul ücretlerle ilerliyoruz. Başarılı olanları zaten alt yapıya aktarıyoruz. Akademik anlamda da belirli bir seviyeye gelmelerini önemsiyoruz. Tecrübeli hocalarla ilerliyoruz. Bosna’da da bir okulumuz var. Avrupa’daki ilk voleybol okulunu açan kulüp biz olduk. Bosna ile bir gönül bağımız var. Hem tarihi hem duygusal yaklaşımların yanında oradaki fiziki şartlar, çocukların yetenekleri spora çok uygun olduğu için 2018 yılında bu okulu açtık. 65 Bosnalı kızımız var. Burslu olarak orada spor yapıyorlar. Beğendiklerimizi Türkiye’ye getirip buradaki alt yapıya dahil ediyoruz.”

Haberin Devamı

ÖZEL | Vakıfbanktan milli damga Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka

"ÇIKIŞ NOKTAMIZ ÇOCUKLARIN HAYALLERİNE ORTAK OLMAKTI"

Altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Merdan, “Spor hayatına katılmak isteyenlere bir ufuk açmak ve onların elinden tutmak büyük mutluluk” dedi.

Ferkan Merdan kulübün kuruluş dönemini de anlattı. Merdan bu konuda şu ifadeleri kullandı:

“1986 yılında Vakıfbank Spor Kulübü kuruldu. Buradaki yola çıkış noktası küçük kız çocuklarının hayallerine ortak olmaktı. Spor hayatına katılmak isteyenlere bir ufuk açmak ve onların elinden tutmak şeklinde başladık. 100’ün üzerinde de milli sporcuyu yetiştirdik. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Vakıfbank alt yapısından yetişen arkadaşlarımız birçok ülke başarısında da görev aldılar. Biz de bunun planla bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. 7 yaşında spor okulundan başlatıp, alt yapı, arkasından A takım, milli takım şeklinde gitmesi bizim de Türk voleyboluna belki de dünya voleyboluna katkı sağladığımız bir kulüp hizmeti olduğunu düşünüyoruz. 11 yaşından itibaren alt yaş kategorilerinde sporcuları kabul ediyoruz. Deneme antrenmanlarında ya da spor okullarında beğenilen oyuncular olarak başlıyorlar. Alt yapı hocalarımız, menajerlerimiz bu oyuncuları yeterli gördüğünde alıp eğitmeye başlıyorlar. Sportif olarak yetiştirmenin yanında bu çocuklarımızı tamamen burslu olarak özel okulda da okutuyoruz. Nitelikli okullarda eğitim aldırıyoruz. Spor hayatlarının yanında akademik hayatlarını da devam ettiriyorlar. Burada kızlarımız için ayırdığımız lojmanımız var. Orada da konaklıyorlar. Bu bizde şu anlamda güven göstergesi, hepimizin çocukları kıymetli, aileler 11 yaşında evlatlarını getirip Vakıfbank’a emanet ediyor. Ondan sonra o kızın sorumluluğu bizde. Biz ailelerin güvenine layık olmak için bu çocuklara gözümüz gibi bakıyoruz. Çok yetenekli kızlarımız var. Bir kısmı bu sene A takıma çıkacaklar. Zeynep Sude, Karmen Aksoy bu yıl A takımda yer alacak oyuncularımız. Bizim alt yapı oyuncularımıza başka kulüplerden de ciddi teklifler var. Bu arkadaşlarımızı zaman zaman onlara da transfer ediyoruz. Bazen kiralıyoruz. Maç atmosferine alışsınlar, çok oynasınlar, kendilerini geliştirsinler diye. Aşağıda ciddi bir kadro var. Önümüzdeki dönemde hem Vakıfbank’ın hem de diğer kulüplerde çok sayıda oyuncumuzu göreceğiz.”

Haberin Devamı

ÖZEL | Vakıfbanktan milli damga Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka

Haberin Devamı

"GUIDETTI'NİN EMEĞİ ÇOK"

Ferkan Merdan röportajda Başantrenörleri Guidetti’ye de ayrı bir parantez açtı. Merdan, “Guidetti biliyorsunuz kendi röportajlarında da her zaman ifade ettiği gibi artık Türkiye’ye mâl olmuş bir teknik adam. 15 yıldır bizimle beraber. Kulüp ve teknik antrenör bazında baktığınızda çok uzun soluklu bir ilişki bu. 15 yıl hiç sekteye uğratmadan biz bunu çok güzel bir şekilde götürdük. Son 5 yılda milli takımda da görev aldı. Bugün ulaşılan başarılarda Guidetti’nin emeği olduğunu düşünüyorum. Çünkü üst üste koyarak getirdi. Sadece sporcu yetiştirmedi, antrenörlere de iyi bir örnek oldu. Hocamızdan memnunuz. İnşallah önümüzdeki günlerde aynı başarı grafiğimizi artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"BENZER BÜYÜKLÜKTE BİR TESİS YOK"

Ferkan Merdan, Vakıfbank Spor Sarayı’nın nasıl yapıldığını ve nasıl planlandığını anlattı. Merdan, “Vakıfbank 1986’dan itibaren kadın voleyboluna yatırım yapmaya başlayıp destek verdiğinde artık bir spor kompleksinin de Vakıfbank’a yakışacağını düşündük. 2016-17 sezonunda burayı kendi kaynaklarımızla yaptık. Burada bir sporcunun ihtiyaç duyabileceği her şeyi uçtan uca hazırladık. 4 tane salonumuz var. Yaklaşık 30 bin metrekarelik bir kapalı alan. Benzer büyüklükte bir kadın voleybol tesisi olmadığını da biliyoruz. Uluslararası maçlarda da ev sahipliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

"İLK MAÇIMIZ FENERBAHÇE İLE"

Merdan yeni sezon için hedeflerini şu sözlerle anlattı: “Bu yıl transferi tamamladık. Kadromuzu kurduk. Hep şunu söylüyoruz. Biz takım oyunu oynuyoruz, kişi bazlı oyun oynamıyoruz. Takıma uyum sağlayabilecek, ekip çalışmasına yatkın, paylaşmasını bilen oyuncular bizim önceliğimiz. 11 ekimde ilk maçımızı Fenerbahçe ile yapacağız. İddialıyız. O maçta da takımı ilk kez birlikte oynarken göreceğiz. Arkasından da FIVB kulüpler dünya şampiyonası var. CEV Şampiyonlar Ligi var. Burada da mücadelemizi devam ettireceğiz. Tekrar kupalar almak için elimizden geleni yapacağız.”