Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Futbol bir oyundur... Çok iyi takım olabilirsiniz, çok iyi oyunculara da sahip olabilirsiniz ama o günkü şartlarda her şey aleyhinize olabilir. Her şeyden önemlisi rakiple oynanan bir oyundur futbol. Rakibiniz de 11 kişi başlar maça. Takımları maç maç da değerlendiririz, lig boyunca da değerlendiririz, böyle turnuvalarda da... Özellikle iyi takımlar konsantrasyonlarını üst düzeyde tutmazlarsa ve rakip de konsantrasyonunu üst düzeye çıkarırsa aradaki fark kapanır. İspanya favoriydi, evet... Daha iyi oyuncuları var, evet... Topa da sahip oluyor, evet... Ancak tekmeye kafa sokan bir rakip vardır karşısında...
İspanya belki bu mağlubiyetle Dünya Şampiyonu olacak. Gruptan bir şekilde çıkar. Şili’yi de, Honduras’ı da geçerler. İspanya bence kendi açısından en değerli maçını oynadı. Mağlubiyetin değerlisi mi olur demeyin, zaman zaman olur.

Haberin Devamı

Öne geçen kazanıyor
İsviçre takımı her yıl üzerine koyarak giden bir takım. Uzun oyuncusu da var, sert oyuncusu da var, az da olsa pas yapan oyuncusu da var. Yani eli ayağı düzgün bir takım. Bu maç onlara müthiş bir özgüven getirecek. Açıkcası ikinci tura “merhaba” dediler. Honduras bu grupta sıfır çeker. Şili - İspanya maçı da ilk ikiyi belirler gözüküyor.
İspanya çok orta saha ile başladı. Muhtemelen Torres hazır olmadığı için sonradan girdi. O kadar çok orta saha ki beş oyuncusu da topu ayağa oynayan isimler. Oyunun sonunda 4-2-4’e döndüler ama yine kazanamadılar. 16 MAÇ SONUNDA DA ÖNE GEÇENLER HİÇ KAYBETMEDİ. Artık futbolda geri dönmek kolay değil.