Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Açıkçası beklediğim bir oyun oldu. Skor kesinlikle kimseyi aldatmasın Fenerbahçe güle oynaya kazandı.
İlk dakikadan bitiş düdüğüne kadar Fenerbahçeli futbolcular rahat rahat top yaptı. Hiç telaşa kapılmadılar. Belki ilk yarı fazla pozisyon yakalamadılar ama kontrollü oyunun meyvelerini de ikinci yarı topladılar. Pas yapa yapa 7-8 pozisyona girdiler. Dirençsiz Kasımpaşa yorulunca üst üste hatalar yapmaya başladı.
Futbolda sabırlı oynamak da bir hünerdir. İşte Fenerbahçe ligde bunu en iyi başaran takım. 50 ila 70. dakikalar arasında maç 5-0 da olurdu. Halı saha gibiydi. Teknik Direktör Daum kenardan oyunu seyrederken uzun süre değişiklik yapmaya bile gerek görmedi. Çünkü işler iyi gidiyordu. Takımı sürekli pozisyona giriyordu.
Futbol garip bir oyun, ama Fenerbahçe ondan daha garip bir takım. Ben dahil birçok kişiyi bu sezon fena yanılttılar. İlk sekiz hafta geçildiğinde “Fenerbahçe bu yolda yalnız kalır. Tek rakibi Galatasaray olur” diye tahminde bulunmuştum. Belediye maçından sonra bu kez “işi mucizelere kaldı” yorumunu yaptık. Ancak son 8 haftada 22 puan toplayan Fenerbahçe kalesinde tek gol görmedi. Yani takım iyi giderken de anormal işler yapıyor, kötü giderken de. Kestirmek zor valla... Sezon içinde siyah ile beyaz kadar büyük farklılıklar gösteren bir takım daha yoktur herhalde...
Bazen takımlarda yaşanan sakatlıklar hayırlı sakatlık olabiliyor. Aynı Cristian örneğinde olduğu gibi. Cristian’sız Fenerbahçe adeta kabuk değiştirdi. Daha dirençli ve basit oynayan Selçuk takıma büyük katkı sağladı. Cristian varken Emre takımın en sırıtan ismiydi. Selçuk ile birlikte kendine geldi. Selçuk en az Emre kadar koşuyor, sürekli yardım ediyor. Ayrıca yönetimin doğru hamleleri de takımın ayağa kalkmasında önemliydi. Takıma ciddiyet geldi.
Tek farklı kazanılan maçlara baktığınızda Gaziantep’e, Antalya’ya, Galatasaray’a, Kayseri’ye, Beşiktaş’a karşı ciddi olmazsanız 1-0’ı koruyamazsınız.
Kasımpaşa’ya gelince; yerli Barcelona işte bu kadar. Pozitif düşünce kazanmaya yetmiyor. Bu takıma isteseniz de defans yaptıramıyorsunuz. Böyle olunca da iyi defans yapan her takımdan gol yemek kaçınılmaz oluyor.