Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Merakla beklenen takım Arjantin idi. Nijerya ise soru işaretiydi. Nijerya takımı doksan dakika sonunda soru işaretlerini taşımaya devam etti. Hatta şöyle diyebiliriz; bu maç öncesi izlediğimiz Güney Kore’yi de, Yunanistan’ı da yenebilecek bir takımlar. Ancak turnuvaya erken veda ederlerse de sürpriz sayılmaz.
İzlediğim ilk dört maç sonrasında Arjantin, Temmuz ayını görür, Nijerya, Meksika, Yunanistan, Güney Afrika ve Uruguay’ın ise işi zor. Arjantin takımı dört hücum yapmayan savunma ile oynuyor. Özellikle iki stoper ve sol bek Heinze oyuna hiç katılmıyorlar. Sadece duran toplarda ileri çıkıyorlar.
Orta saha oyuncularına baktığımızda Mascherano, Veron top kazanabilen, kazandıkları topları da basit oynayabilen futbolcular. Orta sahanın solundaki Di Maria ise savunma yapmaya çalışmaktan asıl özelliği olan adam eksiltip kaleye gitme yeteneğini hiç değerlendiremedi. Orta alanın önündeki üçlü Messi, Tevez ve Higuain ise yaratıcılıklarını gösterip skor elde etmeye çalışıyorlar. Arjantin golü duran topla bulabildi. Diğer yakaladıkları dört pozisyon Messi’nin yetenekleri sayesinde.
Bu maç bize Arjantin’in geleceği ile ilgili net bir karar verdirmedi. Yüksek rakımda oynamak da onları etkilemiş olabilir. Ama hücumda sadece iki silahlarının olması düşündürücü. Organize hücum yapamıyorlar. Duran top ve Messi’ye kaderlerini bağlamış durumdular. Nijerya takımı kaybedeceği bir şey yokmuş gibi oynadı. Arjantin gibi bir takım karşısında girebilecekleri kadar pozisyona girdiler. Öndeki iki oyuncu değişmesine rağmen sonuç elde edemediler.