Beşiktaş Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş cevabı! 'Takımı bilen Burak Yılmaz'

Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş cevabı! 'Takımı bilen Burak Yılmaz'

14.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sivasspor'dan ayrıldıktan sonra boşa çıkan Rıza Çalımbay, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'la da anılan tecrübeli teknik direktör, Burak Yılmaz kararını değerlendirdi.

Rıza Çalımbaydan Beşiktaş cevabı Takımı bilen Burak Yılmaz

Şenol Güneş'le yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş'ın gündemine gelen Rıza Çalımbay suskunluğunu bozdu. Tecrübeli teknik direktör, siyah-beyazlılardan teklif alması halinde kabul edeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan galibiyetini değerlendiren Rıza Çalımbay, "Ne olursa olsun kazanılan bir maç var. Karşımızdaki takım Hırvatistan ama Hırvatistan'ın futbolu bu değildi. Bana göre tam zamanında yakaladık. Ne olursa olsun deplasmanda oynandı ve 3 puan çok önemliydi. Şu anda tek maçla antrenöre bir şey demek de zor. En önemlisi kazanmaktı ve o da yapıldı" açıklamasını yaptı.

Rıza Çalımbaydan Beşiktaş cevabı Takımı bilen Burak Yılmaz

Vincenzo Montella'nın Hırvatistan karşısındaki kadro tercihini yorumlayan Rıza Çalımbay, "Risk olabilirdi, Hırvatistan tam kadro çıksa belki sıkıntı yaşanabilirdi. Samet için de bana göre bir şanstı. İyi değerlendirmesi gerekiyordu. O da kötü oynamadı. Maça baktığımıda, ilk yarıda Dalic de söyledi bunu ilk yarıda şutları yoktu. Hırvatistan, Avrupa'da final oynayan takımlardan birisi ama düşük tempo ile oynadılar bizi rahatsız etmediler. Daha fazla da atabilirdik. Bir daha öyle bir Hırvatistan yakalayamazsın. Bu da iyi bir şekilde değerlendirildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella'nın A Milli Futbol Takımı teknik direktörü olmasına şaşırdığını vurgulayan Rıza Çalımbay, "Her şeyden önce ben şaşırdım. Milli Takım'a yerli antrenör olması gerekiyor. Benim kendi fikrim bu. Geçmişe baktığınızda, en başarılı dönemde hep Türk hocalarla başarılı olmuş milli takım. Bir sürü başarılar var, hepsinde Türk hocalar var. Yabancıyı gönderiyoruz, tekrar yabancı alıyoruz. Türkiye'de bu takımı çalıştıracak yerli antrenör yok mu? Bu işi yapacak bir sürü insan var. Ben antrenörler derneği başkanı olsam üzülürüm. Türk antrenörlerini bu kadar küçük görmesinler" ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbaydan Beşiktaş cevabı Takımı bilen Burak Yılmaz

"Stefan Kuntz neden başarısızdı" sorusuna Rıza Çalımbay, "Dil olacak, konuşacak, bir sürü şeyi olacak. Aynı dili konuşacak. Türkiye'de hemen her takımda 20 taneye yakın yabancı oyuncu var. Onları yöneten yerli antrenörler var. Milli Takım'da yerli oyuncular var. Yabancı hoca yönetiyor. Çelişkiye bakar mısınız?" cevabını verdi.

Beşiktaş'ın gündemine gelmesinin hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay, "Burak Yılmaz yeni, Şenol Hoca'yla başladı, devam etti. Maça çıkması bir bakıma doğru. Şöyle doğru, onlarla çalışan Burak Yılmaz. O takımı bilen Burak Yılmaz. Beşiktaş'tan teklif gelse, tabii ki giderim. Futbol hayatıma orada başladım, orada bitirdim. Başka bir yerde oynamadım. Bir yerde başlayıp, bir yerde bitiriyorsanız müthiş bir şeydir. Futbolculuk hayatım mükemmel şekilde geçti. Antrenörlük hayatım da öyle benim. Beşiktaş zorda olsa, bana görev verseler koşa koşa giderim. Oranın bana verdiklerini, benim de Beşiktaş'a vermem gerekiyor. Hiç tereddüt etmem" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan Beşiktaş cevabı Takımı bilen Burak Yılmaz

Beşiktaş'ın en büyük sorunun Afrika Kupası döneminde ortaya çıkacağını belirten tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş'ın önünde hedefleri var, Türkiye Kupası, lig, Avrupa var. Hedefsiz bir takım değil. Yeni gelen bazı arkadaşlar hazır değil. Telaş olmaması gerekiyor. Son maçları istediği gibi olmadı ama onlar telafi edilir. Bana göre en büyük sorun Afrika Kupası. Oraya gidecek bazı oyuncuları var. En büyük sıkıntı o olur. Onun dışında Beşiktaş'ın hedefi var. Bunu gerçekleştirebilir. Beşiktaş'ın kadrosu var ama oyuncuların bazıları hazır değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarlarının tepkisi hakkında konuşan Rıza Çalımbay, "Beşiktaş taraftarının kopmaması gerekiyor hiçbir zaman. Beşiktaş taraftarı bambaşkadır. Beşiktaş taraftarı oyuncusunu canlandırır. Öyle olması gerekiyor. Takıma sahip çıkmak gerekiyor. Eldeki kadro bu, bu oyuncular oynayacak. Bu oyuncuları motive edeceksiniz. Başka bir şey yok. Bizim dönemimizde hiç böyle bir şey (Taraftarın sahaya sırtını dönmesi) olmamıştı. Beşiktaş'ın iyi yere geleceğine inanıyorum" dedi.

Rıza Çalımbaydan Beşiktaş cevabı Takımı bilen Burak Yılmaz

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenmesi halinde bambaşka bir hale gelebileceğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Galatasaray maçı bana göre bir şanstır. O maçı kazandığınızda her şey değişir. Bambaşka bir Beşiktaş olur. Bu maçı kazanmak için iyi hazırlanmak gerekiyor. Milli araya denk gelmesi bir şans. Onu iyi değerlendireceksin. Önemli, güzel bir hedef bu. Çık, oyna, kazan, bitsin" diye konuştu.

Süper Lig ekiplerinin çalıştırıcılarının 'Fenerbahçe ve Galatasaray ile makas açıldı' yorumları hakkında konuşan Rıza Çalımbay şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Öyle bir açıklama olur mu! Şimdi sen Fenerbahçe ile oyna, Fenerbahçe Sivas'ı yense ne olur, normal bir şey olur. Sivas, Fenerbahçe'yi yense müthiş bir şey olur. Biz mesela çok yendik. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transferlerinden dolayı fark açıldı. Bir de Adana Demirspor var. Büyük maç oynar ve gözünde büyütürsen, kaybedersin. Aciz olmayacaksın. Yenilsen bile mücadele edeceksin, pozisyona girmeye çalışacaksın. Büyüttükçe büyütüyorsun."

Beşiktaş'ın kriz içerisinde olduğunu belirten Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ta ortada bir kriz var. Onu çözmek gerekiyor. Biraz önce söyledim, önünde bir derbi var. Yenilmeyeceksin o maçta. Eksiği olan oyuncuların da biraz daha hazır olmaları gerekiyor. Taraftar ve futbolcuların bütünleşmesi gerekiyor, en önemlisi o. Taraftarın desteği çok önemli. Taraftar bence 12. adam değil, 1. adam. Taraftar maça gelmezse kazanamazsın. Taraftarı kazanması gerekiyor. Bu maçları kazandığınızda, herkese bir güven geliyor. Herkes bambaşka oluyor" dedi.

Yazarlar