Diğer Polonya'da kazandılar, madalyalarına Sırbistan'da kavuştular

Polonya'da kazandılar, madalyalarına Sırbistan'da kavuştular

21.07.2023 - 23:24 | Son Güncellenme:

Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları'nda atletizm branşında önemli başarılar elde eden Tuğba Danışmaz ve Necati Er Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Büyükler Şampiyonası'ndan önce bu ülkede madalyalarına kavuştu.

Polonyada kazandılar, madalyalarına Sırbistanda kavuştular

Avrupa oyunları komitesi atletizmdeki madalyaları organizasyonda vermemiş ve atletlerin adreslerine göndermişti. Türkiye Atletizm Federasyonuna ulaşan madalyalardan ikisi Sirbistan’da sporculara teslim edildi.

Kadınlar üç adım atlamada Türkiye'yi temsil eden milli atlet Tuğba Danışmaz 14.16'lık derecesiyle, Necati Er ise üç adım atlamada 16.71'lik derecesiyle gümüş madalya kazanmıştı. Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Büyükler Şampiyonası'na giden atletler, madalyalarını Başkan Fatih Çintimar’ın düzenlediği törenle aldılar.

Tuğba Danışmaz’ın madalyasını milli atlet Yasmani Escobar, Necati Er’in madalyasını ise Ramil Guliyev taktı. Başkan Çintimar, sporculara plaketlerini vererek şampiyonadaki başarıları için kendilerini kutladı.

Avrupa oyunlarında madalya kazanan İsmail Nezir, kariyerine Avrupa oyunları madalyası da ekledi. 20 yaşındaki milli sporcu finalde 48.84'lük zamanıyla bronz madalya elde etti. 800 metrede ise Mehmet Çelik 1.46.84'lük zamanıyla bronz madalya elde etmişti. Bu iki sporcunun madalyaları da ilerleyen günlerde düzenlenecek bir törenle federasyon tarafından kendilerine takdim edilecek.

Haberin Devamı

Yazarlar