İngiltere Premier Lig Premier Lig'de bu sezon bir ilk! Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

Premier Lig'de bu sezon bir ilk! Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

16.04.2023 - 18:04 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Arsenal, West Ham United ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçın her dakikası nefes keserken, Arsenal takımı bu sezon bir ilki yaşadı. Öte yandan Bukayo Saka'nın kaçırdı penaltı sonrası konuk ekip adeta yıkıldı.

Premier Ligde bu sezon bir ilk Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

Arsenal, Premier Lig'in 31. haftasında West Ham United ile kozlarını paylaştı. Kritik maç London Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu maçta Arsenal bu sezon bir ilki yaşarken, takımın Nijeryalı futbolcusu Bukayo Saka'nın kaçırdığı penaltı sonrası konuk ekip şok yaşadı.

Haberin Devamı

Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal, West Ham United karşısına şu ilk 11'le çıktı: Ramsdale, Tierney, White, Gabriel, Saka, Martinelli, Holding, Partey, Odegaard, Xhaka, Jesus

GOL PERDESİ 7'DE AÇILDI

Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Arsenal'de Gabriel Jesus, takımını öne geçirecek golü kaydetti. Odegaard ceza sahasının sağında boş olan White'ı iyi gördü. White çizgiye inerken kaleye paralel gönderdiği topta arka direkteki Gabriel Jesus kale ağzında sağ ayağıyla kariyerinin en rahat gollerinden birini kaydetti.

Yıldız futbolcu Gabriel Jesus, Premier Lig'de çıktığı son 3 maçta 4 kez rakip fileleri sarsmayı başardı.

Premier Ligde bu sezon bir ilk Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

BİR GOL DAHA

İlk golün hemen 3 dakika sonrası Arsenal farkı ikiye çıkardı. Martinelli sol kanattan yaptığı ortada seken topla ikinci kez buluştu. Sağ ayağıyla kesme bir orta yapan Martinelli'nin şık pasında Odegaard arka direkte sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

PENALTI KARARI VE GOL GELDİ

Heyecan dolu maçın 31. dakikasında Paqueta ceza sahası içerisinde topu kontrol ettikten sonra Gabriel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

West Ham'da topun başına geçen Benrahma, sağ ayağıyla yerden kaleye gönderdiği topu sağına uçan Ramsdale'nin solundan filelere gönderdi.

Premier Ligde bu sezon bir ilk Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

BİR PENALTI DAHA

Karşılaşmanın 50. dakikasında Arsenal'de Martinelli'nin ceza sahası içerisinde sağ ayağıyla kaleye doğru göndermek istediği top, Antonio'nun sol koluna çarpınca hakem penaltı atışını gösterdi.

SAKA, PENALTIYI KAÇIRDI

Arsenal takımının penaltıcısı Gabriel Jesus, penaltıyı kullanmak için topu aldı. Daha sonra Jesus'la Saka'nın arasında geçen konuşmadan sonra Jesus, penaltıyı Saka'ya bıraktı.

Bukayo Saka, sol ayağıyla kullandığı penaltıyı kalecinin sağından dışarı vurdu.

Premier Ligde bu sezon bir ilk Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

ARSENAL BU SEZON BİR İLKİ YAŞADI

Arsenal'in penaltı vuruşunu kaçıran Bukayo Saka, takımına bu sezon bir ilki yaşattı. Kırmızı-beyazlılar, bu sezon hiç bir resmi müsabakada penaltı vuruşunu kaçırmamıştı.

WEST HAM'DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Arsenal'in kaçırdığı penaltıdan 2 dakikada sonra West Ham United skora eşitlik getirdi. Coufal'ın sağ kanattan kullandığı uzun taç atışını savunma uzaklaştırdı. Kehrer seken topu tekrardan ceza sahasına gönderdi. Bowen ceza sahası içerisinde sağ taraftan gelen topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla çektiği şutla fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Heyecan dolu maç 2-2'lik skorla sona erdi.

Premier Ligde bu sezon bir ilk Bukayo Saka penaltı kaçırdı, Arsenal yıkıldı

YİNE SKORU KORUYAMADI

Premier Lig'in 30. haftasında oynanan Liverpool - Arsenal karşılaşmasında da aynı senaryo yaşanmıştı. Liverpool karşısında 2-0 önde olan Arsenal, skoru koruyamamıştı ve Liverpool geri dönerek maçı 2-2 yapmıştı.