Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor pozitif futbol oynuyor. Kadıköy’e de aynı anlayışla çıkacaklar. Ancak bu kez karşısında Urfa’daki gibi idare eden bir Fenerbahçe olmayacak. Sarı-lacivertlilerin, Denizli’deki gibi kaybedeceğini düşünmüyorum

Baştan söyleyelim şampiyonluk için ipler Fenerbahçe’nin elinde. Trabzonspor karşılaşmasını kazanarak, Bursaspor-Beşiktaş maçının sonucuna hiç bakmadan şampiyon olmak istiyorlar.
Ankaraspor maçı hariç oynanan 9 maçta kazanılan 25 puan ve bu sürede hiç gol yememesi, Fenerbahçe’ye kendine olan güvenini yeniden kazandırdı. Takım savunması ve disiplini iyi, hücumda da kontrollü. Kontrollü olduğu kadar hücumda da disiplinliler.
Ayrıca birkaç haftadır duran toplardan çok önemli goller buldular. Bu sezon eski yıllara göre az attılar. Hatırladığım kadar duran toplardan bu sezon 9 gol atıldı. Bu rakam; Alex ve Emre gibi iyi duran top kullanan Fenerbahçe için az. Ancak kritik Kasımpaşa ve Ankaragücü maçlarında kilidi duran top golleriyle kırdılar. Üstelik golleri de sürpriz oyuncular Bekir, Mehmet Topuz ve Güiza attı.

Haberin Devamı

Taraftar da başarılı
Fenerbahçe’de bu sezon özellikle ilk 8 ve son 9 haftada görevini yapmayan yoktu. Bu 18 maçta alınan 52 puan rekor seviyede. Aradaki 15 haftada kaybedilen 24 puan da Fenerbahçe’ye açıkçası hiç yakışmamıştı. Bu üç dönemde Fenerbahçe taraftarı en iyi, en verimli haftalarını geçirdi. Hep istikrarlı bir şekilde takımın yanında yer aldılar.
Özellikle son 9 haftaya girerken Başkan Aziz Yıldırım ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, Samandıra’ya el attılar. Bire bir görüşmeler ve takım toplantılarıyla motivasyonu artırdılar. Aslında çok fazla şey de istemediler. İlk 8 maçtaki performansı tekrar etmelerini söylediler. Takım da bunu yerine getirdi.
Trabzonspor, Şenol Güneş göreve geldikten sonra toparladı. İkinci yarının en iyi futbol oynayan takımlarından biri oldular. Dikkat edin Şenol Güneş, topu iyi kullanan, pozitif düşenen oyunculara görev veriyor. Şanlıurfa’daki kupa finalinde Fenerbahçe’ye karşı haklı bir galibiyet elde ettiler. Hiç şüphesiz Kadıköy’e de aynı anlayışla çıkacaklar.
Fakat bu kez Trabzonspor’un karşısında idare eden, kontrollü oynayan bir Fenerbahçe olmayacak.
Çok coşkulu, diri bir Fenerbahçe yer alacaktır sahada. Özetle Fenerbahçe’nin eline geçen bu büyük fırsatı, Denizli’deki gibi kaybedeceğini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

İpler Fener’in elinde

Fenerbahçe, kupa finalinde Trabzonspor savunmasını bir kez Alex’le aşabilmişti.
FOTOĞRAF: CENGİZ MALGIR

Bursaspor ve Sağlam bu sezonun en iyileri
Bursaspor, Fenerbahçe mucizesinden dolayı son haftayı ikinci sırada giriyor. Yeşil-beyazlı takım bu sezon tarihi boyunca kazanamadığı puanı topladı. Ali Sami Yen’de kazanacak kadar iyi futbol oynadılar, pozisyonlar buldular, fakat beraberlikle sahadan ayrıldılar. Gençlerbirliği maçında tek kale oynayıp, yine iki puan kaybettiler.
Bu puanlar aslında kazanç olmalıydı Bursaspor için fakat Fenerbahçe’nin mucizevi çıkışı, Ertuğrul Sağlam ve öğrencilerinin bütün planlarını alt üst etti. Bursa’yı hafta sonu bayağı zor bir maç bekliyor. Beşiktaş’ın üçüncülük şansının doğması ve Volkan Şen’in kart cezası Bursa’nın işini zorlaştıran sebepler. Neticede kazanmaya şartlanan Bursaspor’un gözü sahada, kulağı Kadıköy’de olacak.
Şampiyon olur, olmaz bilemem, ama 2009-2010 sezonunun en başarılı takımı Bursaspor, en başarılı teknik direktörü de Ertuğrul Sağlam’dır.