Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi belli oldu! İşte Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi belli oldu! İşte Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

21.06.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan dahil olan Galatasaray'ın rakibi belli oldu.

Şampiyonlar Liginde Galatasarayın rakibi belli oldu İşte Fenerbahçe ve Beşiktaşın muhtemel rakipleri

2022-2023 Süper Lig sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray ülkemizi Avrupa’da temsil etmek üzere Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazandı. Turnuvaya 2. ön eleme turundan dahil olacak sarı-kırmızılı kulübün rakibi belli oldu. Aslan'ın Devler Ligi'ne kalabilmesi için 3 tur geçmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY SERİBAŞI
Galatasaray, Devler Ligi ön eleme turlarında "Ülke şampiyonları" kulvarında mücadele edecek. Sarı-kırmızılı ekip bu kategoride, son beş yıldaki performanslara göre belirlenen kulüp katsayı puanı sıralamasında en iyi dördüncü takım konumunda. Bu sebeple Cim-Bom, yoluna devam etmesi durumunda üç turda da seribaşı pozisyonunda yer alacak

Galatasaray ayrıca katsayı puanında ilk 3'te yer alan ve kendisi gibi her turun kura çekimine seribaşı girecek olan Dinamo Zagreb (Hırvatistan), Kopenhag (Danimarka) ve Young Boys'la (İsviçre) da eşleşmeyecek.

MAÇLAR 25-26 TEMMUZ'DA
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da boy göstereceği ikinci ön eleme turunda ilk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise bir hafta sonra yapılacak.

Haberin Devamı

Takımlar, üçüncü ön eleme turu ilk maçları için 8-9 Ağustos'ta, play-off turu ilk müsabakaları için 22-23 Ağustos'ta yeşil zemine çıkacak. Bu turlarda da rövanş karşılaşmalarının heyecanı ilk maçların haftasında yaşanacak.

İŞTE RAKİP
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi FK Zalgiris Vilnius (Litvanya) / FC Struga (Makedonya) galibi oldu. Galatasaray, ilk maçı 25-26 Temmuz'da deplasmanda; rövanş maçını 1-2 Ağustos tarihinde evinde oynayacak.

Tüm eşleşmeler şu şekilde:

Zalgiris Vilnius / Struga - Galatasaray

Ballkani / Ludogorets - Olimpija Ljubljana / Valmiera

Rakow Czestochowa / Flora Tallinn - Lincoln Red Imps / Karabağ

Klaksvik / Ferencvaros - Hacken / The New Saints

HJK Helsinki / Larne - Molde

Shamrock Rovers / Ön elemeden gelecek takım - Kopenhag

Farul Constanta / Sheriff Tiraspol - Hamrun Spartans / Maccabi Haifa

Aris Limassol - Partizani / BATE Borisov

Urartu / Zrinjski - Slovan Bratislava / Swift Hesper

GNK Dinamo - Astana / Dinamo Tiflis

Dnipro-1 - Panathinaikos

 

ÜÇÜNCÜ ÖN ELEMEDEKİ MUHTEMEL RAKİPLER
Üçüncü ön eleme turuna kalması halinde Galatasaray'ı 6 takım bekliyor. Bu takımlardan 2'si şampiyonaya bu turdan katılacak olan Sparta Prag ve AEK.

Diğer 4 takım ise önceki turlardan gelecek Molde, Ludogorest (Bulgaristan), Sheriff ve BATE Borisov (Belarus). Söz konusu 4 takımın bu turdan önce elenmesi halinde kendilerini elemeyi başaran takımlar, sarı-kırmızılı ekibin rakipleri arasında yer alacak.

Haberin Devamı

PLAY-OFF İÇİN MUHTEMEL RAKİPLER
Galatasaray gruplar öncesi son aşama olan play-off turuna adını yazdırması durumunda karşısında 4 muhtemel rakip yer alacak. Belçika şampiyonu Antwerp, organizasyona bu turdan katılacağı için Cim-Bom'un direkt rakibi pozisyonunda. Diğer 3 muhtemel rakipse daha önceki turları geçmeleri şartıyla Ferencvaros, Karabağ ve Sloven Bratislava (Slovakya).

Aksi takdirde bu takımları eleyerek play-off'a kalan takımlar, sarı-kırmızılı ekibin karşısında yer alacak.

Yazarlar