İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler şoku! Resmi açıklama

Real Madrid'de Arda Güler şoku! Resmi açıklama

10.11.2023 - 11:53 | Son Güncellenme:

Rayo Vallecano ve Braga ile oynanan maçlarda kadroda yer alan fakat Ancelotti tarafından süre verilmeyen Arda Güler, Perşembe günü gerçekleştirilen antrenmanda yer almadı. Carlo Ancelotti, Arda Güler'in son durumunu açıkladı.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama

Real Madrid'de Arda Güler şoku yaşanıyor. Eflatun-beyazlıların Rayo Vallecano ve Braga ile oynadığı iki maçta da kadroda yer alan fakat Carlo Ancelotti tarafından süre verilmeyen Arda Güler, Real Madrid'in Perşembe günü gerçekleştirdiği antrenmanda yer almadı.

Haberin Devamı

İspanya'dan Mundo Deportivo'da yer alan habere göre Perşembe günü takımla antrenmanlara çıkamayan Arda Güler'in Valencia ile oynanacak maçın kadrosunda yer almacağı belirtildi.

Haberde "Arda Güler Real Madrid'de garip bir durum yaşıyor. Elbette talihsiz bir vaka çünkü görünen o ki Arda başkente gelir gelmez genç yaşında futbolun en kötü yanlarını, sakatlıkları yaşıyor." ifadelerine yer verildi.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama

MUNDO DEPORTIVO: VALENCIA MAÇINDA YOK

Arda Güler'in Braga maçında süre alamamasının ardından Valencia maçında da hazır olmayacağı gerekçesiyle kadroda yer almasının beklenmediği belirtilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

Arda Güler Real Madrid'de garip bir durum yaşıyor. Elbette talihsiz bir vaka çünkü görünen o ki çocuk, başkente gelir gelmez, genç yaşında futbolun en kötü yanlarını, sakatlıkları yaşıyor.

Haberin Devamı

Ancak gerçek şu ki, Çarşamba günü Sporting Braga'ya karşı oynanan maçta kadroda yer almasına rağmen yedek kalmasının ardından Perşembe sabahı yapılan antrenmanda panorama biraz daha değişti.

Hafif sakatlığı bulunan Arda Güler, Cumartesi günü Valencia karşısında ilk kez forma giymeyi hayal ettiği bir maçı daha kaçıracak.

Real Madrid ise geçtiğimiz Haziran ayından bu yana resmi bir maç oynamadığı için rekabet ritminden yoksun bir oyuncuyla risk almama politikasını sürdürüyor. Dolayısıyla, ne zaman ilk maçına çıkarsa çıksın, bu kademeli ve telaşsız olacak.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama

RESMİ AÇIKLAMA: BRAGA ÖNCESİ SAKATLANMIŞTI

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in Braga maçından önce sakatlık yaşadığını fakar durumunun ciddi olmadığını söyledi.

Ancelotti, "Maalesef bu Braga maçından önce sakatlandı. Hala onu rahatsız ediyor, ciddi bir şey değil... Açıkçası depresyonda çünkü oynamak istiyor. Bu bir geri adım ama nükseden bir şey değil. Onu olabildiğince iyi hale getirmek için önümüzde koca bir ara var." sözlerini kullandı.

Arda Güler'in sakatlığı sebebiyle üzgün olduğunu söyleyen Ancelotti, "İlk sakatlığı geçen yıl geçirdiği menisküs yırtığıydı. Ameliyat oldu ve sıklıkla olduğu gibi, diğer bacağınızın pozisyonunu değiştiriyor ve iyileşme sürecinde kas problemleri yaşayabiliyorsunuz. Ona olan da buydu. Onun geleceği çok güzel, çok güzel. O çok yetenekli bir oyuncu. Oyuncunun hayal kırıklığına uğramasını anlayabiliyorum ama bu sadece bir kas problemi. Benim de kişisel tecrübem var. 21 yaşındayken iki yıl ara verdim ve sonra geri döndüm. Güler'in geleceği şüpheli değil. Bu sadece bir dönem ve umarım aradan sonra iyileşebilir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama

"OLAĞANÜSTÜ BİR YETENEĞİ VAR"

Carlo Ancelotti, Arda Güler'in muhteşem bir yeteneğe sahip olduğunu ifade ederek "Şuan istediğimiz tek şey sakinlik ve huzur. Sakat bir oyuncu için şu anda oyuna odaklanmak her zaman zordur. Diğer takım arkadaşları oyuna girer ve oynar; siz oynamazsınız. Onların üzüntüsü ve kızgınlığı anlaşılabilir. Ona dünyadaki tüm sevgiyi veriyoruz... Acelemiz yok. Onun geleceği burada ve olağanüstü bir yeteneği var." dedi.

AS: BİR AY SAHALARDAN UZAK KALACAK

AS'ta yer alan habere göre Arda Güler 1 ay sahalardan uzak kalacak. Genç yıldızın uyluk probleminin olduğu ve geri dönüşün tahminen 1 ayı bulabileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Arda Güler daha önce dizinden yaşadığı sakatlık sonrası ameliyat olmuş ve ardından takımla antrenmanlara başladıktan sonra sol arka adalesinden sakatlanmıştı. Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle Real Madrid'de hiçbir resmi müsabakada yer alamadı.

ANCELOTTI SÜRE VERMEMİŞTİ

Carlo Ancelotti, Rayo Vallecano ve Braga maçlarında Arda Güler'i geniş kadroya dahil etmiş fakat genç yıldıza süre vermemişti. İspanyol basını Ancelotti'nin Arda Güler kararını eleştirmişti. İtalyan teknik adam ise Rayo Vallecano maçının ritminin Arda için risk taşıyabileceğini ifade etmişti.

Braga maçından sonra konuşan Ancelotti, "Yüzde yüz hazır olduğunda oynayacak." şeklinde konuşmuştu.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama

ŞAŞIRTAN İDDİA: ARDA GÜLER PİŞMAN

İspanyol basını Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'e Braga maçında süre vermemesini eleştirdi. One Football adlı site, Arda Güler'in Barcelona yerine Real Madrid'i tercih ettiği için pişmanlık yaşadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Arda Güler Barça'dan Madrid'e geçtiği için pişmanlık duymaya başladı. Güler'in bu yaz FC Barcelona'dan Real Madrid'e gitme kararı onu zorlamaya başladı. Türk oyuncu sezon öncesi bir sakatlık geçirdi ve geçen ay sol uyluğundaki sorunlar nüksetti. Geçen hafta sağlık kontrolünden geçmesine rağmen, 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Pazar günü Rayo karşısında alınan 0-0'lık beraberlikte forma giymedi.

Fenerbahçe ile anlaşan Barça'ya Türk'ün gelişini engellemekten başka çaresi kalmayan Florentino Perez'in kaprisiyle 20 milyon euro net artı 10 milyon Euro bonservis ödediği 'mücevheri' nihayet görüp göremeyeceğini zaman gösterecek.

Barcelona'ya gelseydi, Arda'nın şansı kesinlikle farklı olurdu, çünkü en azından Xavi Hernández'in düzeninde oynamak için daha fazla fırsat bulabilirdi.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama