İngiltere Premier Lig Premier Lig ekibi satıldı! Anlaşma resmen açıklandı

Premier Lig ekibi satıldı! Anlaşma resmen açıklandı

15.09.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton, ABD merkezli yatırım fonuna satıldı. Ada ekibinin satışı resmi siteden açıklandı.

Premier Lig ekibi satıldı Anlaşma resmen açıklandı

Ada futbolunun ekol kulüplerinden Everton'da şaşırtan bir gelişme yaşandı. Premier Lig temsilcisi, resmi siteden yapılan açıklamaya göre ABD merkezli yatırım fonu "777 Partners"a satıldı.

Haberin Devamı

İran asıllı İngiliz iş adamı Moshiri ile 777 Partners arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlandığı Everton tarafından resmen açıklandı. 777 Partners'in Everton'ın yüzde 94'lük hissesini satın aldığı belirtildi.

777 Partners'in Everton'ı satın alma sürecinin İngiltere Premier Lig ve İngiltere Futbol Federasyonu'nun onayının ardından yıl sonuna kadar tamamlanmasının beklendiği aktarıldı. Satış işleminin resmiyet kazanmasının ardından İngiltere Premier Lig'deki 20 kulübünün 10'unun sahibi ABD merkezli şirketler olacak.

777 Partners, Everton'la birlikte Genoa, Hertha Berlin, Sevilla, Vasco de Gama, Standard Liege, Red Star ve Melbourne Victory'nin çoğunluk hisselerine sahip. Everton bu sezon Premier Lig'de 4 hafta sonunda sadece 1 puan topladı.

Haberin Devamı